• onze waardering

Powervrouwen Nederland - Richard Zuiderveld RECENSIE

Recensie: Powervrouwen Nederland - Richard Zuiderveld

Het boek Powervrouwen Nederland is geschreven door Richard Zuiderveld en geïllustreerd door Richard van de Pol. Richard Zuiderveld is docent geschiedenis op een middelbare school en is ook de schrijver van de Vet oud!-serie. Richard Zuiderveld is er van overtuigd dat de magie van het verleden pas echt tot leven komt als er op een boeiende wijze over wordt verteld. Dat doet hij zeker in zijn boeken over Powervrouwen. Na het succesvolle eerste boek over Powervrouwen uit de geschiedenis is er nu het boek Powervrouwen Nederland. Dit boek bevat 25 spannende verhalen over bijzondere meisjes en vrouwen in de Nederlandse geschiedenis.   

Powervrouwen Nederland bevat zeer veel en interessante informatie. De manier van vertellen zorgt ervoor dat je nieuwsgierig wordt naar hoe de vrouwen hebben geleefd en de tijd waarin zij hebben geleefd. In geschiedenislessen op school is er soms weinig aandacht voor meisjes en vrouwen die iets hebben betekend in de geschiedenis, het is dus extra bijzonder dat het alleen maar over de vrouwen gaat. Wat dit boek zo leuk maakt is dat Powervrouwen 25 totaal verschillende verhalen over meisjes en vrouwen uit alle lagen van de bevolking bevat. Het gaat bijvoorbeeld over een voorvechtster van de vrouwenrechten, een dokter, een sporter enzovoorts. Bekende vrouwen zoals Aletta Jacobs maar ook minder bekende vrouwen zoals Thiadsvind worden besproken. Dit is bij elkaar een mooie diversiteit aan vrouwen en verhalen geworden.  

Alle verhalen zijn op een boeiende manier geschreven waardoor je het gehele verhaal in één keer uit wil lezen. De afzonderlijk te lezen verhalen zijn in chronologische volgorde geschreven. Het begint in prehistorie en eindigt in de moderne tijd. De verhalen zijn elke keer op dezelfde manier opgebouwd, dit maakt het boek erg overzichtelijk en prettig om te lezen. Het verhaal begint met wat er vooraf gaat, wat er normaal was in het dagelijks leven van die tijd en dan volgt het verhaal. Tot slot is er nog een rubriek met hoe het afloopt. Tussendoor vind je ook nog kadertjes in verschillende kleuren met 'wist je dat'. Hierin wordt extra informatie gegeven over voorwerpen, dieren, gebouwen en personen die er in dezelfde tijd waren als de vrouwen.  

Powervrouwen bevat bijzondere en verschillende soorten illustraties. Het is een combinatie van striptekeningen, tekeningen, foto's in kleur of zwart wit en afbeeldingen van schilderijen die in musea hangen. Net als de verhalen zijn de illustraties dus ook erg divers.  

Het lezen van het boek Powervrouwen Nederland is een leuke manier om meer te weten te komen en je te verdiepen in de geschiedenis van wat meisjes en vrouwen allemaal hebben betekend voor Nederland en de wereld. Je kunt de verhalen goed afzonderlijk van elkaar lezen, je hoeft niet perse de volgorde van de tijd aan te houden. 

Recensie: Powervrouwen Nederland - Richard Zuiderveld

Powervrouwen 2 - Powervrouwen Nederland

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    In het jeugdboek Powervrouwen Nederland vertelt Richard Zuiderveld je over 25 bijzondere vrouwen uit de Nederlandse geschiedenis. Van de grootste gifmengster aller tijden tot sporticonen.
     

    Onze geschiedenisboeken staan boordevol meeslepende verhalen over mannen, maar wáár zijn alle fascinerende vrouwen? In de avontuurlijke Powervrouwen-serie van Richard Zuiderveld lees je verhalen over bijzondere vrouwen die door de jaren heen verborgen zijn gebleven. In dit tweede deel, Powervrouwen Nederland, reis je door de Nederlandse geschiedenis.

    Verplaats je in het leven van de betoverende spion Mata Hari, lees hoe koningin Wilhelmina zich koppig door de oorlog worstelde, of strijd voor het vrouwenkiesrecht met de sterke Aletta Jacobs. Van de tijd van de jagers-verzamelaars, en de grootste gifmengster aller tijden, tot sporticoon Fanny Blankers-Koen.

    Powervrouwen Nederland van Richard Zuiderveld is dé must-have voor iedereen die meer wil weten over vrouwen uit de Nederlandse geschiedenis.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

  • Toespijs - Judith Cyrus

Gerelateerde artikelen

  • Recensie: Meer dan liefde

  • Recensie: Where to invade next

  • Monsterjager - Rob Geukens

Zoek in artikelen