• onze waardering

Een Italiaanse zomer - Catherine Mangan RECENSIE

Recensie: Een Italiaanse zomer - Catherine Mangan

Ga jij binnenkort een reisje maken naar Italië en wil je alvast genieten van voorpret en weg zwijmelen bij een heerlijke romantische chicklit? Begin dan alvast aan Een Italiaanse zomer van Catherine Mangan.

Lily is copywriter in New York en heeft een relatie met Peter. Na een fikse ruzie in chique restaurant beëindigt ze de relatie en gaat Lily door een pittige breakup. Gelukkig heeft ze Een Italiaanse zomer in het verschiet, want ze gaat naar de Italiaanse bruiloft van haar beste vriendin. Ze kan snel in het vliegtuig stappen en de relatiebreuk even vergeten. Op het onontdekte eiland Ischia geniet ze samen met haar vriendinnen volop van het eten, de wijn, mooie mannen en een fantastisch luxe resort.

's Ochtends bij het ontbijt ontmoet ze Matt die Lily helpt met het koken van eieren bij het buffet. Daarnaast geeft hij haar tips om het eiland en de cultuur van Ischia beter te leren kennen. Ze begint te denken aan een carrière switch en droomt niet alleen van Een Italiaanse zomer, maar van een nieuw business idee voor een reisplatform die alle fantastische lokale plekjes in verschillende landen blootgeeft. Langzaam komt ze meer te weten van Matt en brengt ze steeds meer tijd met hem door. Gaat hij ervoor zorgen dat ze weer in liefde gaat geloven of is hij alleen maar een hele fijne reisgids die haar helpt Peter te vergeten?

Je merkt dat Mangan dit boek geschreven heeft in Italië, want Een Italiaanse zomer is absoluut een ode aan het eiland Ischia. De cultuur, de mensen en vooral het eten worden veelvuldig besproken en opgehemeld. Als je fan bent van Italië of in de stemming wilt komen voor je toekomstige vakantie is dat heerlijk.

Het is niet ingewikkeld geschreven en het leest lekker door. Helaas merk je dat het vertaling is van een Engelse chicklit. Sommige zinnen zijn niet helemaal goed vertaald en Ierse en Amerikaanse cultuur komt veelvuldig terug in de gesprekken die worden gevoerd in het verhaal. Hier moet je van houden en kan soms net iets te veel afleiden.

Tijdens het lezen van Een Italiaanse zomer kan je lekker verdwalen door het Italiaanse Ischia. Je kunt de vis en wijn bijna proeven zo uitgebreid is het beschreven. Het verhaal valt door de liefde voor Italië soms wat in het niet en kabbelt langzaam voort. Een lekkere romantische chicklit voor op het strand in de zon, maar geen literair hoogstandje.

Recensie: Een Italiaanse zomer - Catherine Mangan

Een Italiaanse zomer

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    De bruiloft van haar twee beste vriendinnen op het zonovergoten Italiaanse eilandje Ischia: dat is precies wat Lily nodig heeft nadat haar relatie op de klippen is gelopen. Tien dagen genieten in een luxehotel
    met een adembenemend uitzicht op zee klinkt als de perfecte remedie voor een gebroken hart.

    Een beetje met haar ziel onder de arm zwerft Lily over het strand en maakt kennis met Matt, die daar al jaren samen met zijn dochtertje woont. Dankzij hem leert ze de magie van het betoverende eiland kennen. Ischia heeft meer toeristen nodig, vertelt hij, en door haar werk weet Lily precies hoe ze moet helpen. Plotseling droomt ze van een toekomst op Ischia. En vreemd genoeg duikt ook Matt daarin op…

     

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

  • Toespijs - Judith Cyrus

Gerelateerde artikelen

  • Recensie: Haar dag

  • De eerste trailer van Girls seizoen 5!

  • Recensie: Sweet Girl

Zoek in artikelen