• onze waardering

Reisbureau Wereldvreemd 3 : De geheimen van het stormbos - L.D. Lapinski RECENSIE

Recensie: Reisbureau Wereldvreemd 3 : De geheimen van het stormbos - L.D. Lapinski

In dit derde deel van Reisbureau Wereldvreemd gaan Felicity (Flick) Hudson en haar vriend Jonathan weer op avontuur. Ze zijn lid van Genootschap Wereldvreemd dat een magisch reissysteem beheert. In hun winkel staan tientallen koffers en in elke koffer zit een schisma - een doorgang naar een andere wereld. Maar de schisma's zitten niet alleen in de koffers, ze komen eveneens van nature voor. En laat dit nu net zijn waar de Seren naar op zoek zijn. Seren zijn een volk dat magie eet en ze vernietigen werelden om er meer van te krijgen. Dus gaan Flick, Tristyan, Jonathan en Avery op zoek naar de koffer waar het einde van het universum in zit. De Seren willen echter hetzelfde als Flick en haar vrienden...De strijd is begonnen!

In De geheimen van het stormbos krijgt Flick het in dit derde deel van de serie Reisbureau Wereldvreemd nog moeilijker. Flick moet moeilijke keuzes maken. Vermits ze een bijzonder talent heeft en magie in haar bloed zit, kan ze losse sprankels magie zien. Magie is een deel van wat haar bijzonder maakt. Ze heeft, samen met haar vrienden, een doel voor ogen.

L.D. Lapinski, de auteur, zorgt ervoor dat de spanning langzamerhand stijgt. Ze weet je aandacht vooral in het begin te prikkelen. Er zijn stukken tekst bij die niet altijd makkelijk te volgen zijn en wat langdradig, maar toch weet ze je naarmate het verhaal vordert terug te prikkelen door de spanning op te drijven. Ze laat ons kennismaken met de Seren, met boommensen, met magie en bovendien komen de schisma's veel meer aan bod in dit derde deel. Zoals Azarus, een Seren, zelf zegt: 'De kracht van magie is iets heel moois'. Jammer genoeg kan magie toch in de verkeerde handen vallen en dat wil Flick met man en macht voorkomen. 

In De geheimen van het stormbos wordt er uiteraard, zoals in elk verhaal van Reisbureau Wereldvreemd, gereisd met de bijzondere koffers en in verschillende werelden en tijden. Toch ligt deze keer het gevaar van de Seren op de loer...
L.D. Lapinski verwijst regelmatig naar de avonturen uit de twee eerste delen. Zo is Jonathan nog steeds op zoek naar zijn vermiste vader, zal hij hem in dit derde deel terugvinden? Het is beslist een aanrader om de twee eerste delen te lezen, zo heb je meer informatie over bepaalde gebeurtenissen en merk je op dat bepaalde personages terugkomen.

Lapinski weet haar woorden in De geheimen van het stormbos mooi weer te geven: 

Hun huid, die glad en rimpelvrij was, maar versleten leek, als crêpepapier, dun en bijna transparant.

 

Lapinski besteedt, net zoals in het tweede deel, aandacht aan genderneutrale woorden door 'hen' en 'hun' te gebruiken in plaats van 'hij/zij' of 'hem/haar' wanneer ze het over Rats heeft.  Ze koos er bovendien voor om Flick, net zoals in deel twee, de hoofdrol toe te bedelen. De geheimen van het stormbos zit boordevol magische momenten, maar toch wordt er zeer veel aandacht besteed aan emoties en aan de bijzondere vriendschap van Flick met Avery en haar vrienden.

Bij de vormgeving, typisch voor de boeken van Reisbureau Wereldvreemd, wordt het boek als een koffer weergegeven. Deze keer wordt er gekozen voor een rode achtergrond (deel 1 en 2 kregen respectievelijk een donkergroene en donkerblauwe achtergrond). Langs de binnenzijde kan je in de flap een reeks stickers terugvinden van de verschillende werelden. Let trouwens ook op de leuke vormgeving van de streepjescode.

De geheimen van het stormbos is een leuke aanrader voor onbevreesde kinderen vanaf 10 jaar die houden van avontuur, spanning en magie!

Recensie: Reisbureau Wereldvreemd 3 : De geheimen van het stormbos - L.D. Lapinski

Reisbureau Wereldvreemd 3 - De geheimen van het stormbos

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Flick is een schisma-maker, maar veel tijd om daarbij stil te staan heeft ze niet. De Seren winnen aan magie, en ze vernietigen hele werelden om er meer van te krijgen. Dus gaan Flick, Tristyan, Jonathan en Avery op zoek naar de belangrijkste koffer van Wereldvreemd: de koffer die het multiversum kan beëindigen. Dat is niet alleen gevaarlijk – de Seren jagen op diezelfde koffer – maar ook vrijwel onmogelijk. Want hoe kom je op een plek die niet gevonden wil worden?

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

  • Toespijs - Judith Cyrus

Gerelateerde artikelen

  • Wat we achterlaten - Rebecca Yarros

  • Deze films en series verschijnen in juni op Netflix

  • Perfectie

Zoek in artikelen