• onze waardering

Zondaar - Charlotte Link RECENSIE

Recensie: Zondaar - Charlotte Link

Zondaar is alweer het derde deel waarin protagonist Kate Linville zich in een nieuw avontuur stort. Het eerste boek van Charlotte Link werd in 2021 vertaald als Leugenaar en werd nog in hetzelfde jaar opgevolgd door Moordenaar. Hoewel de karakters zich in elk boek ontwikkelen en persoonlijke veranderingen meemaken, staan de gebeurtenissen in elk deel los van elkaar waardoor de boeken prima op zichzelf te lezen zijn.

Een jonge vrouw zit in de trein op weg naar huis als een zenuwachtige man ineens een pistool trekt en de vrouw neer wil schieten. Ze ontsnapt ternauwernood aan de rondvliegende kogels en zoekt haar heil bij een behulpzame medepassagier. Dit is Kate Linville, die onderweg is naar haar nieuwe baan in haar kersverse woonplaats Scarborough. Ze krijgt de zaak toegewezen, maar gezien er nauwelijks aanknopingspunten zijn, is het een lastige taak voor Kate. Tot de volgende zaak zich aanmeldt: een plaatselijke inwoonster van Scarborough wordt levenloos aangetroffen en ze blijkt met hetzelfde pistool te zijn neergeschoten als het wapen dat haar sporen in de trein achterliet...

Zondaar is geen boek dat rustig ronddobbert. De gebeurtenissen volgen elkaar in rap tempo op, waardoor je je nooit hoeft te vervelen. Hoewel niet alle acties even realistisch zijn, is er toch een grote dosis geloofwaardigheid in het verhaal aanwezig en dit komt met name door de sympathie die de karakters op weten te wekken. Charlotte Link geeft flink wat diepgang aan haar personages, wat rust tussen de chaos weet te creëren. Haar prettige schrijfstijl bevat weinig moeilijkheden waardoor je snel in de vertelling zit en je wordt uitgenodigd om de ontknoping zo snel mogelijk te ontrafelen. De balans tussen spanning en plezier in Zondaar is nagenoeg perfect in evenwicht. Het plezier wordt veroorzaakt door genoeg aandacht aan persoonlijke banden te schenken. De huiselijke sfeer die dit teweegbrengt, geeft dat extra zetje waardoor je nog meer in het verhaal terecht komt. De personages worden levensecht en zouden zo maar je buren kunnen zijn. Deze band levert tevens meerwaarde aan de tensie. Het inlevingsvermogen zorgt ervoor dat de spanningslijn nog nét iets extra gespannen staat.  

Af en toe wordt de huidige situatie in Zondaar onderbroken door korte hoofdstukken die een blik op het verleden geven. Daarin vertelt een man over zijn huwelijk waarin nageslacht ze maar niet geschonken werd en het echtpaar uiteindelijk overging tot adoptie. De jongen blijkt echter een achterstand te hebben opgelopen en hoewel ze het niet willen toegeven, heeft de zorg voor het kind invloed op hun dagelijks leven. Deze stukken leveren een andere kijk op de tegenwoordige situatie en geven voegen tevens een stukje mysterie toe. In een langzaam tempo ontluikt zich uiteindelijk de connectie tussen het verleden en het heden.  

Zondaar is geen boek dat nog even zal nazinderen in je gedachten. Daarvoor wijkt het verhaal te weinig van de standaard af. Toch weten de wisselingen in tijdperspectieven, de interessante karakters en de aangename schrijfstijl van de auteur je tot de laatste bladzijde aan het boek te kluisteren en je nieuwsgierig te maken naar het volgende deel. Nog eventjes geduld; Minnaar ligt dit najaar in de schappen.

Recensie: Zondaar - Charlotte Link

Kate Linville 3 - Zondaar

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  In de bloedstollende thrillerbestseller Zondaar van Charlotte Link raakt Kate Linville betrokken bij een mysterieuze zaak met een dader die maar op één ding uit is: wraak.
   

  In Zondaar, na Leugenaar en Moordenaar het derde deel in de serie van Charlotte Link, is Kate Linville terug: ze heeft een nieuwe woonplaats en een nieuwe baan bij de politie van Scarborough. En ze krijgt het meteen voor haar kiezen: een vrouw ontsnapt ternauwernood aan een vreemde man met een pistool in de trein. Een paar dagen later raakt een jonge vrouw zwaargewond als ze van haar fiets valt omdat er een dunne draad over het pad gespannen is, en ze wordt beschoten als ze valt. Het wapen is hetzelfde…

  Kate duikt in de zaak en gaat op zoek naar het verband tussen de slachtoffers. Haar collega Caleb Hale is geschorst, maar kan het natuurlijk niet laten zich met de zaak te bemoeien. Als Kate uiteindelijk een connectie vindt tussen de slachtoffers, zijn niet alleen zij, maar ook Kate zelf in levensgevaar…

Meer info

Nieuwste artikelen

 • De terugkeer van de tovenares - Chris Colfer

 • Een zee van tijd - Eva Nagelkerke

 • Recensie: Jurassic World: Dominion

 • Maxton Hall College - Mona Kasten

 • Kruiden kweken koken - Kruiden Claus en Michiel van Colenberghe

Gerelateerde artikelen

 • Sneak peek: Chicklit.nl in Spanje

 • Er wordt een Invasion of the Body Snatchers remake gemaakt

 • Recensie: Een huis in Frankrijk

Zoek in artikelen