• onze waardering

Het Koninkrijk der Bruggen - Danielle L. Jensen RECENSIE

Recensie: Het Koninkrijk der Bruggen - Danielle L. Jensen

Lara is een van de vijftien dochters van de koning van Maridrina. Jaren geleden heeft haar vader een verdrag gesloten met de koning van Ithicana. Hierin staat dat Lara's vader een prinses aflevert aan het koninkrijk. Sinds die dag trainen Lara en haar zussen als krijgers. De gekozen prinses moet het koninkrijk van Ithicana infiltreren en waardevolle informatie naar huis sturen. Lara neemt het heft in eigen handen en wordt uitgehuwelijkt aan de knappe Aren. Ze heeft maar één gedachte als ze haar kersverse echtgenoot leert kennen, zij zal zijn koninkrijk op de knieën krijgen. Als ze Aren beter leert kennen begint de prinses zich af te vragen waar het ware kwaad zit. Ze leert Ithicana met nieuwe ogen kennen: een koninkrijk dat vecht om te overleven en achter zijn koning staat, een koning die er alles aan doet om zijn volk te beschermen. 

Het Koninkrijk der Bruggen is het eerste deel van een serie van Danielle L. Jensen. In het Engels zijn het tweede en derde deel ook uit. Een vierde deel staat op de planning en ook een duologie aan. Deze prachtige uitgave van uitgeverij Boekerij zorgt ervoor dat je kan verdwijnen in deze nieuwe fantasy-serie. 

Het verhaal wordt vertelt vanuit het perspectief van Lara en Aren, die elkaar steeds afwisselen. Dit zorgt voor een fijne dynamiek in het verhaal en het wordt dan ook niet eentonig. Lara is een heel sterk, vrouwelijk hoofdpersonage. Ze weet wat ze wil en doet er alles aan om dat te krijgen. Ze is in het begin wat naïef en goedgelovig, maar is opgegroeid met alleen haar zussen, leraren en vader. Als ze eenmaal in de echte wereld terechtkomt geeft ze zichzelf wel de kans om te ontdekken wat de waarheid is. 

Aren weet ondertussen ook wel wat de relatie tussen de twee koninkrijken is. Hij vertrouwt zijn bruid niet en blinddoekt haar zelfs als ze naar een ander eiland gaan. Gaandeweg durft hij dit wat meer los te laten, als de twee meer naar elkaar toetrekken. 

Het Koninkrijk der Bruggen is niet echt te omschrijven als een romantisch verhaal. Af en toe krijg je daar een glimp van tussen Aren en Lara, maar het is echt een fantasy verhaal. Een lichte enemies to lovers sfeer drijft op de achtergrond. Lezers die niet van romantiek houden zullen zich hier niet aan storen en voor fans van romantiek spelen de liefdesscènes wel een belangrijke rol. 

Deze limited edition is sowieso een must have in de boekenkast van liefhebbers van YA en fantasy, maar de inhoud is zeker niet te missen. Het einde is een tikkeltje voorspelbaar, maar niettemin is het afwachten geblazen voor een tweede deel met hopelijk een net zo prachtige uitgave!

Recensie: Het Koninkrijk der Bruggen - Danielle L. Jensen

Koninkrijk 1 - Het Koninkrijk der Bruggen

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Prinses Lara heeft maar één gedachte voor haar kersverse echtgenoot op hun trouwdag: ik zal jouw koninkrijk op de knieën krijgen. Als enige route door een door stormen geteisterde wereld controleert het Koninkrijk der Bruggen alle handel en reizen tussen landen, waardoor de heerser zichzelf kan verrijken en zijn vijanden kan beroven, inclusief Lara’s thuisland. Lara is van kinds af aan opgeleid tot spion, dus wanneer ze als bruid naar de koning wordt gestuurd onder het mom van vrede, is ze bereid alles te doen wat nodig is om de verdediging van het ijzersterke Koninkrijk der Bruggen te doorbreken.

  Maar als ze haar nieuwe thuis – een weelderig paradijs omringd door stormachtige zeeën – en haar nieuwe echtgenoot, Aren, leert kennen, begint Lara zich af te vragen waar het ware kwaad zit. Wat ze ziet is een koninkrijk dat vecht om te overleven, en een koning die zijn volk fel beschermt. Terwijl haar missie laat inzien wat het betekent om de brug te beheren, kan Lara de sudderende aantrekkingskracht tussen haar en Aren onmogelijk negeren. Met haar doel bijna binnen handbereik zal Lara haar eigen lot moeten bepalen: wordt ze de vernietiger van een koning of de verrader van haar volk?

   

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Ollie de Viking - Adam Stower

 • Hart te huur – Diverse auteurs

 • Het Park – Magnus Weightman

 • De dochter die goed wilde doen - Corine Hartman

 • Sensation Island - Thysia Huisman

Gerelateerde artikelen

 • De beste Young Adult sprookjes

 • De allerbeste Harry Potter behind the scenes momenten

 • 20 Harry Potter feitjes waar je niets van wist 

 • 12 The Vampire Diaries behind the scenes geheimen die je nog niet wist

 • 13 series die je kan kijken als je The Vampire Diaries mist

Zoek in artikelen