• onze waardering

Bloedsinaasappel - Harriet Tyce RECENSIE

Recensie: Bloedsinaasappel - Harriet Tyce

In Bloedsinaasappel van Harriet Tyce maak je kennis met Alison. Een vrouw die het goed voor elkaar heeft. Ze heeft een liefhebbende man, een leuke dochter en een goed opgebouwde carrière als strafrechtadvocaat. Maar ze heeft ook geheimen. Allison drinkt te veel, werkt te hard en verwaarloost haar gezin. Ze heeft een affaire met haar collega, maar daar houdt ze wel een moordzaak aan over. Hetgeen waar ze al 15 jaar hard voor gewerkt heeft. Haar eigen moordzaak waar ze zich volledig op kan storten.  

Alisons cliënt ontkent niet eens dat ze haar man heeft neergestoken. Ze wil schuld bekennen, meteen tijdens de eerste zitting. Toch is er iets wat tijdens het eerste gesprek al opvalt. Haar cliënt verbergt iets. Haar verhaal lijkt niet te kloppen. Allison moet gefocust blijven om zich volledig op haar cliënt te richten. Maar er speelt meer. Ze krijgt het gevoel dat iemand haar in de gaten houdt... In de rechtbank kan ze zich makkelijk staande houden, maar in het echte leven?  

In deze psychologische thriller wordt de hoofdpersoon, Alison, zeer gedetailleerd beschreven en word je zo meegezogen in haar verhaallijn. Door de goede schrijfstijl, kruip je in de huid van Alison. De andere personages, denk aan Carl, Patrick en haar cliënt, komen ook regelmatig voorbij, maar meer op de achtergrond.  

In het begin van het verhaal is het even inkomen. Je maakt eerst kennis met Alison, maar wordt direct midden in het verhaal geplaatst. Zo ga je snel van hoofdstuk naar hoofdstuk door de fijne schrijfstijl en de vloeiende overgangen. Bloedsinaasappel is chronologisch opgebouwd. De hoofdstukken zijn niet lang van stuk, eigenlijk precies lang genoeg om je aandacht erbij te houden.  

Enerzijds neemt Harriet Tyce je mee in de spannende en ingewikkelde verhaallijn over de cliënt van Alison, anderzijds ga je steeds meer kennismaken met Alison zelf, haar leven en al haar problemen. Je krijgt medelijden met haar en zo kan je je makkelijk in haar verplaatsen.  

In de loop van het verhaal vallen de verschillende puzzelstukjes steeds meer in elkaar. Tot aan het eind blijft Bloedsinaasappel boeiend en wil je weten hoe het afloopt. Wanneer je eindelijk denkt, dit is de clue... Niet is wat het lijkt...

Bloedsinaasappel kan je heel moeilijk wegleggen. Je moet er even inkomen, maar zodra je op gang bent gekomen, lees je het in een ruk uit. Je gaat van de ene ontdekking naar de andere. Een echte thriller moet je het misschien niet noemen. De psychologische kant is veel sterker en die zorgt er dan ook voor dat je blijft lezen.  
Kortom, verwacht geen megaspannende thriller, maar geef Bloedsinaasappel de kans. Dat dat verdient het! Een zeer boeiend verhaal, met een interessante verhaallijn wat je echt in een ruk uitleest.  

Recensie: Bloedsinaasappel - Harriet Tyce

Bloedsinaasappel

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Alison heeft het voor elkaar: een liefhebbende man, een charmante dochter en een glansrijke carrière als strafrechtadvocaat. Maar ze heeft ook geheimen.

    Nog maar één nacht. Dan hou ik ermee op.

    Alison drinkt teveel. Werkt te hard. Verwaarloost haar gezin. En heeft een affaire met haar collega. Ze zou hem dankbaar moeten zijn: dankzij hem heeft ze haar eerste moordzaak op zak. Maar sindsdien gaat hij steeds meer grenzen over in haar privéleven. 

    Ik heb het gedaan. Ik heb hem vermoord. Ze zouden me moeten opsluiten.

    Alisons cliënt ontkent niet dat ze haar man heeft neergestoken -ze wil zelfs schuld bekennen in de rechtszaal. Toch lijkt iets in haar verhaal niet te kloppen. Beschermt ze iemand?

    Ik hou je in de gaten. Ik zie alles wat je doet.

    Alison moet haar hoofd koel houden om haar cliënt te kunnen vrijpleiten. Maar iemand houdt haar constant in de gaten. Iemand die precies weet waar Alisons zwakke plekken zitten en die niet zal stoppen voordat ze alles heeft verloren wat haar lief is. Alison weet hoe ze zich moet verdedigen in de rechtbank, maar hoe- verdedig je je tegen een vijand die jou beter kent dan jijzelf? 

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • De gebroeders Maxilari - David Pefko

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

Gerelateerde artikelen

  • Winnen: Bakken voor je leven {afgelopen}

  • Recensie: Army of Thieves 

  • Kroongetuige - Patricia Cornwell

Zoek in artikelen