• onze waardering

Dromen aan zee - Sherryl Woods RECENSIE

Recensie: Dromen aan zee - Sherryl Woods

Dromen aan zee is het eerste boek uit de serie Chesapeake Shores van Sherryl Woods. Het vertelt het verhaal van Abby O'Brien. Ze heeft een drukke carrière in New York waar ze woont met haar vijfjarige tweeling. Van haar ex-man Wes is ze inmiddels gescheiden. Als haar zusje Jess om haar hulp vraagt – haar herberg dreigt te moeten sluiten - reist ze meteen af naar haar geboortestadje Chesapeake Shores. Daar krijgt ze te maken met haar oude liefde Trace Riley, die vanuit de bank de zaken moet regelen met Jess' herberg. Hoe loopt dit af? En is de liefde tussen Abby en Trace wel helemaal over? Wat is er vroeger gebeurd?

Dromen aan zee is een vrij dik boek (382 blz.), maar leest heerlijk weg. De hoofdstukken hebben een fijne lengte en de schrijfstijl is gewoon vlot. Een enkele keer worden er ouderwetse uitdrukkingen gebruikt, zoals "nu zijn de schellen me van de ogen gevallen" en "je mening te berde brengen", maar dit kan natuurlijk ook te maken hebben met de vertaler van het boek. Sherryl Woods heeft ook ontroerende stukken in haar boek geschreven. De momenten waarop de familie terugdenkt aan vroeger zijn erg mooi. De moeder van Abby heeft haar gezin destijds verlaten om naar New York te verhuizen. Het is knap van Sherryl Woods dat je als lezer aan het einde van het boek tóch empathie hebt voor de moeder, want wie laat zijn gezin nu zomaar achter?

De personages Abby, Trace en Jess, met hun overtuigingen en onzekerheden, leer je het beste kennen. Jess denkt dat haar vader haar niet zo waardeert. Als hij na de rondleiding in haar herberg zegt : "Ik ben echt trots op je", doet dit heel veel met haar: "Dat heb je nooit eerder tegen me gezegd". De kentering in de personages, van het ene principe in het andere, is voor de lezer soms wel ongeloofwaardig. Zonder dingen te verklappen, de manier waarop Abby ineens over Wes denkt, is erg bijzonder.

In Dromen aan zee krijg je te maken met de onderwerpen relaties, verwachtingen, spijt, familie en het elkaar toch echt wel nodig hebben. Ook komen onderwerpen als ADD aan bod, hetgeen het verhaal iets meer diepgang geeft.

Dromen aan zee is een heerlijk boek, voor iedereen die van romantiek en drama houdt. Een heerlijke Netflix-serie, maar dan op papier. Sherryl Woods heeft maar liefst 110 boeken op haar naam staan, dus er is nog genoeg te ontdekken! Leuk! En als je nieuwsgierig bent geworden naar de serie, kijk vooral eens op Netflix!

Recensie: Dromen aan zee - Sherryl Woods

Chesapeake Shores 1 - Dromen aan zee

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Eigenlijk heeft Abby O'Brien geen tijd om haar jongste zusje, Jess, uit de problemen te helpen. Ze heeft haar handen vol aan haar carrière en haar tweelingdochters van vijf. Maar als het om Jess gaat, kan ze geen nee zeggen. Sinds hun moeder hen jaren geleden verliet, heeft Abby als oudste de moederrol op zich genomen. Dus reist ze van New York naar haar geboortestadje Chesapeake Shores. Daar wacht haar een verrassing...

  Omdat zijn vader het zo graag wilde, is Trace Riley teruggekomen naar Chesapeake Shores. Maar hij is niet voor niets jaren geleden al vertrokken: hij heeft geen enkele ambitie om voor het familiebedrijf te werken. Bovendien is er nog een nadeel. Als hij in Chesapeake Shores gaat werken, komt hij ongetwijfeld zijn vroegere liefde, Abby O'Brien, weer tegen...

Meer info

Nieuwste artikelen

 • The Mummy ster Brendan Fraser maakt graag nog een vervolg

 • Dit is waar de kinderen uit kerstfilms nu zijn

 • Dit is de release datum van Shadow and Bone seizoen 2 + eerste beelden

 • Genoeg gezegd – Karen Rose

 • Nee! Kerstklassieker The Holiday krijgt toch geen vervolg

Gerelateerde artikelen

 • Petra Boots

 • Het smalle land - Christine Dwyer Hickey

 • De boekenkast van Suzanne

Zoek in artikelen