• onze waardering

De chef die je wilt zijn - Andy Baraghani RECENSIE

Recensie: De chef die je wilt zijn - Andy Baraghani

Het was toch even wennen toen ik dit boek opensloeg en de recepten eens bekeek. De combinaties waren namelijk niet alledaags te noemen. Dan blijkt dat ik de schrijver van De chef die je wilt zijn blijkbaar niet voldoende ken. Die bijzondere combinaties blijken immers zijn handelsmerk. Net als trouwens zijn Iraanse achtergrond, zijn liefde voor citrusvuchten en het onmisbare krokantje in het eten. Andy Baraghani was al van jongs af aan geobsedeerd door koken en eten. Later kookte hij in de beste restaurants.

Met De chef die je wilt zijn probeert Andy Baraghani ons ook te verleiden om te gaan experimenteren. Uiteraard staat het boek boordevol heerlijke recepten, maar de boodschap is ook: Ga zelf op ontdekkingstocht. De recepten zijn ook lang niet altijd volledige maaltijden. Het eerste hoofdstuk bestaat uitsluitend uit sauzen, olie, dressings en bijgerechtjes. Wanneer je alleen al de rest van de inhoudsopgave leest begrijp je meteen wat ik bedoel met ongewone combinaties en tegelijkertijd loopt het water je in de mond. Verder is Andy Baraghani dol op groenten, maar gelukkig is er ook voldoende te vinden voor de vis- en vleesliefhebbers. En ook aan het dessert is gedacht. Al zijn het dan wel onder andere bevroren rijstnoedels met kersen en rozenwater.

Om je op weg te helpen met je eigen experimenten en met de recepten uit De chef de je wilt zijn geeft Andy Baraghani een opsomming van de benodigde keukengereedschappen, al zal je daar geen gadgets tegenkomen. Die heb je volgens de schrijver helemaal niet nodig. Met een mes, een rasp en een vijzel kom je al een heel eind. Ook is er een lijst met ingrediënten die onmisbaar zijn in de keuken van Andy Baraghani. Daarbij moet je denken aan ansjovis, chilipepers, vissaus, citrus, zout en allerlei soorten kruiden.

Uit het hoofdstuk 'Heel veel salades' koos ik de pittige en zure gegrilde kool met pindavinaigrette. Een op de barbecue gegrilde witte kool met eveneens gegrilde lente-ui, pepers en geroosterde pinda's. Andy Baraghani eindigde zijn recept met 'wacht tot iedereen uitroept: Wow, wat is dit?' Het ziet er inderdaad mooi uit, maar wij vonden de smaak minder spectaculair dan gehoopt.

Omdat de barbecue toch aan was koos ik ervoor de varkenskoteletten met geroosterde knoflook en pittige kappertjes, uit het hoofdstuk 'Vlees en zo' ook op de barbecue te bereiden. Dit gegrilde vlees met kappertjes saus viel gelukkig beter in de smaak ondanks de ook hier weer bijzondere combinatie van vlees met de gebakken kappertjes.

De chef die je wilt zijn is sowieso een verrassend kookboek met bijzondere recepten . Of het je echt helpt een betere chef te zijn betwijfel ik.

Recensie: De chef die je wilt zijn - Andy Baraghani

De chef die je wilt zijn

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Baraghani laat je zien hoe je je kookstijl kunt definiëren en ontwikkelen. Onder alle trefzekere recepten in dit langverwachte debuut vindt iedere thuiskok tientallen recepten die tot het vaste repertoire zullen gaan behoren.

  Met meer dan 120 prachtige foto's en 120 recepten voor snacks, eieren, salades, groenten, granen en peulvruchten, pasta, vis, vlees en desserts, biedt dit kookboek een schat aan verrassende technieken en recepten die van jou de chef maken die je wilt zijn.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Tijden van amandelbloesem – Carmen Bellmonte

 • Ugly Girls - Lisa Bjärbo, Johanna Lindbäck & Sara Ohlsson

 • Salto - Arndís Thórarinsdóttir

 • De regel van drie - Sam Ripley

 • Onderstroom - Linda Jansma

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: Self made

 • Recensie: Spiegel

 • Disney's eerste Latina prinses is hier: Elena van Avalor!

Zoek in artikelen