• onze waardering

Zwaartekracht - Olivia Lewis RECENSIE

Recensie: Zwaartekracht - Olivia Lewis

Wanneer Ivy Seegers Jake Valen ontmoet voelt het alsof de zwaartekracht hen naar elkaar toe trekt. Hoe is het mogelijk dat een eerste ontmoeting zo veel teweeg brengt in je lijf? Bestaat liefde op het eerste gezicht dan toch? Helaas krijgen ze niet veel tijd om dit uit te zoeken, want na de eerste ontmoeting beland Jake in de gevangenis. Ze voelen zich nog steeds ontzettend tot elkaar aangetrokken, maar kunnen ze dit wel aan?

Zwaartekracht is het eerste deel in de Princess-serie. Voor de Princess-serie zijn er ook al een King en een Queen-serie verschenen. Olivia Lewis raadt je aan om deze eerst te lezen, omdat hierin veel informatie over de kindertijd van Ivy en de belangrijke mensen om haar heen beschreven wordt. Ook zonder het lezen van deze elf boeken, is dit boek de moeite waard! Sterker nog, achteraf wil je de King en Queen-serie alsnog gaan lezen. 

Het boek start met een korte uitleg van de personages, waardoor je snel het gevoel hebt dat je de personages echt kent. Al snel komt er actie in het verhaal en met behulp van een aantal tijdsprongen ontstaat er een fijn tempo. 

Olivia Lewis heeft een heel vrolijke, meeslepende schrijfstijl. Hoofdstukken worden afwisselend vanuit Ivy en Jake verteld en daar waar nodig komt er ook een hoofdstuk vanuit Scott. Op deze manier krijg je precies de informatie die je nodig hebt en die je wilt weten. Olivia weet de aantrekkingskracht tussen Ivy en Jake prachtig te omschrijven. Zowel de aantrekkingskracht op mentaal als fysiek gebied, want ook erotiek wordt niet overgeslagen. Met de beschreven aantrekkingskracht spatten de vonken er vanaf. 

Naast een, af en toe klein beetje cliché, liefdesverhaal komen er ook belangrijke onderwerpen aan de orde. Postnatale depressie en seksueel misbruik komen aan bod in open dialogen tussen de personages. De band tussen de personages wordt hierdoor erg sterk. 

Zwaartekracht is een boek wat je in één zit uitleest. Je verliest jezelf in het verhaal en de vele gebeurtenissen. Alle emoties komen aan je voorbij; liefde, verdriet, opwinding, ergernissen. Zwaartekracht heeft een spannend open einde en ik kan niet wachten op het volgende deel!

Recensie: Zwaartekracht - Olivia Lewis

Princess 1 - Zwaartekracht

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    De zestienjarige Ivy Seegers heeft behoorlijk wat voor haar kiezen gekregen en wil gewoon rust. Maar wanneer ze Jake Valen ontmoet, verandert haar leven compleet. Ivy voelt zich enorm tot hem aangetrokken en de onaangepaste, vrijgevochten Jake ervaart hetzelfde. Maar nog diezelfde avond wordt hij opgepakt en verdwijnt hij voor twee jaar achter de tralies…

    Ivy is achttien wanneer Jake weer vrijkomt. Ze heeft twee lange jaren op hem gewacht, maar overleeft hun prille liefde Jakes verlangen naar vrijheid?

    Uiteindelijk staat Ivy voor groot dilemma waarbij alleen zij kan de juiste keuze maken...

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

Gerelateerde artikelen

  • Balletschoenen en boxershorts

  • Recensie: Je bent wat je leest

  • Hoe overleef ik de crisis

Zoek in artikelen