• onze waardering

Schotse trots - Lexie Scott RECENSIE

Recensie: Schotse trots - Lexie Scott

De zussen Davine en Shona verleggen hun grenzen in dit derde deel van De Lady's van Carnoch Castle serie. Ze proberen de oude clan-grenzen te herstellen, wat inmiddels bekend is bij hun buren. Lord Tavish doet hun een voorstel. Dat gaat best aardig, lady Shona gaat vervolgens met hem de whiskydistilleerderij van zijn oom bezoeken. Mary (die ondertussen haar nieuwe leven nog aan het accepteren is) is in Londen, samen met Ainy, om de notaris van de familie te ontmoeten. 

Auteur Lexie Scott is geboren in Nederland, maar woont al tien jaar in Schotland. Ze heeft haar Schotse roots meegekregen van haar moeder. De Schotse Hooglanden hebben een effect gehad op Scott en zo ook op haar serie, die zich daar afspeelt. Naast schrijven heeft ze meerdere ambities zoals bergbeklimmen, vissen en zelfs jagen. Ook dit komt terug in haar verhalen. 

Net als de vorige twee delen is Schotse trots een kort verhaal. Je leest het makkelijk in één zitting uit en door de makkelijke en beeldende schrijfstijl van Scott zie je de Schotse natuur de hele tijd voor je. Behalve natuurlijk als je je met Mary in Londen waant. Dit deel van het verhaal is net zo mooi omschreven. Mary probeert inzicht te krijgen in haar erfenis, maar een heleboel verassingen komen op haar pad die voor meerdere personages aangrijpend kunnen zijn.  

De Schotse titels en terminologie die we inmiddels gewend zijn hebben weer een mooi plekje in dit boek. Je leert de personages steeds beter kennen en het zijn ook fijne personages om van te leren houden. Onderling gaan de relaties ook steeds beter en helpen de clans elkaar steeds meer op weg. Dat is niet alleen mooi om te zien, maar het is ook spannend om erachter te komen waar het eindigt. Het verhaal zit goed in elkaar en heeft ook een beter tempo dan zijn voorgangers. Net als bij Schotse liefde en Schotse dromen heeft dit boek meerdere perspectieven, maar in dit deel wisselt dat alleen tussen de zussen. Daardoor is het een stuk makkelijker om te volgen, maar de MacKinsey broers zijn evenveel van de partij! 

Schotse trots heeft een open einde, wat minder prettig leest. Toch is De Lady's van Carnoch Castle serie tot nu toe een hele steady en leuke serie met steeds vier hartjes! Een absolute aanrader voor fans van historische romans. Het is geen trilogie: we kunnen nog een vierde en vijfde deel verwachten, die volgen dit najaar!

Recensie: Schotse trots - Lexie Scott

Schotse trots

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  De lady’s verleggen hun grenzen. Dat de lady’s Davine & Shona bezig zijn de oude clan-grenzen te herstellen, is in de omgeving bekend. Lord Tavish doet hun een voorstel en nodigt lady Shona uit voor een bezoek aan de whiskydistilleerderij van zijn oom. Kan hij met zijn charmante glimlach Shona overhalen om samen te werken? Ondertussen pakt Mary de stoomtrein naar Londen om de notaris van de familie te ontmoeten. Maar het Londense bezoekje zit vol verrassingen…

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Het genesisproject - Mascha Heijmans

 • De weesmeisjes - Gerda van Wageningen

 • Tot de dood ons scheidt - Malin Stehn

 • Stromend graf - Robert Galbraith

 • Get fit - Frederique Ypenburg & Wendy De Vries

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: Zonder angst

 • Recensie: Cakes

 • Recensie: Een affaire in Cornwall

Zoek in artikelen