• onze waardering

Ik ken jouw geheim - Daphne Benedis-Grab RECENSIE

Recensie Ik ken jouw geheim - Daphne Benedis-Grab (vertaling Mijke van Leersum)

 

Owen, Gemma, Ally en Todd krijgen allen dezelfde e-mail met volgend dreigbericht:

'Ik ken je geheim. Doe wat ik zeg, anders vertel ik het aan iedereen.' Ze hoeven dan ook niet lang na te denken en besluiten in te gaan op de eisen van de afperser. Niemand van hen wil namelijk dat hun geheim onthuld wordt!

Op maandagochtend ontvangen ze op school de eerste opdracht. Ze zitten alle vier in dezelfde klas, maar toch kennen ze elkaar nauwelijks. Ze zullen dus moeten samenwerken om de vreemde eisen van de afperser op te volgen. 

De opdrachten worden steeds gevaarlijker en de tijd tikt steeds verder. Zullen ze erin slagen om de opdrachten op tijd te voltooien en kunnen ze de afperser stoppen voordat het te laat is...?

 

In Ik ken jouw geheim, geschreven door Daphne Benedis-Grab, wordt het verhaal verteld vanuit de verschillende standpunten van de vier studenten. Het boek is verdeeld in korte hoofdstukken en per hoofdstuk wordt duidelijk aangegeven vanuit welk perspectief er verteld wordt. Het hele verhaal speelt zich af op één dag, bij elk hoofdstuk kan je terugvinden op welk tijdstip dit plaatsvindt. Wat Ik ken jouw geheim eveneens bijzonder maakt, is dat de vier studenten beslissen om korte filmfragmenten op te nemen tijdens hun opdrachten. Ze zitten vaak samen in hetzelfde lokaal, zodat ze tussendoor hun bevindingen kunnen filmen. Deze opnames zullen hen uiteindelijk helpen bij het ontraadselen van wie de afperser uiteindelijk is.

Ik ken jouw geheim leest enorm vlot door de makkelijk te lezen schrijfstijl van Daphne Benedis-Grab. Je komt namelijk gaandeweg meer te weten over de geheimen van de vier studenten en de spanning wordt stapsgewijs opgebouwd. Dit maakt dat je als lezer meer te weten wil komen en beslist verder wil lezen. Langzamerhand kom je meer te weten over de verschillende personages en hun duistere geheimen. Aanvankelijk kunnen de vier studenten elkaar niet uitstaan en is het moeilijk om te weten wie een echte vriend is, maar door de opdrachten die ze samen dienen uit te voeren, komen ze dichter bij elkaar.

De plottwist op het einde van Ik ken jouw geheim zorgt bovendien voor een verrassende ontknoping!

 

Thema's als pesten, liegen, vriendschap en samenwerken komen mooi aan bod in Ik ken jouw geheim! De afpersing doorheen heel het verhaal vormt het hoofdthema. De verschillende geheimen die ontrafeld worden doorheen het boek, hebben bij de ene al wat meer gevolgen dan bij de andere. Toch vind je het als lezer fijn om meer zaken te weten te komen over de geheimen en de levens van de vier studenten.

 

Kinderen vanaf 11 jaar die dol zijn op spanning en mysterie zullen zeker fan zijn van deze young adult thriller. Het is het eerste boek van de auteur dat in het Nederlands vertaald is. Heel benieuwd naar het tweede deel van Daphne Benedis-Grab: 'Ik weet dat je liegt'!

 

Recensie Ik ken jouw geheim - Daphne Benedis-Grab (vertaling Mijke van Leersum)

Politie niet betreden - Ik ken jouw geheim

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Doe wat ik zeg, anders verraad ik je geheim.
    Dit bericht ontvangen Owen, Gemma, Ally en Todd - brugklassers die elkaar nauwelijks kennen - op zondagavond. Op maandag krijgen ze op school de eerste opdracht van de anonieme afzender. Geen van hen wil de vreemde instructies uitvoeren, maar alles liever dan dat hun geheim onthuld wordt.
    Met het uur worden de opdrachten onheilspellender en de tijd tikt. Wie zit hierachter? En kunnen ze samen de blackmailer stoppen voordat de waarheid bekend wordt?
     

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

  • Toespijs - Judith Cyrus

Gerelateerde artikelen

  • September 2011: De man van mijn dromen...

  • Kick-off: Leesclub leest Gestrand

  • Café Babylon

Zoek in artikelen