• onze waardering

Playa Blanca - Linda van Rijn RECENSIE

Recensie: Playa Blanca - Linda van Rijn 

Playa Blanca is de dertigste thriller van Linda van Rijn, wat eigenlijk het pseudoniem is van de schrijfster Mariëtte Middelbeek. En Linda van Rijn stelt nooit teleur! 

We vertrekken deze keer naar het warme Lanzarote waar Laura samen met haar vrienden en vriendinnen gaat genieten van een relaxte vakantie in de zon. Samen genieten ze van de rust en alles wat het mooie Playa Blanca te bieden heeft. Wanneer ze een Nederlands stel ontmoeten op het strand ontvangen ze een uitnodiging voor een feestje bij hun thuis. Deze uitnodiging nemen ze graag aan, al heeft Laura er niet meteen veel zin in. Eenmaal op het feest genieten ze volop en dansen ze op los. Wanneer Laura zich niet lekker voelt wil ze naar huis, maar vanaf dat moment kan ze zich niets meer herinneren. Wel weet ze dat ze pijn heeft en dat ze het niet helemaal vertrouwt. Wanneer ze naar de politie stapt blijkt er nog meer gaande te zijn.   

De personages zijn herkenbaar neergezet en zouden zo je eigen vrienden kunnen zijn. Laura en Ruben zijn helemaal gek op elkaar en zijn blij even tijd met elkaar te kunnen doorbrengen. Hun vriendin Benthe bruist van de energie en is single. Roxanne, Sven, Alec en Annemarie zijn ook dolblij even samen tot rust te kunnen komen. Zeker Alec heeft het druk met zijn baan als arts en nu heeft hij echt tijd voor Annemarie. Toch komen ze allemaal al snel in de relaxte sfeer en genieten ze van de zon en de omgeving. 

Playa Blanca is geschreven met een lekker vaartje. Meteen vanaf de eerste bladzijde zit je in het verhaal en gebeurt er van alles. De schrijfstijl van Linda van Rijn is beeldend en zorgt ervoor dat de sfeer direct voelbaar is. De relaxte sfeer en de warmte van de zon is bijna tastbaar en je zou willen dat je samen met Laura en haar vrienden aan het zwembad lag. Die sfeer voel je omslaan wanneer Laura op het feest gedrogeerd lijkt te zijn. Vanaf dat moment bouwt Linda van Rijn de spanning op en is je nieuwsgierigheid gewekt. De ontspannen sfeer slaat om in spanning en je wordt steeds nieuwsgieriger. Je bedenkt steeds wie er verantwoordelijk kan zijn voor datgeen wat er gebeurd is en Playa Blanca is ineens niet meer zo'n fijne plek om te zijn.  

Richting het einde heb je het gevoel dat je weet hoe het verhaal in elkaar steekt maar Linda van Rijn zorgt voor een verrassend einde. Dat maakt Playa Blanca wederom een heerlijke vakantiethriller waarvan je heerlijk kan genieten wanneer je houdt van een vlot verhaal.  Ik kijk alweer uit naar de volgende reis die ik met Linda van Rijn mag maken! 

Recensie: Playa Blanca - Linda van Rijn 

Playa Blanca

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Laura gaat met vrienden op vakantie naar het zonnige Lanzarote. Maar een verschrikkelijke gebeurtenis op een feest doet de gezellige trip omslaan in een bizarre nachtmerrie… Met haar vriend Ruben en een aantal vrienden vertrekt Laura van Diemen naar het zonnige Lanzarote voor een welverdiende vakantie. De afgelopen tijd hebben ze elkaar maar weinig gesproken en Laura kijkt ernaar uit om bij te praten en te relaxen met de mensen die zo belangrijk voor haar zijn. Eenmaal op het eiland is de vakantie alles wat ze ervan had verwacht: het hotel is geweldig, het weer heerlijk en ze genieten van lekker eten, het mooie eiland en het fijne strand. Het strand van het dorp Playa Blanca is ook de plek waar ze Mike en Cynthia ontmoeten, een Nederlands stel dat een paar maanden in een villa op Lanzarote verblijft. Laura en haar vrienden raken aan de praat met de Nederlanders, die hen vervolgens uitnodigen voor een feest bij hen thuis. Dat feest blijkt alle verwachtingen te overtreffen: er is een dj, een bar en heel veel mensen. Laura kijkt haar ogen uit en geniet met volle teugen, tot ze zich ineens vreemd begint te voelen. Het volgende wat ze weet, is dat ze wakker wordt in haar hotelbed en dat haar hele lichaam pijn doet. Zowel Ruben als haar vriendin Benthe denkt dat Laura gedrogeerd is en ze halen haar over om naar de politie te gaan. Die onderzoekt de zaak en doet een vreselijke ontdekking…

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • De 6 mooiste boekenwinkels van Nederland

 • Wauw: deze kinderen uit films zijn goed opgedroogd! 

 • 13 dingen die alle book lovers graag zouden willen horen

 • 11 keer beroemde ouders met beroemde kinderen

 • Column van de "eerlijke" recensie: Recensie Archer's Voice

Gerelateerde artikelen

 • Populaire boeken die in oktober 2022 verschijnen

 • Sommige meisjes

 • Gossip

Zoek in artikelen