• onze waardering

Kersenrood & Kriekezot - J.B. Ocean RECENSIE

Recensie: Kersenrood & Kriekezot - J.B. Ocean

Charlie heeft met haar ontbijt- en lunchzaak de Broc ’n Roll haar droom werkelijkheid gemaakt. Elke dag gaat ze met plezier naar haar werk totdat ze op een dag het bericht krijgt dat ze uit haar pand wordt gezet. En haar liefdesleven is ook bepaald niet om over naar huis te schrijven. 40 jaar geleden verloor Georgina haar hart in Italië aan de knappe Paolo maar een toekomst samen was onmogelijk. De levens van Charlie en Georgina komen op wonderbaarlijke wijze samen in de Broc ’n Roll.

 

Het verhaal van Kersenrood & Kriekezot zit goed in elkaar. Of beter de gezegd de verhalen van Kersenrood & Kriekezot zitten goed in elkaar. Voor zowel het verhaal van Charlie als het verhaal van Georgina wordt een goede basis gelegd aan het begin voordat ze samen komen. Het originele hiervan is dat het niet het traditionele twee verhalen in twee verschillende tijden is maar dat het verhaal van Georgina vooral een voorbereiding is op haar uitgebreide rol in het verhaal van Charlie. Op het moment dat duidelijk wordt wie Georgina in het heden is heb je een aangenaam aha-moment. Soms lijkt het verhaal iets te snel te gaan, met name tijdens de tinderdates van Charlie en haar contact met haar huisbaas/tinderdate. Alsof anders niet alles wat vertelt moet worden erin past. Hierdoor is het tempo soms wat sneller dan prettig is.

 

De personages in Kersenrood & Kriekezot zijn erg goed omschreven waardoor je je al snel thuis voelt bij ze. Je ziet jezelf bijna zelf de Broc ’n Roll binnenlopen voor een heerlijk ontbijt, lunch of dessert. Er is wel een risico dat je honger krijgt van dit boek door alle heerlijke gerechten die Charlie maakt en die uitgebreid omschreven worden. De vriendinnenclub van Charlie en een aantal stamgasten voelen als een warm bad wat een groot pluspunt is van dit verhaal. Daarnaast laten de meeste tinderdates van Charlie je hardop lachen, net als de meeste van haar vriendinnenuitjes. Maar ook betrap je jezelf er meerdere keren op dat je hardop tegen het boek, of tegen Charlie eigenlijk, aan het roepen bent dat ze moet vragen hoe het nu zit met de vriendin van die knappe klant. Dit gebeurd alleen als je helemaal in het verhaal zit en dat is J.B. Ocean goed gelukt.

 

De schrijfstijl van J.B. Ocean is erg prettig. Voor de Nederlandse lezers zal het Vlaams even wennen zijn maar als je daar eenmaal in zit draagt het vooral bij het sfeer van het verhaal. En het past natuurlijk goed bij de setting waar het verhaal speelt: Antwerpen. J.B. Ocean is een schrijversduo maar dat is niet te merken in het boek, wat een goed teken is. Het kost geen moeite om in het verhaal te komen en te blijven en voor je het weet ben je aan het einde aanbeland.

 

Samengevat is Kersenrood & Kriekezot een boek dat door vele feelgoodliefhebbers gewaardeerd zal worden. Het maakt zeker nieuwsgierig naar het eerdere boek dat J.B. Ocean samen schreef en maakt dat je hoopt op meer werk van dit duo.

Kersenrood & Kriekezot - J.B. Ocean

Kersenrood en Kriekezot

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Charlie is vijfendertig en single. Ze baat een hippe ontbijt- en lunchbar uit op de Antwerpse Sint-Andriesplaats en heeft een leuk leven, al voelt ze zich soms een beetje eenzaam. Met de hulp van haar vriendinnen gaat ze op zoek naar een date, maar dan ontvangt ze een brief die haar leven op zijn kop zet. Begin jaren tachtig: hoewel Georgina verloofd is met Bertrand, heeft ze niet het gevoel dat hij de ware is. Dat wordt bevestigd wanneer de knappe Paolo haar tijdens een zwoele Italiaanse zomer zoent. Helaas steekt het lot een stokje voor hun romance en wordt Georgina voor een verscheurende keuze gesteld. Sindsdien heeft ze nooit nog kersen gegeten.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Ollie de Viking - Adam Stower

 • Hart te huur – Diverse auteurs

 • Het Park – Magnus Weightman

 • De dochter die goed wilde doen - Corine Hartman

 • Sensation Island - Thysia Huisman

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: De nieuwe collega

 • Oregon - Jori Stam

 • Eindelijk! Dit is de nieuwste 'Captain Marvel' trailer

Zoek in artikelen