• onze waardering

Plankgas, Sabine - Renée Olsthoorn RECENSIE

Recensie: Plankgas, Sabine - Renée Olsthoorn

In Plankgas, Sabine gaan we samen met Sabine op zoek gaan naar de ware liefde. Sabine werkt sinds kort als ambulance chauffeur en daar geniet ze nog elke dag van. In de liefde daarentegen kan ze het geluk nog niet zo vinden. Totdat ze tijdens een van haar ritjes Pepijn moet helpen. Van hem is ze wel onder de indruk en ze zoekt hem op in het ziekenhuis. Ze lijkt wel verliefd en kan hem niet uit haar hoofd zetten. Maar is Pepijn haar droomman?   

Sabine is een lieve meid die graag voor anderen zorgt. Ze houdt ontzettend van sporten en brengt dan ook veel tijd door in de sportschool. Daar geniet ze enorm van de zumba lessen samen met haar vriendinnen en ook volgt ze graag de kickboks lessen. Ze is er aardig goed in en wanneer Gary, de broer van haar collega, een proefles komt doen maakt Sabine hem een beetje wegwijs. Maar is hij misschien meer dan alleen een kickboks maatje? Waarom krijgt ze soms kriebels als ze hem tegenkomt? 

Het proloog valt meteen met de deur in huis. Je leest over een vrouw die een zegelring naar een man gooit. Deze relatie is zeker weten over. Meteen krijg je hierdoor vraagtekens en is je nieuwsgierigheid gewekt. Na de proloog neemt Olsthoorn rustig de tijd om de personages aan ons voor te stellen, maar wanneer het verhaal eenmaal opgang is pakt het vaart.

Plankgas, Sabine is een heerlijke feelgood, maar dit boek gaat dieper dan slechts een luchtig liefdesverhaal. Onderwerpen als juiste keuzes maken, in een zieke relatie zitten en durven opkomen voor jezelf worden aangesneden en heeft de schrijfster voelbaar beschreven. Renée Olsthoorn schrijft met veel humor en haar schrijfstijl is liefdevol. Je sluit de goed uitgewerkte karakters in je hart en hebt het gevoel ze echt te leren kennen. Deze vriendinnen delen hun passie voor Zumba maar daarnaast zijn ze vriendinnen door dik en dun. Samen maken ze plezier maar delen ook hun zorgen.

Ondanks dat dit een drie-delige serie is, is Plankgas, Sabine prima als standalone te lezen. In de andere delen lees je over een ander personage uit deze vriendinnengroep en dat maakt dat dit deel goed los te lezen is. Ondanks dat denk ik dat het leuk is om ook de andere delen te lezen zodat je weet hoe sommige situaties ontstaan zijn. Daarnaast is het alleen maar genieten wanneer je deze serie leest, dus je wil ze vast alle drie lezen. 
Voor mij verdient Plankgas, Sabine vier sterren omdat het een feelgood is met diepgang en de gehele Sportschool-serie zit vol liefde, vriendschap en een flinke dosis humor. Houd jij van feelgood met een diepere laag, een vlotte schrijfstijl waar je soms hardop om moet lachen? Dan is dit boek zeker iets voor jou! Ik wens je alvast veel plezier met Sabine en haar zumbies!

Recensie: Plankgas, Sabine - Renée Olsthoorn

Sportschool 3 - Plankgas, Sabine

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Sabine wordt als enige vrouwelijke sollicitant uit ruim 70 sollicitanten gekozen om de opleiding tot ambulancechauffeur te volgen. Nadat ze met vlag en wimpel slaagt, is ze klaar voor haar eerste klus in Den Haag. Ze krijgt een relatie met Pepijn, maar weet niet zeker of hij wel de ware is voor haar. Dan leert ze Gary kennen. Hij volgt kickbokslessen op een sportschool, en laat zij nou net een gevorderde kickbokser zijn die de instructeur wel wil helpen de beginnelingen de basisprincipes bij te brengen...

     

     

     

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Spelen met vuur - Lina Bengtsdotter

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • Broer, moordenaar - Ellen Heijmerikx

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

Gerelateerde artikelen

  • Recensie: Vijandig gebied

  • 8 tips om gezonder te eten zonder een streng dieet

  • De beste Halloween films: kijk en huiver!

Zoek in artikelen