• onze waardering

De echoman - Sam Holland RECENSIE

Recensie: De echoman - Sam Holland

Jessica Ambrose wordt midden in de nacht wakker en ontdekt dat er een brand woedt in haar huis. Ze kan haar dochtertje nog redden maar het is voor haar man al te laat. Hij overlijdt tijdens de brand. Haar dochter is zwaargewond en wordt opgenomen op de IC. Wanneer Jessica erachter komt dat ze verdacht wordt van de brand, vlucht ze.  

Rechercheur Nate Griffin komt op haar pad en hij lijkt de enige te zijn die in haar onschuld gelooft. Ze proberen er daarom samen achter te komen wie de dader is, maar dit valt nog niet mee. De dader heeft niet alleen te maken met deze moord, maar er volgt nog veel meer. Ze ontdekken een link tussen de misdaden. Iemand kent alle bekende en beruchte seriemoordenaars en wil deze overtreffen. Al snel wordt deze mysterieuze seriemoordenaar 'de echoman' genoemd.  

Wanneer je De Echoman van Sam Holland leest moet je stalen zenuwen hebben. Een seriemoordenaar, maar dan de overtreffende trap, dat is een passende omschrijving. Daar moet je wel tegen kunnen. Want ontzettend goed gedaan is, is dat de moorden in elk detail beschreven zijn, maar ook zeker een deel laat je over aan je fantasie.  

De korte hoofdstukken van De Echoman, maar ook de veelheid aan gebeurtenissen, maken dat het tempo van het verhaal behoorlijk is. Verschillende cliffhangers en plotwendingen maken je enorm nieuwsgierig en hebben een positief effect op de spanning.  

De schrijfstijl is beeldend. Of je het nu wilt of niet je wordt vanaf de eerste bladzijde het verhaal ingezogen. Eenmaal begonnen met lezen wil je niet meer stoppen. Je wilt weten wie erachter zit en waarom. 

De personages zijn prima uitgewerkt. Je leert hen goed kennen. De interactie tussen met name Cara en haar broer Nate is prachtig. Ook de dader is zorgvuldig in zowel verleden als heden beschreven.  

De Echoman is een vlot verhaal, maar ook ontzettend spannend, kruipt lekker onderhuids en laat je meedenken! Tegen het eind van het verhaal komt er nog een twist, die je waarschijnlijk niet ziet aankomen. Zeker lezen! Een spannende, gruwelijke en zenuwslopende thriller!  

Recensie: De echoman - Sam Holland

De echoman

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Jessica Ambrose is op de vlucht. Ze wordt verdacht van het in brand steken van haar woning, waarbij haar echtgenoot is omgekomen en haar dochtertje zwaargewond raakte. Haar enige hoop is de gewetenloze rechercheur Nate Griffin, die ervan overtuigd is dat ze onschuldig is. Samen proberen ze de ware toedracht van de zaak te achterhalen.

    Wanneer er in korte tijd meer verdachte zaken en moorden plaatsvinden, staat de politie voor een raadsel. Maar Jess en Nate ontdekken een link tussen de misdaden: iemand kopieert de moordmethoden van bekende seriemoordenaars uit de geschiedenis. Ze openen de jacht op een dader die zij ‘de echoman’ noemen, en zijn vastberaden hem te stoppen. Maar de echoman maakt zich alweer op voor een nieuw meesterwerk…
     

Meer info

Nieuwste artikelen

  • De moord in inkt - Helen Cox

  • De boom die een wereld was - Yorick Goldewijk

  • Tussen twee kwaden - Laura Diane

  • De torens van februari -Tonke Dragt

  • De redersdochters- Gerda van Wageningen

Gerelateerde artikelen

  • Project Gezond - Natalia en Walter

  • Recensie: The D-train

  • Recensie: Eigentijdse wildgerechten

Zoek in artikelen