• onze waardering

Droom van een zomer – Susan Wiggs RECENSIE

Recensie: Droom van een zomer – Susan Wiggs

Droom van een zomer maakt deel uit van de Avalon-serie van Susan Wiggs. Sonnet Romano, 28 jaar, is opgegroeid in Avalon, maar woont al jaren in New York. Haar moeder Nina heeft haar gekregen toen ze nog erg jong was. Haar vader kwam pas later in beeld. Inmiddels is Nina getrouwd met de zachtaardige Greg. Het boek begint met de bruiloft van Sonnets halfzus Daisy in Avalon. De fotograaf van die dag blijkt niemand minder dan Sonnets jeugdvriend Zach Alger. De avond van de bruiloft heeft een verrassende afloop voor Sonnet en Zach. Dan gaan we een jaar vooruit in het verhaal: Sonnet heeft heel haar leven hard gewerkt en heeft een goede baan bij de Unesco. Net op het moment dat ze een prestigieus fellowship in de wacht sleept, gebeurt er iets in Avalon, waardoor ze terug naar huis wil, met alle gevolgen van dien. Wat betekent dit voor haar relatie met de perfecte Orlando en is ze wel echt verliefd op hem? Wat wil ze nu echt in het leven?

Droom van een zomer leest lekker vlot weg. Je kunt de boeken prima los van elkaar lezen. Je maakt kennis met Sonnet, met haar onzekerheden en twijfels en je leeft met haar mee. Ze is zo ontzettend op zoek naar de goedkeuring van haar vader, die alleen maar lijkt te denken aan zijn carrière, pogend senator te worden. Sonnet is ook ontzettend loyaal naar haar moeder, die nog een tiener was toen ze Sonnet kreeg: 'Ze had het altijd goed gedaan op school. Was altijd goed geweest in haar werk. Goed in het spelen van de perfecte dochter. Alleen wist ze soms niet of ze wel goed was in leven.' Hoe ver ga je in de liefde voor je ouders en andersom? Dit is ook van toepassing op Zach. Zijn jeugd was allesbehalve rooskleurig met een vader achter de tralies en  een moeder overleden aan kanker.

Het plot van het verhaal is niet erg verrassend. Het is echt een feelgood verhaal, waarvan je het einde al wel kan raden, maar desalniettemin is het een heerlijk verhaal om te lezen. Ook schuwt Susan Wiggs in Droom van een zomer de serieuze onderwerpen niet. Het is een boek over familie en vrienden, (on)begrip en (on)zelfzuchtige liefde. De ziekte kanker en alle gevolgen van dien lopen als een rode lijn door het boek en dat is af en toe best pittig om te lezen. Je voelt echt mee met de personages, omdat de gevolgen ervan zo realistisch beschreven worden.

Het einde van het boek is erg mooi. Waar het boek begon, eindigt het nu weer: de cirkel is rond. Droom van een zomer is fijne feelgood, met een serieuze ondertoon: luister naar jezelf en naar je hart. Blijf dicht bij jezelf en dan pas vind je het geluk, wat het leven ook voor je in petto heeft.

Recensie: Droom van een zomer – Susan Wiggs

Avalon 9 - Droom van een zomer

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Met nog twee jaar te gaan, kan Sonnet Romano al bijna alles afvinken van haar to-do-lijstje-voor-mijn-dertigste. Carrière: check! Ze heeft net een prestigieuze reisbeurs in de wacht gesleept. Relatie: ze heeft een geliefde, die iets erg belangrijks doet in de politiek. En dan woont ze ook nog in Manhattan. Wat wil een meisje nog meer? Misschien verliefd – écht verliefd worden?

    Wanneer haar moeder ernstig ziek wordt, besluit ze baan, beurs en vriendje in de wacht te zetten en terug te keren naar Avalon, het dorpje aan het meer waar ze is opgegroeid. En waar Zach Alger rondloopt, wiens kus bij het meer ze nooit is vergeten...

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

Gerelateerde artikelen

  • Romantische series Netflix

  • Recensie: De negen kamers

  • De witte koning - Juan Gómez-Jurado

Zoek in artikelen