• onze waardering

De queeste van Adrian Montague - Mackenzi Lee RECENSIE

Recensie: De queeste van Adrian Montague - Mackenzi Lee

Wanneer de moeder van Adrian Montague komt te overlijden, heeft Adrian het gevoel dat zijn wereld instort. Hij heeft te maken met angststoornissen. Deze heeft hij voor de dood van zijn moeder prima weten te onderdrukken, maar dat lijkt hem nu niet meer te lukken. Zijn moeder was namelijk de enige die hem echt leek te begrijpen. Daarom duikt hij dieper in de dood van zijn moeder: waarom en hoe is ze van de rotsen langs de kust gevallen? Tijdens zijn onderzoek komt Adrian erachter dat hij nog een oudere broer en zus heeft! Samen gaan de drie nog op één laatste avontuur.

De queeste van Adrian Montague is het derde en laatste deel in de Montague Siblings-serie van Mackenzi Lee. In het eerste deel volgden we Monty en in het tweede deel Felicity. In dit derde deel volgen we dus Adrian Montague, het veel jongere broertje van Monty en Felicity. Dit boek is een perfecte afsluiter van deze trilogie en wanneer je van de vorige delen hebt genoten, zal je ook weer van De queeste van Adrian Montague smullen. Het boek neemt je mee naar een reis door Europa in de 18e eeuw, waardoor het weer echt voelt alsof je je in een andere wereld begeeft.

In dit deel maken we dus kennis met Adrian Montague. Adrian is een fantastische toevoeging aan de twee bestaande Montague-siblings. Al weet hij zelf soms niet hoe geweldig hij is... Hij heeft namelijk last van angststoornissen en obsessief-compulsieve neigingen. Daarbij heeft hij ook nog eens een laag zelfbeeld, waardoor hij wat onzeker overkomt. Wanneer je hier onbekend mee bent, is het super interessant om in het hoofd van Adrian te duiken. Je komt erachter wat mensen met deze stoornis denken en voelen, waardoor je echt gaat meeleven met Adrian. Wanneer je hier wel mee te maken hebt gehad, is het prettig om te lezen dat jij niet de enige bent die er last van heeft. Daarbij lees je hoe Adrian ermee om gaat, wat jou als lezer ook zou kunnen helpen. Omdat de schrijfster Mackenzi Lee zelf ook te maken heeft met angststoornissen, heeft ze de ervaring die Adrian hiermee heeft zeer realistisch over weten te brengen. Een groot pluspunt aan het verhaal!

Het leuke aan dit boek is toch wel dat het als een einde voelt waarbij alle drie de broers en zussen samenkomen. Het voelt als een mooie afronding van een trilogie – een prima afsluiter. Het is een heerlijk historisch Young Adult verhaal die je meeneemt naar verschillende plekken binnen Europa. Omdat Mackenzi Lee het verhaal zo realistisch op papier heeft gezet, voelt het echt alsof je een reis door Europa maakt. De queeste van Adrian Montague zelf is een gemakkelijk te volgen boek. Soms zijn sommige stukken en dialogen langdradiger dan andere, waardoor het verhaal soms een beetje gaat vervelen. Wanneer je dan toch doorleest, kom je vanzelf weer in de lekkere flow van het boek en heb je het binnen de kortste keren uit.

De queeste van Adrian Montague is dus een prima slotstuk van deze trilogie. Het was onwijs leuk om Monty en Felicity weer te ontmoeten, om te kijken hoe zij nu in het leven staan. Adrian was véél jonger dan hen, waardoor Monty en Felicity zo'n twintig jaar ouder zijn dan in hun 'eigen' boeken. Maar sommige mensen veranderen nooit en dat geldt ook voor Monty en Felicity – in de beste zin van het woord.

Je kan wel zeggen dat de boeken uit de Montague Siblings-trilogie de beste historische Young Adult-boeken zijn die er bestaan! Het zijn heerlijke, tijdloze verhalen die zeker over een aantal jaar nog steeds relevant zullen zijn.

Recensie: De queeste van Adrian Montague - Mackenzi Lee

De Montague-kronieken 3 - De queeste van Adrian Montague

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Het leven van Adrian Montague ziet er rooskleurig uit: hij is een politiek schrijver, verloofd met een activiste en de enige erfgenaam van zijn vaders grote landgoed. Maar Adrian heeft een geheim dat alles zou kunnen verwoesten. Natuurlijk keren oude bekenden terug, maar Adrian moet Monty en Felicity eerst weten te vinden op de wilde zeeën rond Portugal, Amsterdam en het noordpoolgebied.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • Recensie: IzzyLove 7 Expeditie vriendschap

  • Recensie: Als de doden niet herrijzen

  • Nieuwste 'His Dark Materials' trailer

Zoek in artikelen