• onze waardering

Haar rots in de branding - Julia Quinn RECENSIE

Recensie: Haar rots in de branding - Julia Quinn

Haar rots in de branding is het derde deel van de Rokesby serie. De Rokesby serie speelt zich af voor de welbekende Bridgerton serie. In deze verhalen komen dus ook Bridgertons voor, de voorouders van de bekende Bridgertons. In het eerste boek, de Onuitstbare erfgenaam, gaat Billie Bridgerton, een beetje een tomboy die altijd omging met de Rokesby broers, op zoek naar een geschikte partner. Welke van de Rokesby broers zal het beste bij haar passen? Het tweede verhaal, een officier en een heer, gaat over Cecilia Hartcourt. Ze vertrekt naar America om haar vermiste broer te zoeken die gewond is geraakt in de koloniën. Ze vindt alleen maar zijn vriend Edward Rokesby en door een leugentje om bestwil raakt ze in de problemen totdat ze gedwongen wordt de waarheid te vertellen.  

Het laatste verhaal, Haar rots in de branding, gaat over Poppy Bridgerton. Een onafhankelijke, avontuurlijke, eigenwijze en ietwat naïeve jonge vrouw. Tot nu toe heeft ze nog geen geschikte partner gevonden. Wanneer ze tijdens een wandeling op een schuilplaats voor smokkelaars stuit, loopt ze regelrecht in de armen van zeelui. Ze is daar op het verkeerde moment en wordt meegenomen naar het schip. Ze kunnen haar niet laten gaan, bang dat hun verstopplek bekend wordt. Tijdens de tocht raakt ze vertrouwd met de kapitein, Andrew Rokesby. Vanuit eer is hij gedwongen met haar te trouwen, maar gaat hij dat ook echt doen?  

Het leuke aan Haar rots in de branding, is hoe een Bridgerton en Rokesby samenkomen in dit verhaal maar beide niet doorhebben van elkaar wie ze zijn. Ze doen niet onder voor elkaar en de spanning en dialogen tussen de twee zijn leuk om te lezen. Er bloeit iets van vriendschap tussen de twee op en misschien wel meer, mits ze dat toe kunnen geven aan elkaar. Op een gegeven moment komt Andrew achter haar naam en dus haar achtergrond en moet hij haar bijna wel trouwen als ze terugkomen in Engeland. Wat jammer was in dit verhaal dat de twee hoofdpersonages oneindig lang om elkaar heen bleven draaien totdat ze eindelijk hun gevoelens toe stonden. 

Halverwege de reis is het gezelschap in Portugal wanneer het verhaal een spannende wending neemt. Dit is anders dan de eerdere boeken in deze serie die niet zo'n spannend moment aan het einde van het verhaal kende. Dit is wel leuk voor het algehele verhaal omdat het de spanning opbouwt die er continue al heerste.  

Julia Quinn heeft een fijne schrijfstijl. Het verhaal leest lekker vlot weg en door de opgebouwde spanning lees je graag snel verder. Wat wel een beetje jammer is, is de voorspelbaarheid in Quinn's boeken. Je weet bijna zeker aan het begin van het verhaal dat de twee hoofdpersonages uiteindelijk samen zullen komen. De vraag is alleen even hoe dit gebeurt. Als je een roman van Quinn oppakt weet je dit eigenlijk wel. Verder zijn de verhalen wel leuk om te lezen en zo ook het verhaal van Poppy Bridgerton.  

Haar rots in de branding is een leuk verhaal waarin de derde broer, Andrew Rokesby, zijn partner vindt. Er heerst flink wat spanning tussen de hoofdpersonages waardoor het verhaal leuk is om te lezen. Weliswaar is het verhaal redelijk voorspelbaar, net als Quinn's andere boeken. Als je dat opzij kunt zetten is dit een leuk verhaal in de Rokesby serie.  

Recensie: Haar rots in de branding - Julia Quinn

Rokesby's 3 - Haar rots in de branding

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  De onafhankelijke en avontuurlijke Poppy Bridgerton wil alleen trouwen met een minnaar met dezelfde interesses en een even scherp intellect als zij. Helaas komt niemand die dit jaar naar haar hand dingt in aanmerking. Tijdens een bezoek aan de kust van Dorset is Poppy aangenaam verrast als ze een schuilplaats voor smokkelaars ontdekt. Maar haar vreugde verandert in ontzetting als twee piraten haar ontvoeren en haar aan boord van een schip vastgebonden en gekneveld op het bed van de kapitein achterlaten.

  Kapitein en Lord Andrew James Rokesby staat bekend als een nobele schurk en roekeloze kaper die essentiële goederen en documenten vervoert voor de Britse regering. Hij is stomverbaasd als hij een vrouw in zijn hut aantreft. Als hij hoort dat de vrouw in kwestie een Bridgerton is, weet hij dat hij met haar zal moeten trouwen om een schandaal te voorkomen, ook al lijkt Poppy geen idee te hebben van zijn aristocratische afkomst. Op volle zee maakt hun woordenstrijd al snel plaats voor een bedwelmende passie, maar dan wordt het geheim van Andrew onthuld. Zal zijn liefdesverklaring genoeg zijn om haar hart te veroveren?

   

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Ollie de Viking - Adam Stower

 • Hart te huur – Diverse auteurs

 • Het Park – Magnus Weightman

 • De dochter die goed wilde doen - Corine Hartman

 • Sensation Island - Thysia Huisman

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: Strikken

 • Recensie: iZombie seizoen 3

 • Kusjes naar Frankrijk

Zoek in artikelen