• onze waardering

Twee prinsen - Jackie van Laren RECENSIE

Recensie: Twee prinsen - Jackie van Laren

Je scriptie hoeft niet altijd over een saai thema te gaan. Vraag dat maar aan Madelon, studente culturele antropologie en hoofdpersonage uit Twee prinsen van Jackie van Laren. Zij doet onderzoek naar het gedrag van, hou je vast, players. Om haar bevindingen te kunnen staven moet ze natuurlijk ook een echte player kunnen interviewen. Met behulp van haar oom komt ze in contact met Jack, een belangrijke verantwoordelijke van het ministaatje Montferrat. Via hem leert ze ook Quasim kennen, een olierijke sjeik. Madelon voelt zich tot zowel Jack als Quasim aangetrokken en ook beide mannen duelleren haast om haar aandacht. Voor Madelon betekent dit een regelrechte overrompeling en ze weet met haar gevoelens ook niet goed blijf. Bovendien is haar verblijf in Montferrat beperkt in tijd. Wat zal er gebeuren wanneer ze terug naar haar gewone leventje in Amsterdam moet?

Twee prinsen leest als een modern sprookje. Madelon voelt zich als gewoon stadsmeisje te min voor de belangrijke heren van Montferrat. Ze komt terecht in een reeks van bizarre uitdagingen waarbij ze niet alleen de wereld, maar ook zichzelf beter leert kennen. De vraag is maar of ze uiteindelijk bij de (juiste) prins op het witte paard terechtkomt. Aan romantiek is er in deze heerlijke feelgood in ieder geval geen gebrek.

Jackie van Laren schetst een boeiend contrast tussen de wereld van the rich and famous waarin Jack en Quasim vertoeven en de Amsterdamse Madelon. De wereld van de rijke sjeiks en prinsen zorgt ervoor dat de lezer kan wegdromen van de pracht en praal, maar tegelijk zorgen de nuchtere reacties van Madelon voor grappige en bij wijlen hilarische situaties. Humor is het sleutelwoord in Twee prinsen en dat compenseert het feit dat het er soms nogal ongeloofwaardig en vooral heel snel aan toe gaat in dit boek. De belangrijkste gebeurtenissen spelen zich in één week tijd af en een ruimere periode had misschien iets geloofwaardiger geleken. Toch is het aannemelijk dat de meeste feelgoodlezers zich hier wel gemakkelijk overheen kunnen zetten.

Jackie van Laren heeft een vlotte schrijfstijl en is in staat om de verschillende locaties in Twee prinsen levendig op te roepen. Zeker de meer luxueuzere settings heeft ze uitstekend beschreven en zorgen ervoor dat je je echt in de wereld van Montferrat kunt wanen.

Kortom, Twee prinsen van Jackie van Laren is een heerlijk romantisch en humoristisch wegdroomboek dat de lezer kan doen ontsnappen aan de dagdagelijkse werkelijkheid.

Recensie: Twee prinsen - Jackie van Laren

Twee prinsen

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Als Madelon, studente culturele antropologie, afreist naar het miljonairsstaatje Montferrat aan de Middellandse Zee, verwacht ze niet méér van het tripje dan een zonnig weekend en wat nuttig materiaal voor haar afstudeeronderzoek. Haar well-connected oom heeft een interview voor haar geregeld met de steenrijke Jack, die een hoge functie bekleedt in de regering van het landje. Als het goed is beantwoordt hij aan het profiel van de stereotiepe mediterrane player, het onderwerp van haar onderzoek.

    Dat blijkt niet te kloppen: hij mag dan bijna onwerkelijk knap zijn, Jack is juist nogal gesloten en geheimzinnig. Maar hij wil Maddie wel introduceren bij sjeik Quasim, een kennis van hem die het begrip ‘player’ uitgevonden zou kunnen hebben. Voor Madelon het weet dineert ze op Quasims chique jacht, logeert ze in Jacks privévuurtoren, wordt ze in een dure bolide rondgereden en is ze eregast op het jaarlijkse exclusieve gala – alles voor de wetenschap natuurlijk. Lukt het haar om weerstand te bieden aan de geoefende charmes van haar onderzoeksobjecten?

     

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

  • Net goed – Tjibbe Veldkamp

  • Zusje van mij - Mikaela Bley

  • Toen de maskers kwamen - Jennifer Dugan

Gerelateerde artikelen

  • September 2011: De man van mijn dromen...

  • Diabetes type 2? Maak jezelf beter - Karine Hoenderbos

  • Het vervloekte dorp - Sandra J. Paul

Zoek in artikelen