• onze waardering

Funky Foodtruck - Saskia M.N. Oudshoorn RECENSIE

Recensie: Funky Foodtruck - Saskia M.N. Oudshoorn

In Funky Foodtruck van Saskia M.N. Oudshoorn volgt Ramona Loekman met frisse tegenzin een studie op de universiteit. In de weekenden staat ze met haar broer Sam en hun foodtruck 'Saté van Sam' op festivals. Er is één goede reden waarom ze het op de uni uithoudt: Timo. Hoewel ze ervan overtuigd is dat het nooit wat wordt tussen haar en deze knapperd, houdt ze toch een stiekeme crush. 

Justus de Vries is de leadzanger van de immens populaire band Just Did It!. Zingen, componeren en gitaar spelen is wat hij het allerliefst doet, maar van het imago 'sexy rokkenjager' wat de nieuwe bandmanager hem wil aanmeten krijgt hij flink de zenuwen! 

Na het eerste deel, 'Foodtruck Fiësta', staat er een heel nieuw verhaal voor je klaar. In verschillende delen van Funky Foodtruck komt Tinus (hoofdpersoon in vorige deel) terug, maar als toevoeging. Het is dit keer een nieuwe verhaallijn, met twee nieuwe hoofdpersonen: Ramona en Justus.  

Je kan beide boeken los van elkaar lezen. Het is echter de vraag of je dat wilt... Saskia M.N. Oudshoorn kan in deze boeken je zo goed meenemen in vrolijke zomers, foodtrucks en liefde, dat je beide delen wel moet lezen! 

Funky Foodtruck is afwisselend vanuit het perspectief van Ramona en Justus, waardoor je als lezer een goed beeld van de gebeurtenissen krijgt. Hoewel je zou kunnen denken dat het vooral over eten en foodtrucks gaat, ligt de nadruk toch wel op het gevoelsleven van de personages. En daar worstelen Ramona en Justus toch wel mee. Ramona is verliefd op Timo, maar ze denkt dat hij haar niet ziet staan omdat hij veel rijker is dan zij. Justus heeft een groot geheim dat hij met absoluut niemand kan delen, al zeker niet omdat hij de populaire zanger van een aanstormend bandje is. 

Saskia M.N. Oudshoorn schrijft Funky Foodtruck vlot, krachtig en vol emotie en gevoel. Hierdoor kan je als lezer goed in het verhaal opgaan en zit er ook een heerlijk tempo in het verloop en de gebeurtenissen van het verhaal. Daarnaast weet ze wendingen met ups en downs in het verhaal te brengen, waardoor het boek moeilijk is weg te leggen.

Het verhaal gaat verschillende actuele maatschappelijke thema's aan: jongeren die zich om welke reden dan ook niet goed genoeg voelen, jezelf durven te zijn, het verschil tussen arm en rijk... Het is fijn dat die benoemd worden in verhalen omdat zeker jongere lezers zicht hierin zullen herkennen. 

Funky Foodtruck leest vlot weg. Saskia M.N. Oudshoorn heeft een prettige en meeslepende schrijfstijl. Je wordt er vrolijk van, krijgt zin in de zomer en wil het allerliefste dat er een 3e deel komt! Zeker lezen dus!  

Recensie: Recensie: Funky Foodtruck - Saskia M.N. Oudshoorn

Foodtruck 2 - Funky Foodtruck

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  In 'Funky Foodtruck' van Saskia M.N. Oudshoorn volgt Ramona met frisse tegenzin een studie op de universiteit. In de weekenden staat ze met haar broer Sam en hun foodtruck Saté Sam op festivals. Er is één goede reden waarom ze het op de uni uithoudt: Timo. Hoewel ze ervan overtuigd is dat het nooit wat wordt tussen haar en deze knapperd, houdt ze toch een stiekeme crush. Als de arrogante Alexia er met ‘haar’ Timo vandoor wil gaan, moet ze wel uit haar schulp kruipen.

   

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Alicia Silverstone speelt graag in Blast from the Past vervolg met Brendan Fraser

 • Trailer Joy Ride met Ashley Park en Stephanie Hsu is nu te zien!

 • De Mitford-moorden: Jessica - Jessica Fellowes

 • Prins zoekt prins - Tiny Fisscher

 • Schijndood - Angela Marsons

Gerelateerde artikelen

 • Geraakt

 • Oude vrienden, nieuwe kansen

 • De 13 leukste kerstfilms voor de feestdagen

Zoek in artikelen