• onze waardering

Emily in Paris - Catherine Kalengula RECENSIE

Recensie: Emily in Paris - Catherine Kalengula

Fans van Emily in Paris: hier is ie dan! De eerste roman bij de serie! Een feest van herkenning als je de Netflix-serie gezien hebt. Je ziet de beelden zo weer voor je!

De kaft is meteen al een traktatie voor het oog: een foto van Emily, hartjes en Eiffeltorentjes. Aan het begin van elk hoofdstuk staan allerlei leuke tekeningetjes. Je komt meteen in Franse sferen.

Emily Cooper komt vanuit Chicago naar Parijs: haar grote droom! Ze probeert met haar Amerikaanse visie de reclamecampagnes van Savoir nieuw leven in te blazen. Haar collega's zien haar als een indringer en maken het haar niet makkelijk: ze beledigen haar als 'la plouc' (de boerenpummel) en gaan lunchen zonder haar. Als Antoine, de minnaar van haar bazin Sylvie, interesse blijkt te hebben in Emily, wordt Sylvie erg jaloers. Ze probeert Emily het leven zuur te maken. Gelukkig sluit Emily al snel vriendschappen met haar knappe onderbuurman en au pair Mindy. En uiteindelijk blijken Emily's ideeën niet eens zo slecht te zijn..

Emily in Paris is doorspekt met heerlijke clichés. Croissants, het Louvre en 'l'amour'. Emily is een overenthousiaste jonge meid, die in Parijs komt wonen: 'Waarom lach je?' 'Omdat ik het fijn vind om bonjour te zeggen. Omdat de zon schijnt. Omdat ik in Parijs ben.' Voor de francofielen onder ons: er staan veel Franse woorden in het boek. De 'valse vrienden', de 'faux amis' zijn erg grappig. Als Emily wil vertellen dat ze 'excited' is en dus zegt dat ze 'excitée' is, heeft ze niet in de gaten dat ze iets totaal anders zegt in het Frans.  De scène waarin Emily zich verbaast over het feit dat de vagina in het Frans mannelijk is - 'le vagin' - is ook hilarisch. Emily maakt hier een post over en Brigitte Macron retweet haar!

Af en toe gaan de dingen in het boek wel erg snel. De relatie tussen Emily en haar vriendje Doug in Amerika bijvoorbeeld had beter uitgewerkt mogen worden. Ondanks alle humor en clichés, snijdt Emily in Paris ook een serieus onderwerp aan, namelijk dat van grensoverschrijdend gedrag. En hoezo wordt de vrouw gezien als object?

Emily in Paris leest heerlijk vlot weg. De hoofdstukken zijn kort en vermakelijk en soms zelf kinderlijk beschreven. Het boek leest letterlijk als een Netflix-serie op papier. Dus voor iedereen die zin heeft in een paar gezellige uurtjes in Parijs, boordevol clichés en Franse woorden, duik fijn in dit boek!

'Parijs lijkt één groot doolhof, maar in werkelijkheid is het gewoon een dorp.'

Kom maar op met deel 2!

Recensie: Emily in Paris - Catherine Kalengula

Emily in Paris

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Marketing manager Emily Cooper uit Chicago vindt haar droombaan in Parijs en start aan een nieuw avontuur, waarbij ze haar werk, vrienden en de liefde probeert te combineren.
  Dit boek bevat het verhaal van het eerste seizoen van de populaire Netflix-reeks, verteld vanuit het perspectief van Emily zelf.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • The Mummy ster Brendan Fraser maakt graag nog een vervolg

 • Dit is waar de kinderen uit kerstfilms nu zijn

 • Dit is de release datum van Shadow and Bone seizoen 2 + eerste beelden

 • Genoeg gezegd – Karen Rose

 • Nee! Kerstklassieker The Holiday krijgt toch geen vervolg

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: Knielen op een bed violen

 • Recensie: Liefde kan mislukken

 • XIII Antwerpen - Femke Vandevelde

Zoek in artikelen