• onze waardering

Het Duivelsplateau - Preston & Child RECENSIE

Recensie: Het Duivelsplateau - Preston & Child

Preston & Child maakten vooral furore met hun reeks rond special agent Pendergast en hun boeken rond Gideon Crew. Ze staan aangeschreven als een zeer succesvol duo thrillerauteurs en halen enorme verkoopcijfers op de bestsellerlijsten. Met Het Duivelsplateau zijn ze aan hun derde boek toe in een serie rond de archeologe Nora Kelly. Alle boeken kunnen wel losstaand van elkaar worden gelezen, al is het natuurlijk altijd leuk om de achtergrond van de vorige verhalen mee te hebben.

Het Duivelsplateau opent in het archeologisch instituut in Santa Fe waar Nora Kelly na een dispuut met haar overste prompt opstapt. Op het parkeerterrein wordt ze benadert door Lucas Tappan, een excentriek miljardair, die haar met zijn charmes en geld overtuigt om voor hem te komen werken. Hij wil namelijk opgravingen doen in het gebied waar het Roswellincident zich heeft afgespeeld in 1947. Hij wil eens en voor altijd de doofpotaffaire rond UFO’s uit de wereld helpen en aantonen dat er wel degelijk buitenaards leven op aarde is gekomen. Bij de opgravingen worden al snel twee lijken blootgelegd. Omdat dit onder de jurisdictie van de FBI valt, wordt ook special agent Corrie Swanson – die we kennen uit de vorige boeken- erbij gehaald. Het verhaal splitst zich dan verder op in twee verhaallijnen met een raakvlak. Enerzijds volgen we Nora Kelly en haar crew met de opgravingen naar bewijs voor buitenaards leven, anderzijds Corrie Swanson die onderzoek doet naar de lijken, spionage, kernproeven en verder de dood van haar mentor. Het verhaal eindigt met spectaculaire actiescènes en doet een beetje ongeloofwaardig aan, maar wie meegezogen wordt in het verhaal stoort zich hier niet echt aan.

Preston & Child hebben in Het Duivelsplateau zeker al een weg afgelegd in het boetseren van hun hoofdpersonages. Zowel Nora Kelly als Corrie Swanson worden voorgesteld als sterke vrouwen die beslissingen durven te nemen en staan op hun strepen. In de vorige delen waren ze nog eerder besluiteloze dames die hulp nodig hadden van hun oversten. Bovendien hebben de auteurs hun verhaal wat aangedikt met nieuwe en verrassende elementen. Waar voorheen de focus meer lag op de opgravingen en de moorden, hebben ze nu heel wat elementen van spanning toegevoegd. Ook de verschillende plot twists dragen bij tot een sterk verhaal. Daarnaast is er ook een mooie en tedere romance toegevoegd. En als toetje op de taart  zijn er de spectaculaire actiescènes aan het eind van het verhaal, waardoor je een soort van totaalervaring krijgt. Het bovennatuurlijke aspect is iets wat je er als lezer moet bijnemen. Met Het Duivelsplateau hebben Preston & Child hun Nora Kelly-serie doen uitgroeien tot een volwassen en puike serie die zeker zijn plaats verdient in het thrillermilieu.

Recensie: Het Duivelsplateau - Preston & Child

Nora Kelly 3 - Het Duivelsplateau

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Nora Kelly en Corrie Swanson ontdekken twee lijken op de plaats van een neergestorte ufo. Lucas Tappan, een rijke en excentrieke miljardair, en oprichter van Icarus Space Systems, benadert het archeologisch instituut van Santa Fe met een voorstel voor een opgraving – en een flinke donatie. Om de broodnodige publiciteit te regelen voor de geprivatiseerde ruimtereisindustrie wil hij een wetenschappelijke archeologische opgraving van het Roswellincident in 1947 financieren. Het instituut gaat akkoord en Nora Kelly krijgt, tegen haar zin in, de opdracht toegewezen. In plaats van bewijs van een neergestorte ufo vindt Nora meteen twee onbekende lijken begraven op de locatie. Omdat het gebied onder de jurisdictie van de FBI valt, wordt agent Corrie Swanson ook op de zaak gezet. De ontdekking opent uiteindelijk een doos van Pandora: mysteries, atoomspionage en een bedreiging die ieders leven op het spel zet.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • Kick-off: Leesclub leest Speciaal voor jou

  • Doe mee aan de Chicklit.nl Reading Challenge!

  • Dit was de populairste film in het jaar dat je geboren bent

Zoek in artikelen