• onze waardering

Heksenwinkel - Kaye Umansky RECENSIE

Recensie: Heksenwinkel - Kaye Umansky

Oh jee, rode heks Magenta Spits gaat een heksenwinkel openen in Kleinbrugge. Maar één probleem... Mensen in Kleinbrugge houden niet van wat anders is, wel houden ze van roddelen. Deze keer is Elsie Pekel het mikpunt. Er gaan namelijk geruchten dat Elsie magische krachten heeft...

Heksenwinkel is het derde boek uit de serie over Magenta Spits en Elsie Pekel. In het eerste boek, Heksenweek, mag Elsie een week op het huis van Magenta Spits passen. In het tweede deel, Heksenwens, komt Elsie Magenta helpen met haar postorderbedrijf. In dit derde deel opent Magenta een heksenwinkel in Kleinbrugge, precies naast Pekels Warenhuis, de winkel van Elsies vader. Ook wanneer je de eerdere boeken niet hebt gelezen, kun je Heksenwinkel prima los lezen. Aan het begin van het boek staan namelijk 'een paar dingen die je moet weten voor we beginnen', oftewel een samenvatting. Hierdoor zit je al snel in het verhaal.

De hoofdpersonages van Heksenwinkel zijn Elsie Pekel en heks Magenta Spits. Elsie is een leuk en behulpzaam personage, wat steeds meer over magie leert. Magenta Spits is daarentegen een heel ander personage. Ze is een beetje lui en chagrijnig tegen klanten. Ook komt Silvine voor in het verhaal: een meisje wat graag wil helpen maar wat helaas niet zo handig is. Deze verschillende personages maken er een divers verhaal van. Het verhaal en het plot zijn relatief eenvoudig, maar door de maffe personages en gekke ideeën leest het verhaal snel weg. Daarnaast zijn de illustraties ook zeker een meerwaarde voor het verhaal. Het boek bevat veel zwart-wit illustraties van Ashley King, de ene illustratie groter dan de andere.

Hoewel Elsie behulpzaam en vriendelijk is voor Magenta, houdt niet iedereen in Kleinbrugge van heksen. Door de meningsverschillen en vooroordelen van de dorpelingen over heksen, ontstaan er gekke dingen en veel chaos. Wel heeft het boek hierdoor een mooie boodschap: accepteer andere zoals ze zijn. Daarnaast gaat het verhaal ook over omgaan met anderen. Creatief hoe Kaye Umansky verschillende grappige toevoegingen heet gedaan aan Heksenwinkel, zoals bijvoorbeeld de toren die kan bewegen. Ook heeft de heksenwinkel van Magenta een leuk kinderassortiment, met bijvoorbeeld kriebelstof waardoor er regelmatig onverwachte lachsalvo's door Kleinbrugge klinken.

Al met al is Heksenwinkel een leuk en grappig verhaal met mooie illustraties, dat lekker wegleest. Geen moeilijk verhaal of een ingewikkeld plot, maar wel met humor en leuke personages. 

Recensie: Heksenwinkel - Kaye Umansky

Heksenwinkel

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    O nee! Magenta Spits opent een heksenwinkel… in Kleinbrugge!

    De mensen in Kleinbrugge houden niet van wat anders is. Maar ze houden wel van roddelen. En deze keer is Elsie Pekel het mikpunt – er doen geruchten de ronde dat ze magische krachten heeft.
    Het helpt niet dat Magenta Spits, die genoeg heeft van haar postorderbedrijfje Betoveringen op Bestellingen, besluit om een winkel in Kleinbrugge te openen. Naast Pekels Warenhuis. Een toverwinkel.
    Al snel wordt het kleingeestige stadje overspoeld met heksen, waar de roddelende inwoners al helemáál niet op zitten te wachten. Of is een beetje magie misschien juist datgene wat Kleinbrugge nodig heeft?

     

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • De gebroeders Maxilari - David Pefko

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

Gerelateerde artikelen

  • Mijn recepten - London Loy

  • Emilia Clarke hint naar een eventuele liefde voor Daenerys en het is niet Jon Snow!

  • Bekijk de eerste minuut van de eerste aflevering van Pretty Little Liars seizoen 7B!

Zoek in artikelen