• onze waardering

Emmy's tango deel 3 - Heleen van den Hoven RECENSIE

Recensie: Emmy's tango deel 3 - Heleen van den Hoven

In het eerste deel van Emmy's Tango maak je als lezer kennis met wiskundelerares Emmy. Zij woont samen met Grace en diens dochter Florence in Nieuwegein. In het eerste deel van Emmy's Tango wordt Grace ontvoerd. In eerste instantie hebben Florence en Emmy dit niet in de gaten, omdat Grace eerder een tijdje is weggebleven. Toch worden Florence en Emmy ongerust wanneer Grace echt lang wegblijft. In het tweede deel van Emmy's Tango lees je hierover, maar komen Florence en Emmy niet verder in dit mysterie. In het derde deel proberen ze echt te achterhalen wie Grace kan hebben ontvoerd, maar ze hebben eigenlijk geen idee en vragen zich vooral af, waarom zij ontvoerd is.

Zoals de titel van het boek al doet vermoeden speelt de tango een belangrijke rol in dit verhaal. Uiterlijk lijkt Emmy misschien een grijze muis met een liefde voor cijfers en logaritmes. Maar in haar vrije tijd danst ze graag. De tango, een passievolle argentijnse dans met verschillende fases. De opbouw van deze thriller is ook gekoppeld aan de verschillende onderdelen van de tango. 

Het verhaal wordt verteld aan de hand van verschillende personages. Zij komen afwisselend aan bod en zijn geschreven vanuit het ik-perspectief. Welk personage aan het woord is wordt duidelijk aangekondigd bij de hoofdstukken, waardoor geen verwarring ontstaat. Op deze manier worden de gebeurtenissen vanuit verschillende kanten belicht en krijg je een compleet beeld. 

Helaas zijn echter de personages psychologisch niet erg uitgediept. De gebeurtenissen zijn best heftig en verdrietig, maar de emotie wordt niet echt overgebracht op de lezer, waardoor het verhaal wat op afstand blijft. Een gemiste kans, want dit had het boek wel sterker gemaakt. De omstandigheden lenen zich voor heftige emoties, maar deze blijven in de lucht hangen.

Heleen van den Hoven schrijft voor De Crime Compagnie, een uitgeverij gericht op thrillers. Een aantal jaren geleden debuteerde de auteur met haar thriller Het Carpa Complot. In dit boek was online privacy en veiligheid een thema. Ook in Emmy's Tango is dit een heel belangrijk onderwerp. Privacy en veiligheid zijn actuele thema's, omdat veel zaken online geregeld wordt. Data wordt gedeeld en belandt soms in de handen van verkeerde mensen. Sterk dat Heleen van den Hoven deze thema's in haar thriller verweven heeft en daarmee toch ook wat alertheid creëert bij haar lezers, want het is belangrijk dat privacy beschermd wordt. Ik waardeer het boek met 3 hartjes.

Recensie: Emmy's tango deel 3 - Heleen van den Hoven

Emmy's Tango #3

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Emmy's Tango is eerder verschenen als Het Tango algoritme bij De Crime Compagnie. DEEL 3 Zoek… en je zult gevonden worden Tot groot plezier van haar huisgenoten Grace en Florence behandelt wiskundelerares Emmy het zoeken naar een nieuwe danspartner als een wiskundig probleem. Ze besluiten Emmy, die dating-apps verschrikkelijk vindt, een handje te helpen. Ondertussen verbergen de vrouwen alle drie hun eigen geheim. Tot de aankoop van een paar dansschoenen de verkeerde mensen naar hun huis in Nieuwegein leidt…

Meer info

Nieuwste artikelen

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

  • Net goed – Tjibbe Veldkamp

  • Zusje van mij - Mikaela Bley

  • Toen de maskers kwamen - Jennifer Dugan

Gerelateerde artikelen

  • Vrouwen, vrouwen en nog eens vrouwen

  • De top 15 films met de beste box office openingen ooit

  • Alles over écht lekker budget koken - Merlien Welzijn

Zoek in artikelen