• onze waardering

Moord in de rue Dumas - M.L. Longworth RECENSIE

Recensie: Moord in de rue Dumas - M.L. Longworth

Professor Georges Moutte was decaan en directeur van de theologieafdeling van de universiteit in Aix-en-Provence. Op de avond waarop hij aankondigt toch nog niet met pensioen te gaan, wordt hij vermoord teruggevonden in zijn kantoor. Twee dagen later komt ook zijn secretaresse om bij een ongeval. Toeval of moord?

Moord in de rue Dumas is de tweede Provencethriller van schrijfster M.L. Longworth. Het is echter niet perse nodig om het eerste deel, Dood op kasteel Brémont te lezen. Het tweede deel bevat geen herhalingen van het eerste deel. Wel zou je hierdoor misschien sneller in het verhaal zitten, omdat je de hoofdpersonages al kent.

Het verhaal van Moord in de rue Dumas begint op de avond waarop professor Moutte bekend maakt nog niet met pensioen te gaan. Daar kom je er ook achter dat onderzoeksrechter Antoine Verlaque diverse verdachten heeft voor de moord op professor Georges Moutte. Drie collega's die uit waren op zijn prestigieuze baan, maar ook enkele studenten die azen op de studiebeurs. In Moord in de rue Dumas neemt M.L. Longworth goed de tijd voor het onderzoek. Dit maakt het verhaal soms een beetje langdradig, anderzijds is het verhaal soms een beetje kort en zakelijk, waardoor je niet lekker in het verhaal komt. Het zou ook kunnen zijn dat dit aan de vertaling ligt. Longworth neemt je dankzij haar schrijfstijl wel helemaal mee in het onderzoek van Verlaque. Ondanks de diverse verdachten, waar je aan het begin van het boek al op de hoogte bent, duurt het lang voordat je erachter komt wie de daadwerkelijke dader is. Door de puzzelstukjes die Verlaque krijgt, kom je er als lezer ook beetje bij beetje achter wie de moordenaar van professor Moutte is.

Moord in de rue Dumas bevat veel verschillende personages, door al deze Franse namen ben je soms even de draad kwijt en weet je soms even niet meer precies wie wie is. Toch ben je wel benieuwd naar de afloop van het verhaal. Wie heeft nu professor Moutte vermoord?

Leuk extraatje: de eerste drie avonturen van Antoine Verlaque en zijn vriendin Marine Bonnet dienen als basis voor de tv-serie 'Murder in Provence'. 

Recensie: Moord in de rue Dumas - M.L. Longworth

Moord in de rue Dumas

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Professor Moute, decaan van de faculteit Theologie aan de universiteit van Aix-en-Provence, wordt vermoord teruggevonden in zijn kantoor. Hij had net aangekondigd nog niet met pensioen te zullen gaan, en vooral voor drie collega's, die uit waren op zij prestigieuze baan, was dat geen goed nieuws. Twee dagen later komt de secretaresse van de professor om in een ongeval. Toeval of moord? Geholpen door zijn vriendin, de elegante docente rechtsgeschiedenis Marine Bonnet, keert de eigenzinnige onderzoeksrechter Antoine Verlaque de intrigerende en gesloten universtiteitswereld van Aix ondersteboven, om de moordenaar te vinden voor het te laat is. 

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Geef je op voor de Chicklit.nl leesclub met Six More Months of June

 • Campinggasten – Liz Ouwens

 • Escape from a game 1: Het geheim van spookeiland - Dustin Brady

 • Liefde in het spel - Elena Armas

 • Voor altijd regen - Meke Levenga

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: Liefde en andere vreemde woorden

 • Winnen: 15x Hot Mess van Lucy Vine

 • Meisjes zoals wij - Cristina Alger

Zoek in artikelen