• onze waardering

The War of Two Queens - Jennifer L Armentrout RECENSIE

Recensie: The War of Two Queens - Jennifer L Armentrout

The War of Two Queens is het slotdeel van de reeks: From Blood and Ash of in het Nederlands: De Bloed en As reeks, van Jennifer L. Armentrout. Dit is een best seller serie van deze Amerikaanse auteur die het genre New Adult en Fantasy op een fantastische wijze combineert. Deel 4 The War of Two Queens is nog niet in het Nederlands uit, maar dit zal volgend jaar zeker gauw komen.

We hebben de vreemde gewelddadige wereld van Masadonië leren kennen. Een verscheurde wereld nadat de oer-goden zich terugtrokken en de wereld aan hun semi-goddelijke nazaten lieten: de Atlantiërs, onder koning Malec. Een ander ras ontstond uit deze situatie: de Wulven. Mensen die in wolven kunnen veranderen en de beschermers zijn van de Atlantiërs, waar ze een levenslange band mee krijgen. Na een oorlog van twee koningshuizen is de wereld verdeeld in twee landen: Solis, waar de Bloedkoningin heerst met haar Verhevenen en Atlantia waar een, volgens de Verhevenen, zeer gewelddadig ras woont. De bevolking van Solis verschuilt zich in dorpen en steden omringt door hoge muren: De Hoogte en de muren worden bewaakt door de Wachters, want in de 'niemandslanden' tussen de nederzettingen leven verschrikkelijke wezens: de Vraten, een soort vampierachtige zombies. De jonge Penellaphe Balfour, is al als klein meisje door de Bloedkoningin opgenomen, nadat ze een aanval van de Vraten heeft overleefd. Een aanval waarbij haar ouders zijn omgekomen. Volgens de Verhevenen is Poppy, zoals ze genoemd wordt door vrienden, de Uitverkorene van de goden, de Maagd. Zij zal op haar 18e verjaardag aan de goden gegeven worden. Poppy heeft nooit enig invloed op haar leven gehad. Poppy heeft ook bijzondere krachten, die ze geheim houdt voor iedereen. Wanneer de knappe jonge Hawke Flynn één van haar lijfwachters wordt, verandert Poppy's leven langzaam maar zeker. Ze wordt volwassen en begint in te zien dat ze eigenlijk helemaal niet De Maagd wil zijn. Ze wil ook geen Verhevene worden. Ze wil simpelweg : leven! Al gauw komt uit dat Hawke prins Casteel Da'Neer, de Duistere, is. Heer van Atlantia en de zoon van koningin Eloana.

In The War of Two Queens is Poppy samen met haar man Casteel, koningin en koning van Atlantia. Ze heeft de kroon van Vergulde Beenderen. Haar krachten zijn enorm en mensen zien haar als de directe afstammeling van de koning der goden. Ze is een halfgodin, die in een flits van haar gedachten hele menigten kan doden en het volk is eigenlijk een beetje bang van haar. Haar trouwe lijfwacht, de ridders van Casteel en de Wulven beschermen haar echter. De Verhevenen van Solis, onder leiding van de Bloedkoningin Ileana en haar onderkoningin Jalara, zijn de gezworen vijanden van de Atlantiërs en ze hebben hen in het verleden naar de verre uithoeken van het land teruggedreven. Maar de Atlantiërs bereiden zich voor om terug te vechten en hun rechtmatige rijk weer te installeren. Datgene wat de Bloedkoningin gedaan heeft in het verleden dreunt door in het heden en is onvoorstelbaar gruwelijk. Cas en Poppy willen daar kost wat kost een eind aan maken. Tijdens de laatste confrontatie is Cas echter gevangen genomen door de Bloedkoningin. Ooit was hij eerder een gevangene en is hij jaren gemarteld. Poppy zet dus hoog in om Cas te bevrijden. Daarnaast moet ze de Atlantiaanse generaals overtuigen dat zij een oorlog moeten voeren zoals Poppy dat wil. Terugtrekken is namelijk absoluut geen optie. Maar een oorlog is nog maar het begin....

The War of Two Queens is een waardig slotdeel van de Blood and Ash- reeks. Jennifer L. Armentrout heeft een indrukwekkende saga gecreëerd. De wereld die ze neerzet, met al zijn vreemde wezens, is intrigerend en boeiend. Wederom een verhaal met vampieren en weerwolven erin, maar op zo'n unieke originele manier, dat het werkelijk totaal anders is. De diverse personages zijn levendig beschreven en hun karakters verdiepen zich met ieder deel. Hoofdpersoon Poppy maakt een duidelijke groei door. Als lezer kun je je goed inleven in haar emoties, leef je met haar mee. In deel één is ze nog dat naïeve meisje, dat een eigen leven wil en verliefd wordt op die knappe wachter. Een beetje een love-sick puber, die niet goed raad weet met haar gevoelens. Nog een echt YA verhaal dus. Poppy krijgt echter steeds meer een eigen stem en weet ze zich staande te houden te midden van al die politieke intriges; de verbijsterende onthullingen en drastische veranderingen in haar leven. Hawke alias prins Casteel is een complex personage. De relatie tussen Poppy en Cas groeit enorm en ze worden bijna elkaars verlengde. Samen hebben ze ook wel veel op hun schouders genomen. De strijd tegen de Verhevenen; het wantrouwen en de dodelijke dreigingen in eigen kringen. Het enige waar ze op kunnen rekenen is hun liefde voor elkaar. Poppy wordt met vallen en opstaan en tegen wil en dank de machtige Penellaphe , die grootse koningin met de kroon van Gouden Beenderen.

Voor degenen die liever Nederlands dan Engels lezen komt The War of Two Queens hopelijk snel uit in Nederlandse vertaling. Het is namelijk een super goed slotdeel van een bijzondere reeks. Het boek is meer dan een Young Adult. Het verhaal is volwassener en meer New Adult en spannende Fantasy. De verhaallijnen worden uitgebreider en de plotwisselingen ingewikkelder. Romantiek en lichte erotiek zijn er nog volop, maar volwassen en ondersteunend aan het grotere geheel. En er zijn heel wat verrassende onthullingen en spannende acties. Een passend einde, maar het is bijna jammer dat de serie geëindigd is. Daarom zondermeer 5 hartjes voor Jennifer L. Armentrout The War of Two Queens.

Recensie: The War of Two Queens - Jennifer L Armentrout

The War of Two Queens

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Casteel Da'Neer knows all too well that very few are as cunning or vicious as the Blood Queen, but no one, not even him, could've prepared for the staggering revelations. The magnitude of what the Blood Queen has done is almost unthinkable.

    And born of mortal flesh...

    Nothing will stop Poppy from freeing her King and destroying everything the Blood Crown stands for. With the strength of the Primal of Life's guards behind her, and the support of the wolven, Poppy must convince the Atlantian generals to make war her way-because there can be no retreat this time. Not if she has any hope of building a future where both kingdoms can reside in peace.

    A great primal power rises...

    Together, Poppy and Casteel must embrace traditions old and new to safeguard those they hold dear-to protect those who cannot defend themselves. But war is only the beginning. Ancient primal powers have already stirred, revealing the horror of what began eons ago. To end what the Blood Queen has begun, Poppy might have to become what she has been prophesied to be-what she fears the most.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

Gerelateerde artikelen

  • Mijn boek over mij

  • Sequel Deadpool laat nog even op zich wachten

  • Voor jou

Zoek in artikelen