• onze waardering

Zondebokken en selfies - Denise Meijer RECENSIE

Recensie: Zondebokken en selfies - Denise Meijer

Het leven van Lola is helemaal uitgestippeld: ze zal in de voetsporen van haar moeder treden en een beroemde advocaat worden. Helaas is dat niet wat ze wil. Veel liever spendeert ze tijd in de digitale wereld: ze heeft haar eigen foodblog en ze is ook steeds druk bezig met het verwerven van volgers. Na een nachtelijke uitstap met vriendinnen gaat het echter helemaal mis: in een dronken bui breekt ze in op een kinderboerderij om een selfie te maken met een lammetje. Om te vermijden dat ze vervolgd wordt en een strafblad krijgt, ziet de jongedame zich gedwongen om bij de boer de handen uit te mouwen te steken. Hoewel ze overloopt van goede intenties, valt het haar in het begin niet mee. Wie had kunnen denken dat het werk op de boerderij meer is dan lammetjes aaien? Toch trekken niet alleen de beestjes haar aandacht, zo is er ook een zekere Lars. Uiteindelijk blijkt hij wel knap te zijn. Althans, voor een boer, concludeert Lola.

De openingsscène van Zondebokken en selfies zet meteen de toon: in vrolijke en kleurrijke zinnen schetst Denise Meijer de nachtelijke passage van Lola langs de kinderboerderij. Lola is een heerlijke meid die haar weg zoekt in het leven en daarbij durft af te wijken van de rode loper die haar moeder voor haar heeft uitgerold. Ze kiest niet voor de gemakkelijke optie en dat maakt haar uitermate sympathiek. Dat ze zichzelf daarbij in soms hilarische situaties wringt, maakt het verhaal des te amusanter om te lezen. Denise Meijer heeft een fantastisch gevoel voor humor dat ze ook subtiel, aan de hand van allerlei woord- en taalgrapjes, naar boven laat komen. Dit vormt een echte meerwaarde in Zondebokken en selfies.

Het verhaal is goed opgebouwd en bevat zowel spanning als romantiek. Gaandeweg ontdekt het hoofdpersonage dat er iets aan de hand is op de boerderij en ze is vastbesloten om het geheim te ontrafelen. Tegelijk krijgt ze ook steeds meer aandacht voor die knappe man op de boerderij. Nu ja, knap voor een boer dus, in Lola's woorden. Voeg daarbij nog de schattige lammetjes en je krijgt de perfecte setting voor een heerlijke feelgoodnovelle.

Zondebokken en selfies is het debuut van Denise Meijer, maar de stijl waarin het is geschreven, doet vermoeden dat ze al veel langer met schrijven bezig is. Het verhaal leest vlot en bevat een zekere schwung, die het moeilijk maakt om dit boek weg te leggen.

Met Zondebokken en selfies heeft Denise Meijer een origineel debuut geschreven. Het hoofdpersonage maakt een mooie ontwikkeling door, maar ook haar omgeving leert haar te waarderen voor wie ze is: een zelfstandige vrouw die haar eigen keuzes durft te maken. De combinatie met een verrassende feelgoodsetting, een heerlijke humoristische insteek en een  geraffineerde en vlotte schrijfstijl maakt dat we van Denise Meijer nog veel moois mogen verwachten in de toekomst.

Recensie: Zondebokken en selfies - Denise Meijer

Zondebokken en selfies

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Na een dronken incident gaat foodblogger Lola als vrijwilliger aan de slag bij de plaatselijke kinderboerderij. Ze valt al snel voor de knappe neef van de eigenaar. Van kleins af aan weet Lola wat er van haar verwacht wordt: rechten studeren en komen werken bij het advocatenkantoor van haar moeder. Als ze na haar afstuderen besluit liever als foodblogger verder te gaan krijgen ze flinke ruzie. Lola gaat uit huis, maar het volwassen leven valt haar nogal tegen: ze verliest haar inspiratie en daarmee haar volgers. Om zichzelf op te beuren is een selfie met een lammetje dé oplossing, besluit ze. Alleen als je daarvoor midden in de nacht in een dronken bui over het hek van de plaatselijke kinderboerderij klimt, kan dat weleens voor problemen zorgen. Zeker als je per ongeluk de boel sloopt en op camera blijkt te staan. Om het goed te maken gaat Lola bij de boerderij aan de slag als vrijwilliger. Ze zet haar beste beentje voor, maar de knappe neef van de eigenaar blijft het haar moeilijk maken. Lola mag hem daarom al snel niet, maar hij laat haar hart wel sneller kloppen. Alleen, waarom doet hij zo geheimzinnig over de kinderboerderij? Is er iets dat hij Lola niet vertelt?

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

  • Zombies op school - Marieke Boeijen

Gerelateerde artikelen

  • Recensie: Eilandgeheimen 2 - Vermist

  • Winterzon - Jackie van Laren

  • Recensie: Ghost Recon Breakpoint | 5 hartjes

Zoek in artikelen