• onze waardering

Spiegel - Guido Eekhaut RECENSIE

Recensie: Spiegel - Guido Eekhaut

Abraham Wolff wordt als privédetective ingehuurd om te achterhalen of een vrouw haar echtgenoot bedriegt. Haar man verdenkt haar er van dat ze zeven minnaars heeft. Wanneer één van die zeven minnaars vermoord gevonden wordt, wordt Wolff weer van de zaak gehaald. Omdat hij een gepensioneerde politieagent is, kan hij echter niet stoppen met het onderzoeken van deze zaak. Als er een tweede en later ook een derde minnaar vermoord is, kan het geen toeval meer zijn. Sandrine White is vervolgens spoorloos verdwenen. De zoektocht leidt hun naar de vermissingszaak van Sandrine White toen ze twaalf jaar oud was. Daar is ze toen geholpen door de zeven studenten, die er van verdacht worden de huidige minnaars te zijn van haar. Wat is er toen tijdens de zes maanden gebeurt dat ze vermist was? En wie heeft het op de mannen gemunt?  

Guido Eekhaut heeft al verscheidene misdaadromans en literaire fantasie geschreven. Met Spiegel laat hij zien dat hij beide genres goed samen kan voegen in één verhaal. Er zitten personages in dit verhaal die niet helemaal humaan zijn. Guido Eekhaut beschrijft de hoofdpersonen op zo'n manier dat ze levendig worden. Je krijgt hierdoor een goed beeld van de verschillende karakters en kunt je daardoor makkelijk inleven. Van sommige personen had je graag wat meer willen lezen, om ze wat meer verdacht te maken.  

Spiegel speelt zich af in New Orleans. Guido Eekhaut beschrijft de stad op een mooie beeldende manier. Hij geeft de stad duidelijk vorm, doordat hij de verschillende aspecten aan bod laat komen. Later begrijp je dat dit onderdeel is van het verhaal, want op verschillende plekken van de stad gebeurt er vanalles. 

Er wordt vrij in het begin al teruggeblikt naar de situatie van twintig jaar geleden. Sandrine White was toen twaalf jaar oud en heeft van alles meegemaakt. Wat daar in die tijd gebeurd is, wordt niet direct duidelijk. Dit lijkt wat vaag en daardoor word je op verschillende sporen gezet. Het maakt het lezen soms wat lastiger, maar het doel heiligt de middelen. Aan het eind begrijp je dat dit vaag moest blijven. De titel is goed verzonnen en wordt op meerdere momenten in het verhaal genoemd. 

Guido Eekhaut heeft met een leuke misdaadroman geschreven met een vleugje fantasie. Het verhaal blijft je boeien vanwege de schrijfstijl. Tot op het eind blijft het spannend en het verhaal heeft meerdere wendingen op verschillende gebieden. Zowel op het gebied van de moorden als de verschillende relaties onderling. De moorden worden niet uitgebreid beschreven, waardoor het soms wat spanning mist.   

Recensie: Spiegel - Guido Eekhaut

Spiegel

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Abraham Wolff is een voormalig politieman uit New Orleans. Hij probeert nu de kost te verdienen als privédetective en krijgt soms de meest vreemde opdrachten toegeschoven. 

    Voor hem niets nieuws, want dit is de duistere versie van New Orleans, waar de Strigoi de meesters zijn van de nacht. 

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • De gebroeders Maxilari - David Pefko

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

Gerelateerde artikelen

  • Recensie: De Pyjamareus

  • Het beest met de kracht van tien paarden - Lida Dijkstra

  • Varkensribben - Amarylis de Gryse

Zoek in artikelen