• onze waardering

Vuurduivel - Nathalie Pagie RECENSIE

Recensie: Vuurduivel - Nathalie Pagie

Het is 2052, de Big Fires van 2040 hebben grote delen van Australië aangetast en onleefbaar gemaakt. Jake Ryan heeft acht maanden geleden zijn vrouw verloren aan een bijzonder fenomeen; zelfontbranding, of zoals de politie zegt: een natuurlijke dood. Jake Ryan is volop aan het rouwen wanneer een oude vriend voor de deur staat. Oliver Wilson vraagt Jake mee te werken aan een elite team, opgericht op de vuurduivel te bestrijden. De vuurduivel, hij die verantwoordelijk was voor de Big Fires en weer op lijkt te staan. Gaat het ze lukken zijn opmars tegen te houden en zijn identiteit te ontdekken?

De setting van Vuurduivel is vernieuwend. Het verhaal speelt zich af in de toekomst in Australië en in de tussentijd is er veel gebeurd. Zo speelt klimaatverandering een grote rol en is brandbestrijding belangrijk geworden in het dagelijks leven dankzij vreselijke bosbranden. Ook hebben meerdere mensen dankzij klimaatverandering fysieke problemen gekregen. 

Nathalie Pagie heeft ervoor gezorgd dat je door Vuurduivel heen vliegt als je er eenmaal aan begonnen bent. Dit komt doordat het verhaal bestaat uit vlot geschreven korte hoofdstukken. Daarnaast weet ze een bepaalde spanning te creëren vanaf het begin waardoor je door wil blijven lezen. De perspectieven van Jake, Emily zijn zus en de Vuurduivel wisselen elkaar af met nog wat andere personages. Dit zorgt er ook voor dat je het verhaal vanuit verschillende perspectieven ziet wat het nog spannender maakt. Wel heeft Pagie ontzettend veel Engelse woorden en zelfs hele zinnen gebruikt in dit verhaal. Aan de ene kant is dit begrijpelijk omdat de setting Australië is. Ondanks dat is het gebruik van de Engelse woorden soms overmatig waardoor het irritant kan worden. 

Vuurduivel is goed opgezet. Een korte introductie waarna je als lezer redelijk snel de actie in getrokken wordt. Tot aan een ver eind in het verhaal heb je eigenlijk geen idee wie de vuurduivel is. Dit weten ze redelijk tot het einde geheim te houden door weinig hints te geven. De ontdekking van de identiteit van de vuurduivel kwam nogal als een schok, ik had geen idee wie dat was. 

Al met al is Vuurduivel een lekker en vlot geschreven boek wat redelijk vanaf het begin spannend is. Het verhaal speelt zich af in een originele setting en leest super vlot weg. Wel is er soms wat overmatig gebruik gemaakt van Engelse woorden en zinnen wat voor sommige lezers irritant kan zijn. Ondanks dat verdient dit boek gewoon vijf hartjes! 

Recensie: Vuurduivel - Nathalie Pagie

Vuurduivel

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  Australië in de greep van een terrorist. Een vader riskeert alles om zijn zoon te redden.

  Een warme zomerse dag. Een jong gezin geniet van een picknick. Het lijkt zo mooi, totdat er iets vreselijks gebeurt. De huid van de vrouw begint te smeulen, er komt rook uit haar mond, vlammen schieten uit haar buik omhoog. Haar man probeert haar te redden, maar het vuur is sterker. De vrouw sterft een gruwelijke dood.

  Een jaar later wordt haar man, Jake, gevraagd toe te treden tot een eliteteam brandweermannen. Een terrorist die al eerder voor verwoestende branden zorgde en daarna spoorloos verdween, dreigt opnieuw toe te slaan als hij niet krijgt wat hij wil. Het loopt mis, overal breken branden uit. Jake en zijn team staan voor de onmogelijke opdracht de branden te blussen én ‘de vuurduivel’ te stoppen.

  Ondertussen ontdekt Jakes zus Emily, journalist, meer gevallen van spontane zelfontbranding. In haar poging de waarheid te achterhalen loopt ze groot gevaar. Als blijkt dat haar leven en dat van Jakes zoontje Sam op het spel staan, is er voor Jake geen tijd te verliezen.

   

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Schrikkeldag - Inge Spaan

 • Dwaalspoor - Colin Dexter

 • De terugkeer van Rachel Price - Holly Jackson

 • Het hart van een giraf is ongelooflijk groot - Sofia en Amanda Chanfreau

 • Al het blauw van de hemel - Mélissa Da Costa

Gerelateerde artikelen

 • Het leven zoals het is

 • Stormwachter 1: De kaarsenmaker van Arranmore - Catharine Doyle

 • Game of Thrones makers komen met epische Netflix scifi serie

Zoek in artikelen