• onze waardering

Storm in een glas takkenthee - Jacodine van de Velde RECENSIE

Recensie: Storm in een glas takkenthee - Jacodine van de Velde

Na haar scheiding heeft Sara opnieuw de liefde gevonden. Samen met Camiel geniet ze van hun samengestelde gezin, met Camiels dochter en Sara's dochters. Wanneer Camiel Sara ten huwelijk heeft gevraagd, haalt Sara's ex Stef alles uit de kast om Sara over te halen bij hem terug te komen. Als dan ook nog in Sara's familie het noodlot toeslaat, is een bruiloft het laatste waar haar hoofd naar staat...

Het eerste deel van de Bagels & Beans-serie, Bagels en een bakkie troost, gaat voornamelijk over Sara's vriendin Marit. Het tweede deel, Zwarte koffie, macchiato en takkenthee, gaat over Sara haar scheiding en de sexy Macchiato-man die duidelijk een oogje op haar heeft. In Storm in een glas takkenthee lees je hoe het verder gaat met Sara en haar dochters Liv en Jenna, en natuurlijk met Sara's nieuwe liefde Camiel. Je merkt duidelijk Sara's tweestrijd: ze wil het beste voor haar kinderen en hier graag een weg in vinden met haar partner en ex-partner.Ze wil graag een goede band met Stef, zoals Camiel dit ook heeft met zijn ex.

Storm in een glas takkenthee is in twee perspectieven geschreven, namelijk die van Sara en Camiel. Bovenaan het hoofdstuk staat vanuit wie het hoofdstuk is geschreven. Doordat je ook Camiels perspectief leest, zit je nog beter in het verhaal. Je weet daardoor hoe Camiel over bepaalde zaken denkt of hoe hij bepaalde situaties heeft beleefd. De gevoelens van Sara en Camiel zijn ook duidelijk en realistisch omgeschreven, waardoor je je goed in beide personen kunt inleven. Soms wekt Sara toch lichte irritatie op, wanneer ze bijvoorbeeld niet doorheeft hoe Stef haar bespeelt. Gelukkig is Sara niet op haar mondje gevallen en zegt ze waar het op staat. Toch heeft ze een goed hart, ze wil voor iedereen het beste. Liv haar spraak (het feit dat ze moeite heeft met het uitspreken van de 'r') is in het begin wel aandoenlijk, maar leest later af en toe wat vervelend.

Storm in een glas takkenthee is een verhaal met mooie afwisseling tussen serieuze scènes en stukken met humor, waardoor het vlot leest. Een mooi vervolg op het vorige deel en het einde maakt je benieuwd of er ook op Storm in een glas takkenthee een vervolg komt. De vraag is eerst natuurlijk: gaat de bruiloft van Camiel en Sara er komen? 

Recensie: Storm in een glas takkenthee - Jacodine van de Velde

Storm in een glas takkenthee

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Na een turbulente scheiding heeft Sara bij Camiel opnieuw de liefde gevonden. Met volle teugen geniet ze van hun nieuw samengestelde gezin. Daarnaast werkt ze met plezier in de Bagels & Beans-vestiging van haar vriendin Marit en heeft ze een modus gevonden in de omgang met haar ex Stef. Helaas komt daar verandering in wanneer Stef hoort dat Sara ten huwelijk is gevraagd door Camiel. Hij haalt van alles uit de kast om haar zover te krijgen bij hem terug te komen. Wanneer in haar familie ook nog het noodlot toeslaat, is een bruiloft wel het laatste waar haar hoofd naar staat. In dit vervolg op Zwarte koffie, macchiato en takkenthee lees je hoe het verder gaat met Sara en haar dochtertjes Jenna en Liv. Weet Sara het hoofd boven water te houden? En is de liefde tussen haar en Camiel sterk genoeg om te overleven in de storm in hun glas takkenthee?

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Deze films en series verschijnen in februari op Netflix

 • Hoe je in één klap 101 miljoen volgers verliest - Frederick Deloddere

 • Jacht om Middernacht - Benjamin Read & Laura Trinder

 • Gloriedagen - Corina Bomann

 • Reserve - Harry hertog van Sussex

Gerelateerde artikelen

 • 5 onthullingen uit Anna Kendricks eerste boek Scrappy Little Nobody

 • Vals alarm wordt verfilmd!

 • Bridgerton 2: De verliefde graaf - Julia Quinn

Zoek in artikelen