• onze waardering

Het begint met de geur van sneeuw - Kelly Moran RECENSIE

Recensie: Het begint met de geur van sneeuw - Kelly Moran

Een ideale roman om in een koude winter te lezen! Hartverwarmend op alle manieren. 

Het begint met de geur van sneeuw is de zesde roman in de Redwood Ridge-serie van Kelly Moran, waarvan de verschillende boeken prima op zich te lezen zijn. Redwood Ridge is een pittoresk stadje in Oregon, gelegen tussen de bergen en de Stille Oceaan. Het stadje telt slechts 1800 inwoners die allemaal heel hecht zijn en wel eens cupido durven spelen voor elkaar. In elk boek wordt een ander personage gekoppeld door burgemeester Marie en haar twee zussen, die de inwoners lachend de Dragonders noemen. 

In Het begint met de geur van sneeuw is burgemeester Marie echter dit keer niet de koppelaarster van dienst, maar is ze zelf het slachtoffer van de koppelpraktijken van haar burgers. Jaren geleden heeft haar jeugdliefde Preston Masterson haar plots laten staan om in Californië een succesvolle hotelketen uit te bouwen. Maar na 25 jaar komt hij weer terug naar Redwood om een oude villa om te toveren tot een pension, net op tijd voor Kerstmis. Marie probeert hem uit de weg te gaan maar komt hem net iets te vaak tegen, te vaak om toeval te zijn... 

Alhoewel het niet nodig is om de vorige delen gelezen te hebben, kan het wel leuk zijn om de boeken op volgorde te lezen als je van plan bent de volledige serie te lezen. De personages uit de vorige boeken komen immers terug en zo weet je al met wie ze samen zijn en hoe dat gekomen is. Maar het is zeker niet noodzakelijk, en je kan Het begint met de geur van sneeuw gewoon ook als tussendoortje lezen, bijvoorbeeld tijdens de romantische kerstperiode. 

Dit deel is ook dunner dan de vorige boeken, het gaat blijkbaar om een bijzondere kerstuitgave, maar toch slaagt Kelly Moran erin om in 127 pagina's een mooi, romantisch verhaal te schrijven en de personages ook voldoende uit te diepen. Je leert hun karakters, gevoelens en verleden kennen en leeft al snel met hen mee. 

Het overheersende thema is uiteraard romantiek en de liefde. Maar ook de hechte vriendschap tussen de dorpsgenoten is als een warme deken die over het verhaal hangt. Alhoewel velen zogezegd het doortastende optreden en gekoppel van hun burgemeester verwensen, zijn ze er stiekem toch blij mee en wensen ze haar hetzelfde toe. 

Kelly Moran weet dit alles vlot en treffend te beschrijven. Ze is een Amerikaanse bestsellerauteur in het romantische genre. Ze won al vele prijzen en stond in de top 10 van de USA Today HEA (Happy Ever After). 

Het begint met de geur van sneeuw is een aanrader voor iedereen die van feelgood houdt!  

Recensie: Het begint met de geur van sneeuw - Kelly Moran

Redwood Ridge 6 - Het begint met de geur van sneeuw

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (1 stem)
  • Omschrijving:

    De Dragonders. Zo noemen de inwoners van Redwood, een pittoresk stadje in de bergen van Oregon, de burgemeester en haar twee zussen. En eerlijk is eerlijk: deze bijnaam is niet onverdiend. Marie heeft de gewoonte om zich flink te bemoeien met de levens – en in het bijzonder de liefdeslevens – van haar stadsgenoten. Al mag niemand klagen, want als koppelaarster heeft ze een onberispelijke staat van dienst. Maar wanneer haar jeugdliefde Preston Masterson terugkeert naar Redwood om het oude Freemont-landgoed om te toveren tot hotel, net op tijd voor de feestdagen, draaien de inwoners van Redwood de rollen om. En dan ondervindt Marie zelf eens hoe zenuwslopend zulke koppelpogingen kunnen zijn. Vooral als die je in een complete chaos storten…

     

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

  • Thuiskomst - Reina Crispijn

  • Waar we gaan is nacht - Tracey Rose Peyton

  • De moord in inkt - Helen Cox

  • De boom die een wereld was - Yorick Goldewijk

  • Tussen twee kwaden - Laura Diane

Gerelateerde artikelen

  • Film & Serie Top 6: september 2022

  • Recensie: The Shallows

  • Column: Hey, n**ken?

Zoek in artikelen