• onze waardering

Laser game - Maren Stoffels RECENSIE

Recensie: Laser game - Maren Stoffels

Laser Game is een spannende thriller voor kinderen vanaf 10 jaar. Het boek gaat over Silvijn en Noor die ruzie hebben met twee klasgenoten. De ouders van Silvijn hebben een lasergame-arena en daar willen ze de ruzie uitvechten. 's Nachts, als er niemand is en iedereen slaapt. Als ze er met zijn vieren zijn en de strijd begonnen is, komen opeens twee mensen met bivakmutsen binnen. De inbrekers zijn gewapend en ze moeten nu met z'n vieren samenwerken in plaats van tegen elkaar te strijden...

Maren Stoffels heeft al heel wat boeken geschreven voor kinderen. Ze heeft in de laatste jaren veel thrillers geschreven voor de leeftijdsgroep 12 jaar en ouder, maar tijdens schoolbezoeken kwam ze erachter dat jongere kinderen, vanaf 10 jaar, ook graag thrillers willen lezen. Laser Game is hier een voorbeeld van.

Het boek leest vlot en makkelijk. De hoofdstukken zijn relatief kort, Maren Stoffels gebruikt geen moeilijke woorden en je kan het boek met iets meer dan 130 bladzijden snel uitlezen.  Voor de doelgroep is het een spannend verhaal, over kinderen die midden in de nacht een gamehal in gaan. Silvijn heeft dan wel de sleutel en weet de weg, maar het is natuurlijk niet de bedoeling dat hij dat zomaar doet. Alleen dit is al spannend, als er dan ook nog inbrekers met wapens komen loopt de spanning flink op. Dat het verhaal zo spannend is, betekent ook dat niet iedereen zich tot het boek aangetrokken zal voelen. Dat geldt overigens ook voor thrillers voor volwassenen.

Laser Game heeft alle ingrediënten om een aantrekkelijk en goed verhaal voor kinderen te zijn. De hoofdpersonen zijn vlotte jongens en meisjes die zo hun eigen problemen hebben op allerlei terreinen. Ze maken volop gebruik van social media en tussen de regels door wordt duidelijk dat dit ook best nadelen heeft. Groepen kunnen deelnemers buitensluiten en dat leidt tot allerlei vormen van ongewenst gedrag. Ook komen in het verhaal meerdere situaties voor die uiteindelijk anders blijken te zijn dan iedereen op het eerste gezicht dacht. 

Laser Game is hiermee niet alleen een thriller, maar heeft een aantal diepere lagen. Het is een boek dat gaat over vriendschap, maar ook over pesten. Het gaat over eerlijkheid en het maken van keuzes, maar wat is de juiste keuze? En het maakt duidelijk dat je niet altijd op je eerste indruk af kunt gaan. Vooral deze thematiek die verder gaat dan een spannend verhaal, maakt Laser Game een boek dat een aanrader is voor de doelgroep.

Recensie: Laser game - Maren Stoffels

Laser Game

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Silvijn en Noor hebben knallende ruzie met twee klasgenoten. Ze besluiten het uit te vechten in de lasergame arena van Silvijns ouders. In de nacht. Als er niemand is. Maar dan dringen twee figuren met bivakmutsen de gamehal binnen. De inbrekers zijn gewapend en Silvijn en Noor zullen moeten samenwerken met hun klasgenoten om de nacht te overleven...

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

Gerelateerde artikelen

  • Recensie: Eden

  • Een heerlijke recept van het FOODNESS FASTFOOD kookboek.

  • Kick-off: Leesclub Tot de laatste cent

Zoek in artikelen