• onze waardering

Wat gebeurde er met David? - Henk Hardeman RECENSIE

Recensie: Wat gebeurde er met David? - Henk Hardeman

Wat gebeurde er met David? Dat vragen Bobbie en zijn familie zich al zeven jaar af. Bobbie's moeder heeft besloten nog eenmaal terug te keren naar de plek waar David, Bobbies oudere broer, zeven jaar geleden verdwenen is in de hoop het eindelijk echt af te kunnen sluiten en het een plekje te kunnen geven. Wanneer zij echter op het vakantiepark aankomen gebeuren er bijzondere dingen. Bobbie gaat op zoek naar antwoorden en zijn nieuwe vrienden schieten hem daarbij te hulp. 

Niet iedereen vindt lezen leuk, echter is het goed om te lezen. Er komen dan ook steeds vaker verschillende boeken op de markt om ook voor de minder sterke lezers lezen interessant te maken. Young Adult Books doet dit met de XS- reeks. Een aantal boeken voor tieners met ongeveer 100 bladzijden met daarin interessante en herkenbare thema's verwerkt.

Wat gebeurde er met David?, geschreven door Henk Hardeman, is dan ook een prachtig voorbeeld van bovenstaande. Het is een kort verhaal dat door de opbouw van redelijk korte hoofdstukken, gebruik van een groot lettertype en gemakkelijk taalgebruik redelijk gemakkelijk te lezen is. Daarnaast bevat dit boek belangrijke en misschien wel erg herkenbare thema's voor jongeren. Wat gebeurde er met David is een verhaal vol van mysterie waarin rouw, familie en vriendschap voorop staan. Veel jongeren kunnen zich waarschijnlijk herkennen in bovenstaande thema's en ook bijvoorbeeld hoe het voelt om overbezorgde ouders te hebben en hoe daarmee om te kunnen gaan. Henk heeft een compleet verhaal neer weten te zetten in het beperkte aantal bladzijden. 

Henk heeft daarnaast ook gelijk een spannend boek neer weten te zetten. De spanning wordt langzaam opgebouwd door het verhaal heen en kent een hoogtepunt op het einde. Deze spanning zorgt ervoor dat je het boek eigenlijk niet weg kunt leggen als je eenmaal aan het lezen bent. Het einde van Wat gebeurde er met David? is niet erg realistisch en neigt richting fantasy. Dit einde zorgt er echter wel voor dat de familie antwoorden krijgt en dat zij dit moeilijke verhaal af kunnen sluiten en verder kunnen met hun leven. 

Henk Hardeman heeft met Wat gebeurde er met David? een spannend en interessant verhaal neergezet voor jongeren. Er zitten belangrijke onderwerpen en thema's in verwerkt die zeker herkenbaar zijn voor jongeren. Door de opbouw, schrijfwijze en spanning is het boek niet weg te leggen. Om deze redenen krijgt het verhaal dan ook vier hartjes!

Recensie: Wat gebeurde er met David? - Henk Hardeman

Best of YA XS - Wat gebeurde er met David?

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Bobbie is erin geluisd. Er lijkt niets anders op te zit ten dan de zomervakantie door te brengen in een vakantiehuis zonder vrienden, maar met ouders en zusje. Algauw blijkt het geen toeval dat ze juist in dit vakantiepark zitten: hier is David, Bobbies oudere broer, zeven jaar geleden spoorloos verdwenen. Wanneer er tijdens hun verblijf vreemde dingen gebeuren die iets te maken lijken te hebben met David, besluit Bobbie uit te zoeken wat er destijds met hem is gebeurd. Vrienden die Bobbie in het park heeft leren kennen, schieten hier bij te hulp. In de hoop meer te weten te komen over Davids verdwijning, probeert de groep via ‘glaasje draaien’ contact te zoeken met zijn geest. Maar dit blijkt niet zonder gevaar...

   

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Recensie: Ehrengard: Forførelsens kunst

 • Bob Popcorn kan niet stoppen met ontploffen - Maranke Rinck

 • Hoe verjaag je een monster? - Jana Bauer

 • Toestanden - Tsitsi Dangarembga

 • Split Second - Caja Cazemier

Gerelateerde artikelen

 • Nieuwe foto's van Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald

 • Recensie: De eerste vrouw

Zoek in artikelen