• onze waardering

Word volwassen, Eve Brown - Talia Hibbert RECENSIE

Recensie: Word volwassen, Eve Brown - Talia Hibbert

Alle goede dingen komen in drie, maar is dat ook het geval bij de Brown-zussen? In het laatste deel van de trilogie komt de jongste telg van de familie aan de beurt. Eerste klas wildebras, op en top chaoot, ontmoet Eve Brown, die nog duidelijk op zoek is naar haar plaatsje in de wereld. Deze jongedame kwam in de vorige twee delen al heel even op de proppen, maar nu is het aan haar om het grote geluk te vinden. Haar ouders vinden dat ze haar daarin wat moeten sturen, want zelf brengt ze er niet veel van terecht. Wanneer ze uiteindelijk zelfs een dure bruiloft naar de vaantjes helpt, is het zonneklaar: er moet iets veranderen, lees: iemand moet veranderen. Eve moet zich eindelijk eens volwassen leren gedragen.

Die leerkans krijgt ze bij Castell Cottage, een B&B uitgebaat door Jacob. Deze man is alles wat zij niet is: een perfectionist en een controlefreak. Maar zoals het spreekwoord zegt: tegenovergestelden trekken elkaar aan. Dat is ook bij dit duo het geval en langzaam glijden ze van een werkrelatie naar een vriendschappelijke relatie tot een heuse liefdesrelatie. De spanning tussen de twee wordt degelijk opgebouwd en dit in een zomerse setting die de lezer met gemak doet wegdromen.

De auteur Talia Hibbert brengt de personages mooi in beeld. Ze weet heel goed de verschillen tussen Eve en Jacob te schetsen en slaagt erin om de ontwikkeling van beide persoonlijkheden treffend op papier te zetten. Dat maakt dat de personages overtuigend overkomen. Alleen lijkt de auteur zichzelf in dit derde boek wel wat te herhalen door net als bij de vorige twee boeken uit de reeks hetzelfde stramien toe te passen: een eerder uitbundige vrouw vindt de liefde bij een rustige man. Hoewel Talia Hibbert voor andere thematische invalshoeken kiest, die best interessant zijn en het plot een andere wending geven, had het fijn geweest mocht ze voor de liefdesrelatie zelf voor meer variatie geopteerd hebben.

Net zoals bij de vorige twee delen is het wennen aan de stijl waarin Word volwassen, Eve Brown geschreven is.  De personages nemen geen blad voor de mond en het sarcasme druipt soms van de pagina's af. Het vraagt wat doorzettingsvermogen om deze schrijfstijl te kunnen appreciëren, al zijn de lezers die bij dit derde deel zijn aangekomen de stijl van Talia Hibbert natuurlijk al gewend.

Word volwassen, Eve Brown is een passende afsluiter van het drieluik van de Brown-zussen. Alleen is het derde deel weinig bijzonder, zelfs een tikkeltje eentonig in het licht van de andere twee delen. De ware fans van Talia Hibbert zullen het verhaal van Eve Brown kunnen waarderen, maar niet kunnen ontkennen dat dit derde deel hen weinig verrast.

Recensie: Word volwassen, Eve Brown - Talia Hibbert

Zussen Brown 3 - Word volwassen, Eve Brown

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  'Word volwassen, Eve Brown' van Talia Hibbert gaat over Eve, de wildste van de drie zussen Brown. Hoe ze ook haar best doet om alles goed te doen, het gaat altijd mis. Wanneer ze een dure bruiloft van iemand verpest, wordt het haar ouders te veel. Tijd dat Eve volwassen wordt! Ze solliciteert bij de bed & breakfast van Jacob Wayne, maar hij ziet dat niet zitten. Totdat Eve hem aanrijdt met haar auto en hij zijn arm breekt. Binnen no time is Eve zijn leven binnengedrongen. Hoe meer tijd ze met elkaar spenderen, hoe dichter ze naar elkaar toe groeien.

   

   

   

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Boeken over magische scholen

 • Netflix maakt Frankenstein film met Guillermo Del Toro en sterrencast

 • Deze films en series worden in april van Netflix verwijderd

 • Winnen: 5x Vloek van vuur en schaduw van Emmy van Ruijven

 • Wondervrouwen - Stephanie Schuster

Gerelateerde artikelen

 • Fate: The Winx Saga trailer: Netflix onthult tweede magische trailer

 • De wraak van de minnares

 • De eerste 'Let It Snow' trailer van John Green is er

Zoek in artikelen