• onze waardering

It ends with us - Colleen Hoover RECENSIE

Recensie: It ends with us - Colleen Hoover

Een hartbrekend verhaal over liefde, huiselijk geweld, keuzes maken en opkomen voor jezelf. Een boek dat je het liefst in één adem uitleest.

Wanneer Lily op een avond op zoek gaat naar rust op het dak van een gebouw ontmoet ze Ryle. Een neurochirurg die zijn leven voor elkaar heeft. Op die eerste avond delen ze 'ugly truths' en slaat er en klein vonkje over. Het duurt lang voor ze elkaar weer zien, maar Ryle doet zijn uiterste best om Lily te vinden en voor zich te winnen, iets wat hij volgens zijn zus nog nooit voor een meisje had gedaan. Heel onverwachts komt Lily Atlas tegen, haar eerste liefde. Dit zorgt ervoor dat allemaal oude herinneringen en gevoelens naar boven komen. Iets wat Ryle maar moeilijk kan verkroppen.

Het verhaal van Atlas leer je kennen door dagboekpassages uit de jeugd van Lily. Wanneer ze deze gaat teruglezen neem je een kijkje in haar en Atlas' verleden. Langzaam groeit je liefde voor Atlas, terwijl deze er ook al was voor Ryle. Een tweestrijd ontstaat in Lily's (en je eigen) gevoel. 

Colleen Hoover heeft het talent om je verliefd te laten worden op ieder personage, zo ook in It ends with us. Je wordt niet team Ryle of team Atlas, je sluit ze beiden in je hart. Zelfs nadat Ryle het ondenkelijke doet bij Lily, zul je nog van hem blijven houden. Colleen Hoover staat bekend om grote plottwists en ook in dit verhaal weet ze je met iedere letter te boeien.  

Colleen Hoover beschrijft in haar eindnoot dat veel van de gebeurtenissen in het boek gebaseerd zijn op haar eigen leven en relatie met haar moeder. Ze is opgegroeid in een huishouden waar huiselijk geweld meerdere malen aan de orde was. Ze heeft dit boek geschreven om te laten zien dat huiselijk geweld niet zo zwart-wit is als veel mensen denken. 'Ga gewoon weg bij hem!' is veel makkelijker gezegd dan gedaan. Dat merk je zelf als lezer in dit boek. Ryle heeft al een groot deel van je hart veroverd wanneer het huiselijk geweld zich voordoet. Je hoofd zegt nee, maar je hart blijft ja zeggen. 

Ondanks het zware thema is het een boek wat goed te lezen is, zonder dat je er een pauze van moet nemen. De tranen kunnen over je wangen rollen, maar je wilt blijven lezen en weten dat ze eruit komen. Zo is ook het einde van het boek hartverscheurend, prachtig en noodzakelijk tegelijk. 

Colleen Hoover was nooit van plan om een vervolg te schrijven, maar na de vele lovende reacties en de vragen van haar fans heeft ze er toch voor gekozen om It starts with us te schrijven, waarin je verder kan lezen over het leven van Lily, Atlas en Ryle.

It ends with us, een boek dat zeker in je top drie gaat komen!

Recensie: It ends with us - Colleen Hoover

It ends with us

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Soms is degene van wie je houdt degene die je het meest pijn doet... 'It ends with us' is de Nederlandse editie van Colleen Hoovers internationale bestseller.

  'It ends with us' is dé aangrijpende TikTok-hit van Colleen Hoover, de internationale bestsellerauteur van 'Verity' en 'Ugly love'.

  Lily wordt verliefd op de knappe neurochirurg Ryle. Hij is assertief, koppig en een tikje arrogant, maar ook gevoelig, briljant en dol op Lily. De opbloeiende nieuwe relatie brengt herinneringen terug aan Atlas, haar eerste liefde. Als hij weer in haar leven verschijnt, komt alles wat Lily heeft opgebouwd in gevaar. Dan komt het erop aan dat ze de kracht in zichzelf vindt om te zorgen dat de toekomst geen herhaling wordt van het verleden.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • De jacht op de groene diamant - Barbara Laban

 • De bloemist – C.L. Pattison

 • De mooiste tijd van je leven - Esther Verhoef

 • A Touch of Ruin - Scarlett St. Clair

 • De vrouw in het blauw - Elly Griffiths

Gerelateerde artikelen

 • OMG ik ben zwanger!

 • Recensie: Dash & Lily - seizoen 1

 • Geef je op voor de Chicklit.nl Leesclub met Tweespalt

Zoek in artikelen