• onze waardering

Het lied van de bijen - Eileen Garvin RECENSIE

Recensie: Het lied van de bijen - Eileen Garvin

Deze recensie is geschreven door Adinda Knevel. 

Alice, Jake en Harry komen bijeen op de bijenboerderij in Het lied van de bijen geschreven door Eileen Garvin. Alice is halverwege de 40 en werkt bij de provincie en is naast haar werk imker. Ze heeft het moeilijk met het verlies van haar man en het draaiend houden van haar bijenboerderij. Jake is 18 jaar en zit sinds een jaar geleden door een stomme stunt in een rolstoel. Op dit moment heeft hij geen doel in zijn leven en daar heeft hij het heel moeilijk mee. Harry is halverwege de 20 en baalt er van dat hij in aanmerking is gekomen met justitie en hierdoor zijn leven niet meer op de rails krijgt.

Een zeer interessant en informatief boek over drie totaal verschillende personen die dankzij elkaar een ontzettend grote ontwikkeling doormaken. Prachtig om te lezen hoe ze elkaar kunnen helpen om hun eigen leven weer op de rit te krijgen. Het verhaal blikt in het begin van het boek in sommige hoofdstukken terug naar het verleden, hierdoor lopen verschillende tijden door elkaar heen. Dit kan soms voor de lezer wat verwarrend zijn. Het duurt even voordat het boek op gang komt, maar op deze manier leer je wel de personages goed kennen. De schrijfster weet de personages erg gedetailleerd en realistisch neer te zetten, ook de omgevingen en de gebeurtenissen worden uitbundig beschreven. Persoonlijk vond ik het verhaal iets te traag, ik was pas ver over de helft totdat er pas echt wat gebeurde. Wat ik wel heel erg tof vond, is dat er per hoofdstuk een soort weetje over bijen in staat, zo leer je als lezer ook nog wat over het vak als imker.

Ik had nog niets van deze schrijfster gelezen, de onderwerpen die ze naar voren laat komen en weet de omschrijven spreken me echt aan en ze weet het ook prachtig te verwoorden. Ik ben daarom ook zeker benieuwd naar andere boeken die ze heeft geschreven.

Kortom een mooi en interessant boek. Een aanrader!

Recensie: Het lied van de bijen - Eileen Garvin

Het lied van de bijen

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (1 stem)
  • Omschrijving:

    Alice (veertig-en-een-beetje) worstelt na de dood van haar man om haar bijenboerderij draaiende te houden. Jake (achttien-en-met-de-grootste-hanenkamvan-de-provincie) heeft nooit in het reine kunnen komen met zijn rolstoel. En dan is er nog Harry (heus-nog-geendertig-maar-wel-kalend), die na een aanvaring met justitie zijn leven niet meer op de rails krijgt.

    Als Alice halverwege een paniekaanval met haar pick-uptruck vol bijenkasten bijna tegen Jake aan rijdt en Harry wanhopig solliciteert als hulpje op haar boerderij, begint hun ongewone vriendschap. En wanneer een corruptieschandaal het voortbestaan van de bijenboerderij bedreigt, moeten ze de handen ineenslaan.

     

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

  • Net goed – Tjibbe Veldkamp

  • Zusje van mij - Mikaela Bley

  • Toen de maskers kwamen - Jennifer Dugan

Gerelateerde artikelen

  • Recensie: Dag, ik ga vrijheid halen

  • Recensie: Het uiterste der zee

  • In de sterren - Minnie Darke

Zoek in artikelen