• onze waardering

Mocktails en magnolia's - Gaby Rasters RECENSIE

Recensie: Mocktails en magnolia's - Gaby Rasters

Carmen heeft een succesvolle carrière en een fijne relatie. Van de ene op de andere dag komt hier verandering in en ze verliest haar baan en haar vriend. Haar toekomst is ineens heel onzeker. Door een toevallige ontmoeting met Florian komt de Bloemenstal in het Vondelpark op haar pad. Ze kiest ervoor om in het diepe te springen en gaat aan de slag in de Bloemenstal. Al snel laat Florian de Bloemenstal volledig aan haar over en verdwijnt. Gelukkig krijgt Carmen regelmatig hulp van haar lieve vriendinnen Ellen en Tanja en door een slimme communicatiestunt van journaliste Jessy, krijgt de Bloemenstal veel aandacht en lopen de zaken goed.

Mocktails en magnolia's is het eerste deel van de serie De Bloemenstal, geschreven door auteur Gaby Rasters. Uiteindelijk zal de serie uit drie delen staan, die verbonden zijn door De Bloemenstal, maar elk een eigen verhaal bevatten, waardoor de boeken ook goed los te lezen zijn. De schrijfstijl van Gaby Rasters is heel vlot en toegankelijk waardoor het verhaal heerlijk leest. Carmen is een aansprekend en herkenbaar hoofdpersonage. Ze maakt zich los van haar stabiele en succesvolle leven en neemt risico's door een nieuwe weg in te slaan. Gelukkig wordt ze omringt door lieve familie en vrienden die haar bijstaan in haar nieuwe uitdaging. Florian blijft lange tijd een beetje mysterieus, maar aan het eind van het verhaal wordt duidelijk wie hij is en wat zijn motieven zijn. Dit raadsel zorgt voor nieuwsgierigheid bij de lezer en is een van de redenen dat je in dit boek blijft lezen.

Het verhaal over Carmen en haar Bloemenstal is echt feelgood en draait het om liefde en vriendschap. Zo is het bijvoorbeeld hartverwarmend om te lezen over het oudere echtpaar Tom en Mientje. Ze zijn al lange tijd samen, maar Mientje weet zich steeds minder te herinneren. Tom houdt nog altijd intens veel van haar en probeert zo goed mogelijk voor haar te zorgen en haar ook nu gelukkig te laten zijn. Deze liefde inspireert Carmen, maar ook andere bekenden van De Bloemenstal. Ook voor de lezer is dit aandoenlijk en bijzonder om te lezen.

Mocktails en magnolia's is eigentijds, zo gaat de promotie van De Bloemenstal vooral via Instagram en weten goede bloemenfoto's en teksten De Bloemenstal helemaal hip te maken en de bezoekers te inspireren. Zoals het een feelgood behoort, eindigt het boek met een happy end en daardoor sla je het boek met een tevreden gevoel dicht. 

Dit eerste deel van de Bloemenstalserie doet uitzien naar een tweede deel. Ik ben zeer benieuwd wat De Bloemenstal nog voor positiviteit gaat brengen!

Recensie: Mocktails en magnolia's - Gaby Rasters

Mocktails en magnolia's

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Carmen raakt op één dag haar drukke baan én haar relatie kwijt. Ze loopt binnen in een bloemenzaakje aan het Vondelpark, waar de verkoper haar betovert. Maar dan laat hij plots de zaak aan haar over! Ze roept de hulp in van haar twee beste vriendinnen die op eigenwijze meehelpen om van de zaak een succes te maken. Hoe krijgt ze haar leven én de zaak weer op de rit?

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Wie ik ben zonder jou - Susan Muskee

 • Rendez-vous op Montmartre (Bestemming Parijs #2) - Mirjam Mieserius

 • De enige dochter - A.B. Yehoshua

 • Het Ultimatum - John Grisham

 • The farm table - Julius Roberts

Gerelateerde artikelen

 • Young Adult Halloween boeken

 • Recensie: Troostevriend

 • Dit zijn alle Nicholas Sparks boekverfilmingen 

Zoek in artikelen