• onze waardering

Terugslag - James Patterson RECENSIE

Recensie: Terugslag - James Patterson

Wanneer Ex-militair en CIA-agent Keegan Barrett de Amerikaanse verkiezingen wint is dat de start van een kat en muis spel tussen hem, zijn team en de rest van de wereld die in zijn ogen hem kwaad willen doen.

Barrett geeft CIA-agenten Liam Grey en Noa Himel de leiding over zijn operatie, maar zijn zij wel te vertrouwen? En de president zelf? Is hij doorgedraaid? Wie is er loyaal en wie keert zich tegen hem? Hoe hoog is de prijs die zij moeten betalen?

Terugslag is de derde thriller van Patterson met het Witte huis in de hoofdrol. Eerder schreef hij samen met Bill Clinton de succesvolle president-thrillers: President vermist en De dochter van de president. Daarnaast schreef hij de populaire series van Alex Cross, The woman’s murder club en tal van losse thrillers.

Houd je van actie dan is dit boek voor jou. Liever een Scandinavische thriller dan kun je dit boek overslaan. Waar een Zweedse thriller vaak heel beeldend is, denk aan de setting: voor je gevoel zit je middenin de scène, je voelt, proeft en ruikt wat de personages meemaken. Terugslag is meer beschrijvend of aanschouwend. Je kijkt er naar maar het komt niet echt binnen. Door de uitgebreide beschrijvingen wordt het geheel ook wat langdradig. Het boek telt 507 pagina’s maar had makkelijk 100 pagina’s minder gekund.

Wat aan de ene kant fijn is, is dat hoofdstukken kort zijn. Ze beslaan steeds tussen de twee en vier bladzijdes. Aan de andere kant oogt het soms wat verwarrend omdat elk hoofdstuk zich ergens anders afspeelt. Van Parijs tot Rusland, Sillicon Valley en Zuid-Afrika. Tevens maken we in bijna elk hoofdstuk kennis met een nieuw personage waardoor je goed moet opletten wie wie is en wat de verhoudingen tussen hen de president en Liam en Noa is.

De verhaallijn is niet zo verrassend, veel doden, vergiftigingen, fraude en schandalen. Maar wat is echt en wat niet? Wie is er te vertrouwen en heeft de president echt een A-persoonlijkheidsstoornis (volkomen paranoïde)? Dat gegeven maakt dat het boek toch enigszins spannend is en je tot het eind door blijft lezen.

Terugslag is een meer een actieboek dan een thriller. Houd je van de boeken van Jack Reacher van Lee Child en van actiefilms met Bruce Lee of Arnold Schwarzenegger dan is dit een boek voor jou! Meer van het beeldende ga dan voor een Scandinavische thriller.

Recensie: Terugslag - James Patterson

Terugslag

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  In Amerika heeft de slimste president ooit de verkiezingen gewonnen. Helaas is hij ook onbetrouwbaar en onvoorspelbaar.

  Keegan Barrett is president van Amerika geworden vanwege zijn succes als directeur van de CIA. Maar zes maanden na zijn eerste termijn bedenkt hij een machtsgreep met dodelijke gevolgen.
  Barrett geeft special agents Liam Grey en Noa Himel het bevel om zijn plan uit te voeren, maar het is onzeker waar hun loyaliteit ligt. De CIA volgt normaliter de orders van de president, maar ze hebben gezworen de Amerikaanse grondwet te verdedigen tegen alle vijanden, zowel internationaal als nationaal.
  Wanneer de dreiging rechtstreeks vanuit het Oval Office komt, lijkt dit het begin van het einde.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Netflix maakt Frankenstein film met Guillermo Del Toro en sterrencast

 • Deze films en series worden in april van Netflix verwijderd

 • Winnen: 5x Vloek van vuur en schaduw van Emmy van Ruijven

 • Wondervrouwen - Stephanie Schuster

 • 10 redenen waarom Michael B. Jordan een lekker ding is

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: Bridgerton seizoen 2

 • Recensie: De behandeling

 • Recensie: De slang van Havilah - Jeroen van Unen

Zoek in artikelen