• onze waardering

Maxton Hall College - Mona Kasten RECENSIE

Recensie: Maxton Hall College - Mona Kasten

Van jongs af aan heeft Ruby Bell één doel: naar Oxford gaan. Maar als je maar uit een gewoon gezin komt, dat elke dag wordt herinnerd aan een tragisch ongeluk, lijkt dat doel onbereikbaar. Totdat Ruby een beurs wordt aangeboden voor het prestigieuze Maxton Hall College waar geld, glamour, luxe en macht de dienst uitmaken. Ruby doet er alles aan om onzichtbaar te blijven en haar doel te bereiken, maar dan komt ze achter een spraakmakend geheim. Zal het Ruby lukken om haar doel te bereiken of zal ze onder de druk van de familie Beaufort bezwijken?

"Don't judge a book by its cover" maar als je Maxton Hall College in je handen hebt, kan je niet anders dan een goed verhaal verwachten. Deze prachtige hardcover met mysterieuze hal op de voorgrond en mooie details, waaronder de prachtige bedrukking van het papier met de typische ruitjes, legt de lat hoog voor Mona Kasten. Door deze goed gekozen cover waant de lezer zich gelijk in het chique Maxton Hall College waar Ruby zich behoorlijk uit de toon voelt. Het toegankelijke karakter van Ruby zorgt ervoor dat de lezer snel een band opbouwt met dit hardwerkende meisje. 

Maxton Hall College wordt aangeprezen als een 'Dark Academia must-read'. De New York Times introduceerde in 2020 het begrip 'Dark Academia' waarmee wordt verwezen naar de Instagram-stijl waarbij onderwijs en intellect worden verheerlijkt. Deze stijl ziet de lezer inderdaad terug in het verhaal van Maxton Hall College. Het clichébeeld van het hardwerkende, studerende meisje en de rijke jongen die alles naar zijn hand kan zetten staat voorop.

Toch is dit cliché fantastisch uitgewerkt door Mona Kasten. Hoewel binnen de Dark Academia stijl terug wordt gegrepen naar het onderwijs van pak een beet een eeuw geleden, weet de schrijfster dit decor te gebruiken voor hedendaagse problematiek. De combinatie van een tijdloos verhaal en actuele onderwerpen voegt een goede dimsensie toe aan het verhaal. En Maxton Hall College is een verhaal wat je niet meer weg kan leggen. Vanaf de allereerste pagina heeft Mona Kasten de lezer in haar ban en wil je lachen, huilen en verliefd zijn met de personages. Dit is een van die verhalen die je in minder dan 24 uur uitleest om vervolgens spijt te hebben dat je niet extra lang hebt genoten van elke letter.

Lang verhaal kort: ga Maxton Hall College lezen, want je boekenkast kan is niet compleet zonder deze prachtige hardcover. Het verhaal is tijdloos en vernieuwend, maar bovenal meeslepend. Word verliefd op James, bewonder Ruby en wacht samen met mij vol smart op deel twee!

Recensie: Maxton Hall College - Mona Kasten

Maxton Hall 1 - Maxton Hall College

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Geld, glamour, luxe en macht – de vier kwaliteiten die de dienst uitmaken op Maxton Hall College en vier kwaliteiten die Ruby Bell niet bezit. Maxton Hall is een van de duurste, meest gerenommeerde privéscholen van Engeland en Ruby weet donders goed dat ze niet thuishoort tussen haar elitaire medestudenten. De klassieke Maxton Hall-student is een nazaat van een eeuwenoud adellijk geslacht, van invloedrijke politici of van grootheden uit de zakenwereld, geen doodgewoon meisje met een studiebeurs. Daarom wil Ruby maar één ding: zo snel mogelijk afstuderen en in de tussentijd zo min mogelijk opvallen.

  Ruby brengt vrijwel al haar tijd door in de eeuwenoude bibliotheek, met haar neus diep in de stoffige, in leer gebonden boeken. Op veilige afstand van iedereen en bovenal van de schatrijke James Beaufort, de onofficiële leider van het college. Maar dan ontdekt Ruby iets wat niemand anders weet – een geheim dat desastreus zou kunnen zijn voor de reputatie van de familie Beaufort. Voor ze het weet bevindt ze zich precies daar waar ze nooit wilde zijn: diep in het verraderlijke web van Maxton Hall. Komt ze hier weer ongeschonden uit?

   

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Netflix maakt Frankenstein film met Guillermo Del Toro en sterrencast

 • Deze films en series worden in april van Netflix verwijderd

 • Winnen: 5x Vloek van vuur en schaduw van Emmy van Ruijven

 • Wondervrouwen - Stephanie Schuster

 • 10 redenen waarom Michael B. Jordan een lekker ding is

Gerelateerde artikelen

 • Plant tribe - Igor Josifovic & Judith de Graaff

 • Recensie: Moderne Romantiek

 • Over vijf jaar - Rebecca Serle

Zoek in artikelen