• onze waardering

Een zee van tijd - Eva Nagelkerke RECENSIE

Recensie: Een zee van tijd - Eva Nagelkerke

Linde werkt op een kantoor waar ze samen met nog twee andere collega's strijdt voor een plek binnen het bedrijf. Wanneer ze zelfs een nacht over moet werken om een deadline te halen, begint ze te twijfelen of ze dit werk wil blijven doen. Als ze dan een foto op de telefoon van een van de bazen ziet waar ze een geheime relatie mee heeft, neemt ze een drastisch besluit. Katja, een vriendin van vroeger, heeft haar na tien jaar uit het oog verloren te zijn, gevraagd om zakenpartner te worden van een strandpaviljoen. Maar of Linde hier veilig is..... 

Een zee van tijd is geschreven door de zussen Alexandra en Victoria Nagelkerke onder de schrijfnaam Eva Nagelkerke. Ze zijn ook bekend onder de naam Eva Monté. Ze hebben samen al meerdere thrillers geschreven waarvan Niet mijn droom de recentste is. Een zee van tijd is een kort zomerverhaal.  

Het verhaal begint met een pakkende proloog waarbij je al een fragment te lezen krijgt over de situatie die later in het boek plaats vindt.  

Je krijgt hier gelijk beeld bij en bent benieuwd naar de aanleiding van die spannende gebeurtenis. Daarna krijg je in een goede opbouw een kijkje in het leven van Linde. Ze werkt op een kantoor waar ze een geheime relatie heeft met een van de vier bazen van het bedrijf. Hoe deze relatie is ontstaan wordt niet verteld. De spanning zit er ook niet zo zeer in of het uit komt dat ze samen een relatie hebben, maar in een gebeurtenis tijdens hun liefdesleven. Linde krijgt een foto te zien op de telefoon van Vincent en heeft hier gelijk vragen over en een naar gevoel bij. Als ze vervolgens mede-eigenaar wordt van een strandpaviljoen, hoopt ze dat ze Vincent kan vergeten. Hij vergeet haar echter niet en zoekt haar steeds meer op. 

Eva Nagelkerke heeft verschillende wendingen in het verhaal gestopt, waardoor de lezer geboeid blijft lezen. Wanneer zal de gebeurtenis plaatsvinden die in de proloog te lezen was. En wie zal de dader zijn? 

Het levert allemaal vragen op die tijdens het lezen in je hoofd blijft zitten. Hierdoor ben je betrokken bij het verhaal en probeer je er achter te komen wie van de personages verdacht zijn. Er gebeuren verschillende nare dingen en meerdere mensen vallen hierdoor op. Toch heeft Eva Nagelkerke de spanning tot het eind van Een zee van tijd kunnen bewaren. Pas op het eind is duidelijk wat er precies gebeurt is. 

Een zee van tijd is een kort verhaal wat je van begin tot eind boeit. Door de verschillende wendingen blijf je betrokken en nieuwsgierig. De spanning wordt langzaam opgebouwd en de personages worden duidelijk omschreven. Het is een leuk zomerverhaal die ook goed te lezen is in de winter. Het doet je wel verlangen naar een heerlijke zomerse avond aan het strand. Laat de zomer maar komen! 

Recensie: Een zee van tijd - Eva Nagelkerke

Een zee van tijd

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  De vrijheid roept. Maar is Linde wel veilig op het strand? Linde vraagt zich steeds vaker af: is dit het nou? Heeft ze hier zo hard voor geknokt? Werken bij een prestigieus kantoor op de Zuidas is niet wat ze had gehoopt. De concurrentie is moordend en een nacht doorwerken is de normaalste zaak van de wereld. Het enige waar Linde blij van wordt is de stiekeme relatie met Vincent, een van haar bazen. Totdat ze een schokkende foto ziet op zijn telefoon. Ze neemt een impulsief besluit en gooit haar leven radicaal om. Ze geniet van de vrijheid aan de kust, maar is ze er wel veilig?

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Tijden van amandelbloesem – Carmen Bellmonte

 • Ugly Girls - Lisa Bjärbo, Johanna Lindbäck & Sara Ohlsson

 • Salto - Arndís Thórarinsdóttir

 • De regel van drie - Sam Ripley

 • Onderstroom - Linda Jansma

Gerelateerde artikelen

 • 11x de ergste tv bitches

 • Recensie: Gotti

 • Koraalrif - Suzanne Vermeer

Zoek in artikelen