• onze waardering

Een zee van leugens - E. Lockhart RECENSIE

Recensie: Een zee van leugens - E. Lockhart

Een zee van leugens is een prequel van Wij leugenaars. Het boek neemt je mee naar een eerdere zomer van een eerdere generatie. Lezers ontdekken geheimen die de familie Sinclair nog tientallen jaren zullen achtervolgen. De moeders van Wij leugenaars zijn zelf nog tieners en brengen hun vakantie door met vrienden op het privé-eiland van de familie. De zee aan de kust van Massachusetts zit vol met geheimen, verdriet en spijt. Leer de familie Sinclair beter kennen en kom erachter dat ze altijd al leugenaars waren. 

Carrie is het hoofdpersonage in Een zee van leugens. Vanuit haar perspectief wordt het verhaal vertelt. Zij heeft drie jongere zusjes, Penny, Bess en Rosemary. Samen met haar zussen en ouders verblijft ze iedere zomer op hun eiland Beechwood. Meteen in het begin van het verhaal komt het jongste zusje, Rosemary, te verdrinken in de zee. De familie probeert hiermee om te gaan door er zo min mogelijk over te praten, waar Carrie veel last van heeft. Ze ziet haar zusje regelmatig op haar slaapkamer en gebruikt al snel slaappillen om in slaap te komen, en vervolgens ook overdag. De zomer waar het om draait is een waarbij jongens op het eiland verblijven en Carrie en haar zussen snel volwassen moeten worden. 

De schrijfstijl van E. Lockhart is heel beeldend. Het vergt weinig moeite voordat je je op Beechwood begeeft en de zee bijna kan horen. Het verhaal is in het begin wat traag en de balans is later moeilijk te vinden tussen de zware onderwerpen en meer luchtige scènes. Je leert in het eerste deel het eiland heel goed kennen en ook de personages maken een blijvende indruk, die zullen nog wel even bij je blijven als je het boek hebt uitgelezen. 

Eenmaal over de helft van het boek komen er een paar zware delen langs. Niet alleen door Carrie's gezondheid, maar vanwege een paar keuzes die zij en haar zussen maken wordt het boek heel duister. Zeker niet geschikt voor de allerjongste en niet te verwisselen met een feelgood zomerverhaal. 

Met een poetische schrijfstijl weet E. Lockhart je bij het verhaal te houden, terwijl het af en toe toch erg traag voort kabbelt. Het is niet heel verassend en ook bijzonder duister voor een YA, maar voor fans van Wij Leugenaars is dit boek een hele leuke toevoeging om meer te leren over de geschiedenis van de familie! 

Recensie: Een zee van leugens - E. Lockhart

 

Een zee van leugens

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (1 stem)
  • Omschrijving:

    Een zee van leugens speelt zich af in de tijd dat de moeders uit Wij leugnaars zelf tieners zijn en hun vakantie doorbrengen met vrienden op het privé-eiland van de familie Sinclair.
    Wat een zorgeloze zomer vol plezier, liefde en lol had moeten worden, mondt uit in een tragedie. Wie bezwijkt er onder de druk en wie houdt zich aan de ongeschreven regel van de Sinclairs: geheimen blijven binnen de familie, koste van kost?
     

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

  • Net goed – Tjibbe Veldkamp

  • Zusje van mij - Mikaela Bley

  • Toen de maskers kwamen - Jennifer Dugan

Gerelateerde artikelen

  • Recensie: Wintergeheimen

  • Het ex-complex

  • In bed

Zoek in artikelen