• onze waardering

Vervloekt - Marissa Meyer RECENSIE

Recensie: Vervloekt - Marissa Meyer

Marissa Meyer kennen veel fans al van haar YA-serie Lunar Chroniscles, die met Cinder begint. Deze serie is geïnspireerd op sprookjes en met haar talent voor hervertellingen voegt Meyer daar een duologie over Repelsteeltje aan toe. Vervloekt is het vervolg op Verguld, waar we de achtienjarige molenaars dochter Serilda leerde kennen. De duistere Erlköning heeft zijn zinnen op haar gezet en nu ze op het punt staat om met hem te trouwen kan haar ziel waarschijnlijk nooit meer aan het kasteel in Adalheid ontsnappen. Hij wil haar eerste kindje schenken aan Perchta, zijn grote liefde, maar er zijn al andere beloftes gemaakt over Serilda's eerstgeborene. Voor het gesponnen goud zou de eerstgeborene Gold toebehoren, maar dat weet de koning niet. 

Net als bij het eerste deel weet Marissa Meyer de aandacht van de lezer vast te houden waardoor het een page-turner is. Het is meteen een duister verhaal waardoor je er snel in zit en heel erg benieuwd bent wat er gaat gebeuren. Haar schrijfstijl neemt je mee op een fantasievol avontuur, net als in Verguld. Gold en Serilda proberen hun vermiste lichamen te vinden, maar als ze de vloek kunnen verbreken zal de koning de vijf kinderen doden waar Serilda zich verantwoordelijk voor voelt. 

Vervloekt is in principe op zichzelf te lezen. Meyer haalt gelijk een aantal feiten naar boven waardoor je snel in het verhaal komt, maar voor achtergrondinformatie en de complete ervaring kun je het beste eerst Verguld lezen. Dit deel is wel iets moeilijker om te volgen dan zijn voorganger, maar dat mag de pret niet al teveel drukken. 

Serilda is nog steeds het herkenbare en sarcastische personage. Ze krijgt het moeilijk, zeker als ze gedwongen is om te liegen tegen Gold. Je leert in dit deel ook meer over de achtergrond van Serilda en Gold, waardoor het boek meer diepgang krijgt en de duologie ook goed gevuld wordt. 

Net als in Verguld wordt het boek opgedeeld in maanstanden. In Vervloekt zijn de verwijzingen naar Repelsteeltje minder te vinden, maar gaan we wel verder met dezelfde personages. Dit deel leest daardoor iets origineler en het is duidelijk dat Meyer wat meer vrijheid heeft genomen met de hervertelling. Dit tweede deel is bij Blossom Books in net zo'n prachtige uitgave uitgekomen als het eerste deel, met dit keer rode schutbladen. 

Marissa Meyer weet natuurlijk als geen ander hoe ze een twist geeft aan bekende sprookjes en dat bewijst ze met deze duologie. Het is een duistere twist met zeker een aantal gruwelijke elementen, waardoor het geen aanrader is voor jonge lezers. Als je genoten hebt van Verguld dan wordt je op je wenken bediend met Vervloekt, want dit is een heel mooi verhaal! Ook op zichzelf goed te volgen, maar voor de complete ervaring kun je het beste eerst Verguld openslaan. 

Recensie: Vervloekt - Marissa Meyer

Verguld 2 - Vervloekt

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (1 stem)
  • Omschrijving:

    The Lunar Chronicles-auteur Marissa Meyer sluit met dit bloedstollende vervolg op 'Verguld' haar duologie over Repelsteeltje af.
    Het is een chaos in het kasteel van Adalheid. Serilda wordt steeds verder meegesleurd in het dodelijke spelletje van de Erlkönig, terwijl ze tegelijkertijd Gold probeert te helpen zijn herinneringen terug te krijgen. Al snel wordt duidelijk dat de Erlkönig Serilda gebruikt om zijn ware liefde Perchta terug te brengen uit Verlohren. Maar daar stopt het niet... Om de zeven goden te strafen die de Duisteren al die tijd gevangen hebben gehouden, zal de Erlkönig de levens van iedereen buiten de sluier op het spel zetten. De tijd begint te dringen voor Serilda en Gold. Kunnen ze de Erlkönig tegenhouden, hun zielen bevrijden en ontsnappen uit het kasteel voordat de Oneindige Maan hen voor altijd vervloekt?
     

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

Gerelateerde artikelen

  • Recensie: Welcome to Marwen

  • Tussenhuids - Lene Beelen

  • Jaden Smith en Cara Delevingne zijn gecast voor Life In A Year

Zoek in artikelen