• onze waardering

Spells - Aprilynne Pike RECENSIE

Recensie: Spells - Aprilynne Pike

Spells is het tweede deel van de Wings-serie geschreven door Aprilynne Pike. Eerst even een recap van het eerste verhaal. Laurel komt erachter dat ze anders is dan anderen en ontdekt dat ze een elf is. Ze blijkt niet zomaar een elf te zijn maar een herfst elf. Ze ontdekt dat er een elfenwereld schuilhoudt op het landgoed van haar ouders. Met deze ontdekking komt Laurel er ook achter dat er slechteriken zijn; namelijk lelijke en gevaarlijke trollen. De ontmoeting met de trollen loopt niet goed af. Het lukt Laurel ternauwernood om haar vaders leven en het landgoed te redden. 

Spells gaat verder waar het eerste verhaal eindigde. Laurel is uitgenodigd om in de zomer te studeren aan de universiteit van Avalon, de elfenwereld. Ze moet hard studeren om bij te komen en om zichzelf en haar familie en vrienden te beschermen tegen de trollen. Dit verloopt goed totdat de trollen keihard toeslaan. Lukt het ook deze keer om iedereen weer in veiligheid te brengen? En wat moet ze met die aantrekkelijke elf Tamani doen?

Het tweede verhaal van de Wings-serie kent grote overeenkomsten met het eerste verhaal. Waar Wings door het hele verhaal echt een opbouw kende richting het einde, waar het erg spannend werd, is dat in Spells anders. Er zijn twee spannende momenten, halverwege het verhaal en richting het einde. Daartussenin ontdekken we vooral als lezer hoe het reilen en zeilen in Avalon gaat. Samen met Laurel ontdekken we steeds meer over de elfenwereld. De trollen verschijnen in dit verhaal ook weer wat de spannende stukken flink spannender maakt. 

Pike heeft met Wings echt een heerlijke serie neergezet. Het verhaal, de setting, de elfen en Laurel als hoofdpersoon maken een heerlijk verhaal om in weg te kruipen. De setting is zo beschreven dat je echt weg kunt dromen in het verhaal en de beelden voor je ziet. Echter waren de stukken tussen de spannende onderdelen wat langdradig waardoor dit boek minder snel weg las dan het eerste verhaal. Het einde van Spells is echter zo spannend en tegelijkertijd ook een soort cliffhanger. Er worden veel dingen besproken waar wij als lezer nog niets van snappen. Hierdoor kun je eigenlijk bijna niet wachten totdat het volgende boek uitkomt. 

Pike heeft met Spells een fijn tweede boek in de serie neergezet. Het is een verhaal waarin je veel leert over de elfenwereld en wat misschien iets minder spannend is. Het einde is echter cliffhanger waardig waardoor je gelijk door wil met het volgende boek. Omdat Pike een fijne setting heeft weten neer te zetten kun je echt wegdromen met dit verhaal. Om deze redenen krijgt Spells vier hartjes! Ben je net als ik verliefd geworden op Laurel en haar elfen vriendjes? Gelukkig hoef je niet lang te wachten want in april komt het derde boek van de serie al uit!

Recensie: Spells - Aprilynne Pike

Wings-serie 2 - Spells

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Laurel komt voor een indringende en hartverscheurende keuze te staan. Laurel heeft haar ware aard als elf geaccepteerd, maar ze is nog niet meteen bereid om haar mensenleven op te geven – en haar vriend David al helemaal niet. Wanneer ze in Avalon ontboden wordt, kan Laurel haar gevoelens voor de aantrekkelijke schildwacht Tamani niet langer ontkennen. Maar Avalon is niet helemaal zoals Laurel het zich voorgesteld had en ook het ontwikkelen van haar magische krachten verloopt moeizaam. Na een inspannende periode probeert Laurel thuis en op school de draad weer op te pakken, maar dat is niet zo vanzelfsprekend. Ze moet een keus maken... een keus die misschien haar hart wel zal breken.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Recensie: Ehrengard: Forførelsens kunst

 • Bob Popcorn kan niet stoppen met ontploffen - Maranke Rinck

 • Hoe verjaag je een monster? - Jana Bauer

 • Toestanden - Tsitsi Dangarembga

 • Split Second - Caja Cazemier

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: Papa

 • Recensie: Op zoek naar een wonder

 • Een film met Sophia - Herman Koch

Zoek in artikelen