• onze waardering

Opgeruimd staat netjes - Vera Kurian RECENSIE

Recensie: Opgeruimd staat netjes - Vera Kurian

Chloe Sevre is niet alleen maar eerstejaars student aan de universiteit, ze is ook gediagnosticeerd psychopaat en doet mee aan een klinisch onderzoek. Ze heeft een plan om iemand uit haar verleden terug te pakken maar dat plan komt in gevaar als een andere deelnemer aan het klinisch onderzoek vermoord wordt. Een gevaarlijk spel waarbij psychopaten elkaar moeten vertrouwen terwijl zij weten dat ze elkaar niet kunnen vertrouwen zorgt voor een spannend verhaal. 

De hoofdpersonage van Opgeruimd staat netjes is Chloe Sevre. Haar point of view wordt afgewisseld met die van de andere deelnemers van het klinisch onderzoek en ook gediagnosticeerd psychopaten. Daarnaast worden de verhalen afgewisseld met die van de onderzoekers van de universiteit. Deze afwisseling zorgt voor een dynamisch verhaal. Je weet als lezer precies wat iedereen van elkaar vindt en denkt en krijgt dus verschillende verhaallijnen mee waardoor je als lezer een compleet verhaal kunt vormen. 

Kurian heeft met Opgeruimd staat netjes geen super spannende thriller geschreven. Het is geen thriller die van kaft tot kaft super spannend is. Echter heeft Kurian wel de spanning in het verhaal opgebouwd. Opgeruimd staat netjes begint met een stuk achtergrondinformatie waardoor je als lezer het verhaal begrijpt. Daarna beginnen de personages contact te leggen met elkaar en vanwege de studenten die vermoord worden heerst er een dreiging. Deze dreiging, met gevaar voor de psychopaten, zorgt ervoor dat het verhaal vanaf halverwege het boek spannend wordt met de ontknoping als spannendste moment. 

Kurian heeft een ontzettend origineel verhaal neergezet door je als lezer een kijkje te geven in het hoofd van de psychopaten. Het klinkt ontzettend logisch en helder en je leeft zelfs mee met de personages ondanks dat je weet dat ze knettergek zijn en de hele boel belazeren. Het verhaal zet aan tot het nadenken over mensen, sociale verbindingen en natuurlijk ook de goedheid van mensen ondanks dat ze misschien wel psychopaat zijn. Dit zorgt voor een interessante gedachtegang. 

Opgeruimd staat netjes, geschreven door Vera Kurian, is geen spannend boek van kaft tot kaft. Vanaf de helft van het verhaal wordt het spannend mede door de dreiging die heerst. Het is een origineel verhaal en interessant om een kijkje te nemen in de gedachten van psychopaten. Om deze redenen krijgt het verhaal vier hartjes. 

Recensie: Opgeruimd staat netjes - Vera Kurian

Opgeruimd staat netjes

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Maak kennis met Chloe Sevre. Ze is een eerstejaars student die hoge cijfers haalt, graag naar yogalates en studentenfeesten gaat en daarnaast ook nog tijd vindt om de perfecte moord te plannen. De afgelopen zes jaar heeft ze hard gewerkt aan haar plan om wraak te nemen op iemand uit haar verleden en nu is de tijd gekomen om alles in gang te zetten.

  Naast al deze activiteiten doet Chloe ook mee aan een klinisch onderzoek op de universiteit: ze is gediagnosticeerd psychopaat en is samen met zes andere studenten onderdeel van een psychologisch experiment. Wanneer een van de studenten uit het onderzoek wordt vermoord is dat het begin van een gevaarlijk kat-en-muisspel waardoor Chloe ineens niet meer alleen jager maar ook prooi is. Als ze inziet dat ze in haar eentje te kwetsbaar is komt ze voor een lastige keuze te staan: moet ze samenwerken met de andere studenten uit het onderzoek, ook al weet zij als geen ander dat het geen goed idee is om een psychopaat te vertrouwen?

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Recensie: Ehrengard: Forførelsens kunst

 • Bob Popcorn kan niet stoppen met ontploffen - Maranke Rinck

 • Hoe verjaag je een monster? - Jana Bauer

 • Toestanden - Tsitsi Dangarembga

 • Split Second - Caja Cazemier

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: De Hollandse pot

 • Winnen!!! DVD van What's Your Number?

 • Dodelijk dichtbij - Jonas Moström

Zoek in artikelen