• onze waardering

BAK! - Paul Hollywood RECENSIE

Recensie: BAK! - Paul Hollywood

Het bakboek BAK! geschreven door Paul Hollywood bevat de allerbeste recepten van deze meesterbakker. In het boek staan meer dan 80 recepten die voor beginnende tot ervaren bakkers te maken zijn. Paul Hollywood kan je ook wel kennen als jurylid van het programma The British Bake Off, in Nederland wel bekend als Heel Holland bakt.  

Het boek is onderverdeeld in zes hoofdstukken, waaronder een hoofdstuk met heerlijke recepten voor taarten en cakes, biscuits en koekjes en desserts. Er zijn ook hoofstukken met hartige gerechten zoals de pizza's en donuts en de pasteien, pies en viennoiserie. Dit laatste is een Frans woord, hiermee worden luxe broodjes bedoeld. Zoals al aan de hoofdstukindeling te zien is, is er voldoende keuze voor een bakgerecht.    

BAK! is een mooie verzameling aan recepten die je voor elk moment of gelegenheid kan bereiden, zo zijn er zoete maar ook hartige recepten te vinden. Deze variatie maakt dit boek erg mooi en wat ook een zeer groot pluspunt is, is dat er zoveel instructiefoto's in staan. Je wordt stap voor stap aan de hand van foto's door de bereiding mee genomen, de foto's zijn erg duidelijk. Daarnaast zijn de beschrijving en bereidingswijze van de recepten ook erg duidelijk, er staat precies dat wat je moet weten. Het is niet te veel tekst maar ook zeker niet te weinig. De foto's van de gerechten zien er stuk voor stuk erg smakelijk uit, zelf een 'saai' brood weet de fotograaf nog lekker op de foto te krijgen. Je krijgt dan ook trek in de baksels als je alleen al het boek doorbladert.  

Er wordt duidelijk aangegeven voor hoeveel personen de taart is of hoeveel stuks koekjes of donuts je uit het deeg krijgt. De bereidingstijd staat er helaas niet bij vermeld. Voorafgaand aan de bereidingswijze van het recept staat er bij elk recept een verhaaltje. Dit kan gaan over welk meel je het beste zou kunnen gebruiken, bij welke drank je de koeken het beste zou kunnen eten of er wordt nog een tip gegeven om het beste resultaat te krijgen.  

Pizza met knoflook en paddenstoelen 

Het deeg van de pizza en de andere bereidingen zijn gemakkelijk om te maken.  

In de titel van het recept staat pizza met knoflook en paddenstoelen en het klopt dat deze als eerste wordt genoemd want als je alle knoflookboter zou gebruiken is het erg veel knoflook. Je huis ruikt gegarandeerd een dag lang naar knoflook. Er moet een knoflookboter worden gemaakt, hiervoor heb je 200 gram boter nodig en 4 tenen knoflook. Voor 4 pizza's is dit erg veel knoflookboter, dit had wel wat minder gekund maar als je een echte knoflookfan bent is de hoeveelheid boter vast geen probleem. Het is naar eigen smaak hoeveel je er over heen doet. De smaak van de pizza is lekker en de combinatie knoflook met paddenstoelen is erg lekker. Het geeft een beetje een aardse smaak met ene pittig toontje van de knoflook. Je moet dus wel oppassen dat de smaak van de knoflook niet gaat overheersen als je er teveel boter overheen doet. De pizza is gemaakt zonder tomatensaus, dit geeft toch een andere smaak dan een traditionele pizza maar de smaak is er zeker niet minder om.  

Broodpudding met witte chocolade en frambozen 

De broodpudding is lekker en fris van smaak. De warme frambozen zijn erg lekker in combinatie met de gesmolten witte chocolade. In dit gerecht wordt er dus weer gebruik gemaakt van een topcombinatie. Ergens is de broodpudding wel wat saai, mogelijk komt dat door het witte brood. Dit heeft toch een beetje een lichte smaak. Het kan als dessert worden gegeten en dan verwacht je toch een beetje een knallende afsluiter van het diner. Ook in dit gerecht gaat weer aardig wat boter en dat opgeteld met de hoeveelheid melk, slagroom en suiker is dit een gerecht dat je niet elke dag of week moet eten. Ondanks dat de smaak iets tegenviel, is het wel een leuk gerecht om te maken en op tafel te zetten bij een etentje.  

BAK! krijgt zeker 4 hartjes. Het is een bakboek waar je alle kanten mee op kunt, zoet gerechten, hartig gerechten en lekkere dessertjes. De combinaties van ingrediënten zijn alles zeer goed gekozen. Door de duidelijke instructiefoto's en beschreven bereidingswijze is dit een boek dat voor iedereen geschikt is. Het is een boek dat leuk is om cadeau te doen aan iemand die begint met bakken, maar ook aan iemand die al wat meer ervaring heeft met het bakken. Of je kan het boek natuurlijk gewoon lekker voor jezelf kopen om mooie baksels op tafel te gaan zetten.  

Recensie: BAK! - Paul Hollywood

BAK!

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Van hartig tot zoet, stap-voor-stap in beeld gebracht en met tips en trucs voor de thuisbakker. Ga aan de slag en tover fantastische baksels uit de oven. Van pain de Campagne, zuurdesembrood, focaccia en sodabrood tot en met zoete zaligheden als blondies, cheesecake met bosvruchten en spektakelstukken als Baked Alaska als dessert. BAK! geeft in zes hoofdstukken het betere bakwerk voor cakes en koekjes, diverse soorten broden, desserts, taarten en hartige pies en snacks als saucijzenbroodjes en empanadas. Met de recepten van Paul Hollywood, die zich kenmerken door duidelijke beschrijvingen en waarbij de diverse handelingen goed in beeld worden gebracht, is BAK! geschikt voor iedereen. Voor de beginnende thuisbakker tot en met ervaren rotten in het vak die met de best off recepten van Hollywood hun repertoire aanzienlijk uitbreiden.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • Hoe overleef ik een gebroken hart?

  • Recensie: Zeven jaren

  • The Iron Sisters - Tracy Banghart

Zoek in artikelen