• onze waardering

In haar schoenen - Jojo Moyes RECENSIE

Recensie: In haar schoenen - Jojo Moyes

Sam is een doorsnee vrouw van in de veertig die alle ballen in de lucht probeert te houden. De zorg voor haar ouders, een depressieve man die niets uitvoert, een tienerdochter die denkt dat haar moeder vreemd gaat en een veeleisende baas die haar van alles onterecht beschuldigd. Nisha leidt een jetset leven. Chanel, Louboutin, Yves Saint Laurent, dure etentjes en exclusieve feestjes. In een klap lijkt daar een eind aan te komen als blijkt dat haar man in het geheim, de scheiding heeft voorbereid.Op de sportschool neemt Sam in alle haast per ongeluk Nisha’s sporttas mee. De spullen in de tas en vooral de Louboutin schoenen blijken voor Sam een magische aantrekkingskracht te hebben. Nisha zet alles op alles om de tas terug te krijgen waardoor ze elkaar net op het juiste moment ontmoeten en er een bijzondere band tussen die twee ontstaat.

In haar schoenen zegt het al, dit boek bevat 396 pagina’s en gaat over een paar schoenen. Saai? Allerminst! Razend knap hoe Jojo Moyes kan schrijven over de Louboutins van Nisha. De weg die de schoenen afleggen is hilarisch, boeiend, vol spanning en hartverwarmend. Elke keer als Nisha bijna bij haar schoenen is gebeurd er weer iets verrassends wat je vooraf niet kunt bedenken waardoor je maar door wilt blijven lezen. Zal ze haar tas en het belangrijkste dat er in zit, de schoenen terugkrijgen?Het lijkt wel of Moyes geen enkele moeite heeft met het bedenken en schrijven van boeken.

Er zijn wereldwijd al meer dan 32 miljoen verkocht van Moyes' boeken en met In haar schoenen zal dat aantal ongetwijfeld verder oplopen. Haar boeken lezen alsof je naar de buren zit te kijken. Toegankelijk, beeldend, met realistische dialogen en gebeurtenissen. Ze beschrijft hoe de hoofdpersonen zich voelen, heel herkenbaar net zo als jij en ik, waardoor je ze leert kennen en echt je buren worden.Ook dit boek heeft weer een boodschap. Echte vriendschap is zo veel waardevoller dan geld en macht. Soms lijk je op het eerste gezicht helemaal niet te passen bij iemand, maar blijkt er een enorme klik te zijn. Laat je niet leiden door afkomst, huidskleur, uiterlijk, status of geld. Kijk verder en gun iemand een kans net zoals Nisha en Sam. Wie weet ontstaat er vriendschap voor het leven.

In haar schoenen is een hilarisch en hartverwarmend boek dat je gelezen moet hebben. Gegarandeerd een paar dagen gniffelen en ontspannen lezen, heerlijk! Het laat je beseffen dat je samen sterk staat. Durf te vragen, elkaar te steunen en helpen. Spreek uit hoe je je voelt en wat je nodig hebt, de band wordt er alleen maar sterker van! Voor liefhebbers van Gillian King en Sophie Kinsella.

Recensie: In haar schoenen - Jojo Moyes

In haar schoenen

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (2 stemmen)
 • Omschrijving:

  Wanneer Nisha en Sam per ongeluk elkaars gymtas meenemen uit de sportschool, zet dat een reeks gebeurtenissen in gang die hun beider levens volledig op zijn kop zet…

  Als Nisha ontdekt dat haar rijke echtgenoot Carl van plan is om van haar te scheiden, is dat een schok, maar gelukkig heeft ze een back-upplan. Alleen leunt dat plan nogal op de spullen die ze in haar sporttas heeft, en als iemand uitgerekend haar tas meeneemt uit de sportschool, valt haar plan in duigen… Sam voelt zich gevangen in haar leven. Haar man is werkloos, haar dochter een puber, en haar baas een eikel. Wanneer ze per ongeluk Nisha’s sporttas meeneemt van de sportschool moet ze zich opeens een dag redden op volledig onpraktische Louboutins met torenhoge hakken. Maar de onverwachte resultaten van die kledingwissel brengen haar tot het besef dat er iets moet veranderen in haar leven – namelijk zijzelf. Wanneer Nisha en Sam elkaar eindelijk ontmoeten, ontdekken ze dat ze met elkaars hulp wel degelijk een nieuwe start kunnen maken…

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Bloedwraak - Marcella Kleine

 • Recensie: Lotgenoten - Sabrine Ingabire

 • Twisted Lies - Ana Huang

 • Koude harten - Gunnar Staalesen

 • De verborgen boekwinkel - Evie Woods

Gerelateerde artikelen

 • De kunstmeisjes - Mirjam Kooiman, Nathalie Maciesza & Renee Schuiten-Kniepstra

 • Countdown

 • Recensie: Doelwit Alex Cross

Zoek in artikelen