• onze waardering

Schijndood - Angela Marsons RECENSIE

Recensie: Schijndood - Angela Marsons

 

Recensie: Schijndood - A

Rechercheur Kim Stone zou een uitje hebben met haar team, maar dat loopt heel anders wanneer ze een lijk vindt. En in tegenstelling tot de andere lijken op de zo genoemde "body farm", is dit duidelijk een recent vermoord vrouw. Als er vervolgens nog een jonge vrouw wordt aangevallen en op dezelfde plek wordt gevonden, moet Kim alles op alles zetten om antwoorden te vinden en meer slachtoffers te voorkomen. 

Schijndood van Angela Marsons is het vierde deel in de Kim Stone-serie. In deze serie volg je de vastberaden rechercheur Kim Stone terwijl zij verschillende zaken oplost. Mocht je de eerdere delen niet hebben gelezen, dan is dat geen probleem: de boeken zijn ook los van elkaar te lezen.

Kim Stone is een interessant personage: ze is niet de meest sympathieke persoon en is zowel direct als impulsief, maar ze heeft ook een groot rechtvaardigheidsgevoel en een lieve kant. Dat maakt haar een gelaagd personage. Doordat ze zo goed geschreven is, kan je je makkelijk in haar inleven en ze is dan ook een prettig hoofdpersonage. 

Bovendien is Kim Stone niet het enige complexe personage. Angela Marsons heeft verschillende andere personages - waaronder de dader - ook erg sterk neer weten te zetten. En dat is èèn van de redenen waarom Schijndood lekker wegleest. De manier waarop de personages zijn uitgewerkt maakt ze tweedimensionaal in plaats van vlak.

Een andere reden is de goede balans tussen spanning en actie aan de ene kant, en aan de andere kant ruimte voor karakterontwikkeling en uitwerking van de setting. Hierdoor zit er genoeg snelheid, maar ook genoeg ademruimte in het verhaal.

Schijndood is sowieso een spannend boek. Hoewel je als lezer al vrij snel denkt te weten waarom alles gebeurt, blijven er nog genoeg onbeantwoorde vragen over. De precieze identiteit van de dader is bijvoorbeeld lang onduidelijk, zelfs wanneer er al een naam bekend is. Bovendien zijn er genoeg wendingen en een aantal twists die je geboeid aan het lezen houden.

Schijndood is een heerlijke thriller. Angela Marsons weet de losse verhaallijnen samen te brengen in een spannend verhaal dat lekker vlot wegleest door de korte hoofdstukken, de fijne spanningsboog en de goed uitgewerkte personages. Ondanks dat je de motieven van de dader vrij snel doorhebt, wordt het verhaal nergens saai of voorspelbaar. 

ngela Marsons

Kim Stone 4 - Schijndood

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Het tot pulp geslagen gezicht van het meisje kijkt nietsziend omhoog. Aarde valt uit haar mond. Honderden vliegen verzamelen zich boven het bloederige tafereel. Werken bij Westerley vereist een sterke maag: op deze ‘body farm’ wordt menselijke ontbinding onderzocht. Maar als inspecteur Kim Stone en haar team een vers lijk aantreffen, realiseren ze zich dat er een moordenaar is die de perfecte verstopplek heeft gevonden.

  Dan wordt een tweede meisje aangevallen en voor dood achtergelaten, gedrogeerd en haar mond volgestopt met aarde. Het is duidelijk voor Stone en haar team dat hier een seriemoordenaar aan het werk is. Wie zal de volgende zijn? Als de lokale nieuwslezeres Tracy Frost verdwijnt, wordt de lat hoger gelegd. Het verleden lijkt de sleutel tot de moordenaar te herbergen – zal Kim de waarheid aan het licht kunnen brengen voordat deze verwrongen, beschadigde geest nog meer slachtoffers claimt?

   

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Fictie top 6: juni 2023

 • De 6 mooiste boekenwinkels van Nederland

 • Wauw: deze kinderen uit films zijn goed opgedroogd! 

 • 13 dingen die alle book lovers graag zouden willen horen

 • 11 keer beroemde ouders met beroemde kinderen

Gerelateerde artikelen

 • Duistere kinderfilms

 • 5x Romantische zwijmel-films voor Valentijnsdag

 • Recensie: Foeksia en de mislukte toverspreuk

Zoek in artikelen