• onze waardering

Prins zoekt prins - Tiny Fisscher RECENSIE

Recensie: Prins zoekt prins - Tiny Fisscher

Het prentenboek Prins zoekt prins is geschreven door Tiny Fisscher en geïllustreerd door Coen Hamelink. Tiny Fisscher is een bekende kinderboekenschrijfster en heeft al vele boeken geschreven en samenwerkingen gehad met bekende illustratoren. Coen Hamelink heeft ook al meerdere prentenboeken geïllustreerd, je ziet de stijl van zijn tekeningen ook terug in dit boek.  

Prins zoekt prins gaat over een prins Thijn die geen zin meer heeft om zijn taken uit te voeren. Hij is het zat om praatjes te houden, handen te schudden en vriendelijk te knikken. Doen alsof zoals Thijn het ook wel noemt. Hij wil hier zijn bed echt niet meer voor uit komen. In bed bedenkt hij een goed idee en plaatst een advertentie in de krant om tijdelijk een vervangprins in te zetten. Thijn krijgt 3 brieven en nodigt deze mensen uit, het zijn zeer uiteenlopende mensen. Eén van de sollicitanten is V die zijn volledige voornaam (nog) niet bekend wil maken. In een opwelling kiest hij bij gebrek aan beter voor V. Hij mag tijdelijk prins zijn en V noemt zichzelf de droomprins van Thijn. V wordt na een aantal leuke activiteiten samen uiteindelijk toch ontslagen door Thijn. Thijn is helemaal in de war, hij heeft het warm en koud en weet niet goed wat er aan de hand is. Zal hij V ooit nog zien of is hij ergens anders invalprins geworden?   

Het boek is met humor geschreven die voor kinderen, maar ook zeker voor volwassenen, leuk is. Kleinere kinderen zullen nog niet alles begrijpen, maar met uitleg van een volwassene kan hierbij helpen. In de tekst staan grappige woordspelingen zoals dat referenties en reverences door elkaar gehaald wordt. De teksten op de pagina's zijn wel wat langer dan andere prentenboeken, ook hierdoor is het boek beter geschikt voor wat oudere kinderen. Jongere kinderen kunnen uit ervaring tijdens het voorlezen hun aandacht niet bij het gehele verhaal houden. De illustraties zijn duidelijk en herkenbaar voor kinderen. In de kamer van de prins liggen herkenbare dingen en deze liggen zoals in veel kinderkamers overal verspreid. In de illustraties zit ook leuke humor, zo is er een kopje thee getekend met hiernaast de welbekende Prince koeken. De volledige naam van V wordt in de illustraties ook duidelijk, je moet er even naar zoeken maar dan wordt je nieuwsgierigheid beloond!   

Het prentenboek geeft een mooie boodschap mee, je mag en moet altijd aangeven wat je graag wil en waar je behoefte aan hebt. Het thema prins zoekt prins is voor een prentenboek vrij origineel maar past wel erg goed en wordt op een leuke en grappige manier gepresenteerd.   

Recensie: Prins zoekt prins - Tiny Fisscher

Prins zoekt prins

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Een nieuwe dag piepte tussen de gordijnen door,

  maar prins Thijn had geen zin in een nieuwe dag.

  Vandaag niet, gister niet en eergister niet.

  En als hij eerlijk was: ook niet de dagen daarvoor.

   

  Prins Thijn heeft er genoeg van. Hij wil even geen handen schudden, praatjes maken, vriendelijk knikken en doen alsof. Hij zoekt een invaller en zet een advertentie in de krant: Prins zoekt prins. Tijdelijk. Dus niet voor altijd.

  De invalprins komt er, maar Thijn raakt daar alleen maar meer van in de war. Wat is er toch aan de hand?

   

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Zij die achterbleef – Jean Kwok

 • Professor Prank - Jozua Douglas

 • De scheepsdochter - Anne Jacobs

 • Dodelijke wraak - Robert Bryndza

 • IJsbreker - Kristina Ohlsson

Gerelateerde artikelen

 • De 12 grappigste Harry Potter Tumblr-posts

 • Recensie: Kena: Bridge of Spirits | 5 hartjes

 • Recensie: Jouw onweerstaanbare charmes

Zoek in artikelen