• onze waardering

Ik kan niet slapen - Steve Frech RECENSIE

Recensie: Ik kan niet slapen -  Steve Frech

Daniel Price, zijn vrouw Nicole en acht jarige dochter Caitlyn staan op het punt te verhuizen naar Nightingale House, een statig oud huis met torenkamer in een dorpje op een uur afstand van hun oude appartement. Vlak voor de verhuizing overlijdt Nicole door een auto ongeluk en verdrietig trekken Daniel en zijn dochter in het huis hopend op een nieuwe start. Er is alleen iets met het huis. Die start wordt een gruwelijk, ijzingwekkend en akelig nieuw begin. Brengen Daniel en Caitlyn het er levend vanaf?

Lees Ik kan niet slapen van Steve Frech niet voor het slapengaan anders kun je niet slapen. Op de cover staat dat het een thriller is maar het bevat veel horror-elementen zoals een spookhuis, geesten die bezit van de hoofdpersoon nemen, onverklaarbare geluiden en voorwerpen die vanuit zichzelf verplaatsen. Dat maakt dat dit een dertien in een dozijn verhaal is. Niet origineel en heel voorspelbaar zeker als je eerder van dit soort boeken hebt gelezen of series of films hebt gezien. Ben je niet bekend met horror dan is dit wel een boek voor jou. Frech schrijft beeldend, neemt je mee in het verhaal en de spannende elementen zorgen ervoor dat je door wilt blijven lezen.

De hoofdstukken switchen tussen heden en verleden. In het nu maken we kennis met Daniel en zijn dochtertje die in Nightingale house wonen. Dit is geschreven vanuit de ik-vorm en het perspectief van Daniel. Je voelt zijn machteloosheid ten opzichte van zijn dochter die beweerd een vriendinnetje te hebben die in de kast van haar slaapkamer woont.

Zijn het verzinsels? Bestaat ze echt? Wat is haar connectie met het huis? Zelf kampt hij met nachtmerries. Zijn deze het gevolg van het overlijden van zijn vrouw? Of heeft het met het huis te maken?In het verleden, dat de pagina’s van een dagboek zijn, maken we kennis met de dochter van de drogist die regelmatig naar het huis ging om bestellingen af te leveren. Zij beschrijft wat er zich in het huis afspeelde. Goed en kwaad. Langzaam maar zeker komen heden en verleden samen en komt Daniel achter de waarheid. Krijg hij de kans om iets uit het verleden te bevrijden? Welke prijs moeten hij en Caitlyn daarvoor betalen?

Ik kan niet slapen is een simpel, horror-achtig boek dat leest als een trein. Ben je bang in het donker en voor geesten dan is het beter om dit boek over te slaan. Kun je niet genoeg krijgen van verlaten plekken, oude krakende huizen met historie en bijbehorende verhalen die van generatie op generatie doorgegeven worden? Dan is dit een boek voor jou!

Recensie: Ik kan niet slapen -  Steve Frech

Ik kan niet slapen

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Wanneer weduwnaar Daniel Price met zijn achtjarige dochter Caitlyn naar het prachtige Nightingale House verhuist, hoopt hij dat de nieuwe, idyllische omgeving hen beiden goed zal doen. Zijn vrouw is een paar maanden terug overleden en nu wil hij die periode van intens verdriet afsluiten en aan een nieuw hoofdstuk van hun leven beginnen.

  Maar er is iets raars aan de hand met het huis. Daniel krijgt soms een vreemd gevoel in zijn slaapkamer en hoort in verschillende vertrekken een mysterieus druppend geluid. Tot diep in de nacht echoot er bovendien gefl uister door de gangen dat klinkt als: ‘Ik kan niet slapen…’

  Stukje bij beetje ontdekt Daniel het huiveringwekkende verhaal van de familie die jaren eerder in het huis woonde, een verhaal van verraad, tragedie en moord. Hij dacht in Nightingale House een droomhuis gevonden te hebben, maar het blijkt een plek die zijn ergste nachtmerries tot leven zal brengen.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Young adult top 6: juni 2023

 • Fictie top 6: juni 2023

 • De 6 mooiste boekenwinkels van Nederland

 • Wauw: deze kinderen uit films zijn goed opgedroogd! 

 • 13 dingen die alle book lovers graag zouden willen horen

Gerelateerde artikelen

 • Sense8 krijgt toch nog een finale aflevering

 • The Bling Ring (DVD)

 • Om deze redenen zien seks scènes in films er altijd perfect uit

Zoek in artikelen