• onze waardering

Schaduw in het vuur - Jennifer L. Armentrout RECENSIE

Recensie: Schaduw in het vuur - Jennifer L. Armentrout

Tweehonderd jaar geleden hebben de oergoden de wereld van Lasanië In het verderf gestort door 'de Rot' te laten woekeren. Het is een alles bedervende ziekte die land en mensen aantast. De toenmalige koning heeft een oergod, de god van de Dood, om hulp gevraagd. Zijn voorwaarde was dat hij de eerstgeboren dochter van het Huis Mierel tot vrouw zal krijgen. Het Huis Mierel heeft echter al die eeuwen alleen zoons op de wereld gezet, tot de geboorte van Seraphine. Op haar 17de wordt de tot dan verborgen gehouden Sera als bruid aangeboden aan de oergod van de Dood. De koningen hebben inmiddels ontdekt hoe ze oergoden kunnen doden en denken zo de Rot te kunnen stoppen. Ze kunnen hen verzwakken door de liefde. Sera is zo opgevoed dat ze weet dat het haar lot is om de Dood verliefd op haar te laten worden, hem dan af te wijzen waarna hij gedood kan worden. Op de dag van de invulling van de belofte verschijnt de Dood, maar hij wijst haar af en zegt geen behoefte aan een bruid te hebben. Drie jaar later heeft Sera zich ontwikkeld tot een sterke jonge vrouw, maar ze wordt door haar moeder en stiefvader niet behandeld als een prinses. Haar moeder moet niets van haar hebben maar zet haar wel in als huurmoordenaar.  Sera is nog steeds bereid om haar plicht te doen en Lasanië te redden van de Rot. Ze merkt echter dat een drietal mindere goden door de stad zwerven en mensen doden. Als ze op onderzoek uitgaat, ontmoet ze de fascinerende god As, die haar beschermt en vanaf dat moment verandert alles voor Sera. 

Jennifer L. Armentrout heeft een fijne zeer soepele schrijfstijl. Ze weet actie, romantiek, historie en magische fantasie of juist science fiction zo te mixen, dat het resultaat je meezuigt het verhaal in en je niet meer los laat. Ze is zeker een zeer productieve schrijfster. Diverse series, maar ook veel losse romans. Haar genre is zondermeer romantisch. De series zijn voor de volwassen young adults, vaak met een vleugje lichte erotiek, maar ook spannend en complex met de nodige actie. Haar op zich staande romans zijn inderdaad echte 'chicklits'. Jennifer L. Armentrout weet prachtige boeiende werelden te creëren en haar personages hebben diepgang en ontwikkelen zich vaak tot sterke karakters. 

Schaduw in het vuur is de start van een nieuwe serie en zeker een aanrader voor de mensen die van young adult fantasy houden. Als altijd weet Jennifer L. Armentrout weer een prachtige en meestal ook ingewikkelde setting te creëren, waarin de hoofdpersonen voor de nodige uitdagingen komen te staan. Deze keer gaat het over een wereld waarin oergoden en goden onder de mensen verkeren en dat zorgt voor de nodige problemen. In Schaduw in het vuur is de romantiek weer volop aanwezig. De twee hoofdpersonen Sera en As, oftewel de oergod Nyktos, draaien natuurlijk lekker lang om elkaar heen. Ze hebben echter een niet te ontkennen aantrekkingskracht tot elkaar en de erotische beschrijvingen zijn best expliciet. De actie gedeeltes zijn dat echter ook en je kunt zelfs spreken van bijna horror scenes. De Vlees en As-serie is daarom ook het beste te omschrijven als romantische new adult fantasy en niet echt geschikt dus voor de hele jonge lezers. 

Jennifer L. Armentrout weet altijd wel aparte personages neer te zetten. Entiteiten in haar science fiction boeken en in haar fantasy boeken komen allerlei unieke wezens voor, maar heeft ze zeker een voorliefde voor vampieren of vampierachtigen. Maar ook goden komen vaak aan bod en Schaduw in het vuur gaat over de wereld van de goden. Er is een hele hiërarchische verdeling: de oergoden, de goden, de godelingen en de mensen en van alles en nog wat daar tussenin. En Sera is natuurlijk weer een heel geval apart. Mysterie, liefde, strijd, dood en leven en een eeuwenoude raadselachtige profetie die spreekt over 'schaduw in het vuur' : het Lot ligt niet vast en Liefde kan alles veranderen. 

Ondanks dat eerste delen van reeksen vaak nog maar een aanloopje zijn en nog vaag zijn, kun je dat bij Schaduw in het vuur niet zeggen. Jennifer L. Armentrout heeft inmiddels zo'n ervaring, dat ze je direct meesleept het verhaal in. Een verhaal dat intens is, spannend is en zo boeiend dat het je niet meer los laat. Kan niet wachten op de volgende delen! Zondermeer dan ook 5 hartjes. 

Recensie: Schaduw in het vuur - Jennifer L. Armentrout

Flesh and Fire 1 - Schaduw in het vuur Limited Edition

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Seraphena heeft nooit haar eigen lot kunnen kiezen. Voor haar geboorte is ze al uitgekozen om de vrouw van de Primal God of Death te worden. Maar wat niemand weet, is dat dit niet Sera’s echte lot is. Zij is niet de goed beschermde maagd, maar een sluipmoordenaar. Haar missie is om deze God te verleiden en daarna te vermoorden. Maar dat blijkt lastiger dan gedacht… De onverwachte woorden en daden van de Primal weten de duisternis in haar te verjagen, en zijn aanwezigheid ontsteekt een passie die ze nog nooit heeft gevoeld. 

     

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

  • Spelen met vuur - Lina Bengtsdotter

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • Broer, moordenaar - Ellen Heijmerikx

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

Gerelateerde artikelen

  • Als je terugkomt

  • Recensie: Het vervloekte graf

  • Meneer Wilder en ik - Jonathan Coe

Zoek in artikelen